Logg inn med Facebook eller Google!

Til Hellas i april

Started by TOMS, 03. Oct 14, 17:42:49

Previous topic - Next topic

TOMS

Kunne tenke meg ein tur til ei koselig gresk øy i april. Må bli via Athen og ikkje for lang reis frå Athen. Då er Naxos/Anthiparos/Amorgos litt for langt. Nokon som har gode tips??

stein

03. Oct 14, 18:36:26 #1 Last Edit: 03. Oct 14, 18:38:01 by stein
Serifos :-)

Og så er det utrolig vakkert på Hydra i april. Se rapport fra en seiltur i april under seiling.
Navigare necesse est, vivere non est necesse

ingaberentine

fikk bare lyst å komme med en kort komentar........

I april er det utrolig vakkert i absolutt hele Hellas...................

ingaberentine

Liker meg veldig godt i Hellas om våren. Har selv vært flere ganger på Kreta og fartet rundt der med bil. Kreta er jo omtrent bare 45 minutter borte fra Athen om man tar fly og fly mellom Athen og Kreta er et glimrende tradsportmiddel og går flere ganger daglig til minst 2 flyplasser på Kreta. Med fly kan man komme over hele Hellas på omtrent en time...........

Var senest i april i år bl.a. på halvøyen Pelion og den ligger omtrent 4 timer med bil nord for Athen............

Skal også til Hellas en gang i perioden mars-mai neste år, men har enda ikke bestemt når og hvor, men har sett mest på nord-Hellas og da med fly fra Athen til Thessaloniki/evt Kavalla/evt Alexandropolis og leiebil videre derfra........

Påsken 2016, som er tidlig, allerede i slutten av mars er allerede under planleggning, men vurderer fremdeles om den skal gå til enten Kreta eller Naxos...........

Ellers kan jeg foreslå øyer som Syros, Tinos eller Andros, som alle ligger rimelig nær Athen.......

mouche

Jeg ville ha reist til Kreta uken etter vår påske for da er det gresk påske. Forøvrig har både Norwegian og Ryan direkte fly til Kreta fra og med april måned 2015.

Greece-Traveller

Lykken er ikke en stasjon du kommer til; det er en måte å reise på

Admirala

Til Peloponnes, selvsagt! Nær Athen, og ikke "nedstengt" som en del av øyene vil være. Fineste byen av alle er Nafplio: http://www.visitnafplio.net/visitnafplio.net/Hjem.html
What is beautiful is good and who is good will soon be beautiful. (Sappho)

http://www.visitnafplio.net
http://godgreskmat.wordpress.com

marjana

Syros er på ingen måte stengt i april, faktisk aldri! Ermoupolis er hovedstad for alle øyene i Kykladene, og der bor det ca 25.000 personer. Litt utenfor byen er man straks ute på markene og ved strendene, og opp i fjellene. Jeg liker april og mai der pga. blomstringen, og ikke minst fordi jeg har blitt en ivrig kapersplukker. Det går både ferger og innenriksfly til Syros, men rutene er ikke lagt ut ennå.
Glika i zoi

Diddi

Vi har også tenkt litt på tur til Hellas april\mai 2015. Er påsken 16.-20. april der nede?
Hvordan er det med blomstring på den tiden ? Er det litt seint, eller er det beste tidspunktet ? Er også litt usikker på hvilken øy man bør velge. Tror ikke Kreta er aktuell, siden det er så store byer\områder. Inntil nå har vi besøkt ca 30 steder på fatlandet\øyer i Hellas, men mye står igjen. Skal man oppleve "våren" bør vel kanskje øya være av den grønne typen ?
Ellers må det jo være en "åpen" øy som beskrevet tidligere i denne tråden.
Hvordan er det å komme som turist å oppleve påsken ? Får man noen innblikk ?eller går det meste for seg i det private hjem ?
Det burde jo også være et bra tidspunkt for fotturer vil jeg tro ?......ja, mange spørsmål å tenke over, men frister jo et stadig større " hellasfan"  :) :)
Å undre seg er begynnelsen til større innsikt:)

mouche

Den greske påsken er vel uken etter den norske i 2015 så tenker selv på å dra nedover mot slutten av den norske påsken for da får man også billige billetter. Var på Kreta i påsken i år og det var artig å se/oppleve de lokale skikkene og tradisjonene og som vi opplevde det så foregikk det aller meste i all offentlighet og alle kunne delta.
Samariaravinen eksempelvis åpner vel normalt først i mai så nokså tidlig for en del av fotturene, men ikke mulig å gi noe generelt "riktig" svar på hva man kan/ikke kan for kommer jo også an på hvor i Hellas og hvilken øy vil jeg tro. Samme blir vel også tilfelle mht blomstring, men at man får oppleve blomstring er det vel liten tvil om.

Fint at ikke alle drar til Kreta! ;)

ingaberentine

15. Oct 14, 13:26:45 #10 Last Edit: 15. Oct 14, 13:30:44 by ingaberentine
Med fare for å gjenta meg selv fra et  elller flere tidligere innlegg i denne tråden, så vil jeg alikevel si: April er en perfekt måned å reise til Hellas. Bruker å reise til Hellas om våren hvert år i denne perioden fra slutten av mars til rundt 1. mai og det er da Hellas er på sitt vakreste for meg, med all sin flora og grønt over alt.

Kreta er et perfekt reisemål om man vil oppleve blomsterflora. Det blir nevnt at Kreta er store byer. Vel de finnes kanskje, men jeg ser lite og ingenting til dem for jeg har leiebil hele perioden jeg er der og holder meg stort sett oppe i fjellene eller på sørsiden på jakt etter nettopp blomster å fotografere. Hva slags blomster jeg får fotografere er litt usikkert alt etter som været har vært om vinteren, kald eller varmere, mye eller lite regn, men blomster er der uansett i rikelig monn, tror knapt jeg har sett manken til flora på noen annen gresk øy i denne perioden. Anbefaler virkelig Kreta, utenfor allfarvei i april måned.

På fastlandet vil jeg spesielt anbefale Pelion-halvøyen i april måned, utrolig frodig og vakker. Anbefaler å bo på begge sidene av halvøyen, da det faktisk er ganske stor forskjell i både vær og natur på denne tiden av året. I hvert fall var det slik, da vi var der i april måned. Her er det også mange og gode muligheter for gåturer. Uten at vi hadde planlagt det så gikk vi den ene dagen 15 km på 5 timer og 400 høydemeter opp og ned på leting etter en gammel steinbro, som vi selvsagt ikke fant, men vi fikk i det minste en flott tur"¦"¦ Vi fant den riktignok noen dager senere etter å ha fått god hjelp fra damen på overnattingsstedet, som fikk tilkalt en lokal bonde og med hjelp av kart og Google Earth fikk forklart oss hvor broen var og hvor vi måtte ta av kjerreveien for å finne denne gamle broen. Den var verd 2 flotte turer"¦"¦"¦"¦

filhellener

Vi har vært i Hellas i april  mange ganger, ANBEFALES av meg og  :smile12:

Du trenger ikke reise til en "grønn øy" for å ha det  blomstrende og frodig i april, frudiddi  :) - men best å velge øyer/steder hvor det  sannsynligvis er varmest/best klima så tidlig på året kanskje? -
selv om "vær ikke er som det var" , men er blitt "uberegnelig" også i Hellas.


Vi har vært på Rhodos, Karpathos, Kreta, Kythira, Hydra og flere steder på Peloponnese  i april, har hatt veldig fine ferier  :hjerte:

Jeg synes ikke du skal velge bort Kreta pga "store byer/områder heller, Kreta har a l t  :)
Du trenger jo ikke forholde deg til "store byer/områder" tenk på Kreta som fastlandet :)
Velg et sted/område, eller flere, dere ønsker å være, fly til den flyplassen som passer best av Chania og Heraklion, og reis  med buss, eller, om dere heller vil, leiebil fra flyplassen.
Kreta har et v e l f u n g e r e n d e bussnett, o g  en nettside det er greit å orientere seg/planlegge på, søk på KTEL og Crete.
Dette var ikke ment som  Kretareklame, j e g liker meg både d e r og de andre stedene vi har vært  :)

Her i Forumet trenger jeg ikke skrive så m y e om Mani / Kardamili og omegn  ;) Vi har vært i området i April et par ganger, og d i t kan jeg anbefale dere å reise  :)
Fordi det er så blomstrende og vakkert, o g fordi Kardamili er et suverent utgangspunkt for vandringer, og dere liker jo så godt å vandre  :)
Lilleput har ikke begynt sesongen enda, men ta fly til Athen og buss nedover.

Eller reis "hvor som helst" ellers  :) HELLAS er VAKKERT i APRIL og GRESK PÅSKE er en virkelig en f i n opplevelse og få med seg  :smile12:
Kari

Siste innlegg i forumet

Re: Typisk gresk ???
by Kabi | 15. Jun 21, 20:47:32
Friluftsvariant av bilvaskemaskin. Har kjørt forb...
Re: Online fergebilletter
by marjana | 15. Jun 21, 20:33:23
Her er en link til Blue Star-fergene om online bes...
Re: 200 års revolusjonen
by marjana | 13. Jun 21, 16:36:29
Hele forestillingen ble vist i 18 byer over hele H...
Re: Gresk grammatikk
by kaka | 12. Jun 21, 15:00:11
Fint svar om barna i Hellas  :hjerte34: ...
Re: Mens vi venter...
by telma | 11. Jun 21, 01:12:40
"For tiden er det et krav om bruk av munnbind...
Re: Taxi priser
by sommer | 06. Jun 21, 15:13:17
Takk for d, er d noen Taxi selskaper som anbfales...
Re: Taverna og Hotel
by sommer | 05. Jun 21, 21:06:06
Hei, takk for tips!...
Re: Kalo mina 2020-2021
by marjana | 02. Jun 21, 01:05:09
Kalo mina, juni.Fyret på Andros.Bildet av fyret e...
Re: Periptero
by kaka | 23. May 21, 18:06:01
Ja, man må ha en lisens for å selge tobakk og al...
Re: Endelig på Kreta igjen !
by Kritios | 17. May 21, 08:50:58
Gratulerer med dagen fra Tavronitis !!!!17.mai.jpg...
Re: Coronavirus
by Ole | 15. May 21, 20:51:38
Fortsatt høye smittetall og dødstall i Hellas. D...
Re: Blomstrende lengsel
by kaka | 10. May 21, 21:08:09
Takk for fine ord om Anna. :hjerte34: Det er så u...
Re: Bygning kollapset i Ermoupolis
by marjana | 02. May 21, 16:10:36
Takk, Kabi! Ja, nå har denne aksjonen for å redd...
Gresk påske
by marjana | 01. May 21, 20:31:24
Her er alt om hvordan ønske god påske på gresk:...
Re: Ny fergerute via Kykladene til Kreta
by marjana | 26. Apr 21, 19:03:50
Hurtigbåten "Santorini-Palace" går igj...