Logg inn med Facebook eller Google!

Lam med sitronsaus

Started by MaFi, 26. Sep 10, 19:32:35

Previous topic - Next topic

MaFi

Se
http://www.nrk.no/mat/1.7280161



NRK: \"Her får mørt lammekjøtt følge av en gresk saus, avgolemono, med egg og sitron. Oppskriften får du fra brødrene Price i TV-serien Munter mat.\"

Det ser jammen godt ut!

Katherina

:hello2: Takk. Lam i sitronsaus er en av rettene jeg MÅ ha når jeg er i Hellas :tongue8:  :tongue8:

Heidrun

Når vi først er inne på lam. Er det noen som kan gi en 12 tommeltotters kokk en oppskrift som gjør at jeg føler jeg er på Kreta. Lammet må smelte i munnen
Yamas til livet og til

Mixelite

Quote from: \"Heidrun\"Når vi først er inne på lam. Er det noen som kan gi en 12 tommeltotters kokk en oppskrift som gjør at jeg føler jeg er på Kreta. Lammet må smelte i munnen
Lang tilberedningstid. Jo lenger det småkoker(evt. steker på lav varme), jo bedre blir det :)

Stekepose fungerer fint. Eller gryte med lokk.

bengalow

\"Koka\" lammet länge i en lergryta (Römertopf, om du har en sådan) tillsammans med potatis och morötter(gulerötter) som läggs i lite senare, samt lök,. Det blir både saftigt och mört, och påminner om den långa koktid som grekerna själva använder i sin matlagning...
Om man vill så kan man ta av locket på lergrytan och sätta på grillelementet i ugnen 5-6- minuter, för att få en lite knaprigare stekyta.
Varför planera - när det ändå inte blir som man tror

Admirala

... og for å spesifisere dette med lav varme/lang koketid: 150 grader i 4 timer er bra.
What is beautiful is good and who is good will soon be beautiful. (Sappho)

http://www.visitnafplio.net
http://godgreskmat.wordpress.com

Heidrun

Takker. Dette må prøves ut. Og Bengis. Jeg har en slik leirgryte med lokk på plass her i kjøkkenet :-)
Yamas til livet og til

bengalow

Då så, Heidrun, bara sätt igång! Om du inte har använt den förut, så läs anvisningarna noga och följ dem!!! Lycka till, och smaklig måltid!!
Varför planera - när det ändå inte blir som man tror

marjana

Leirgryter som man siden setter i stekovnen må ligge i vann først. En times tid, og så setter man leirgryten med alt av det som retten skal inneholde inn i kald ovn. Temperaturen på kokingen er fint på 200-250 grader for store steker.
Glika i zoi

Siste innlegg i forumet

Artikkel om buegangene i Ano Syros
by marjana | 24. Apr 24, 16:02:28
Her er en grundig artikkel om historien rundt alle...
Re: Hvor er dette? 1032
by Diddi | 22. Apr 24, 21:46:13
Ja, minner om de mektige fjella deromkring. ...
Re: Vårtur - 2018 - Kardamili
by Kabi | 22. Apr 24, 19:01:52
Så koselig å se deg her igjen, Katherina :) Da b...
Amorgos blir neste
by Diddi | 14. Apr 24, 11:44:17
Ja, neste reise for oss blir på juvelen Amorgos i...
Re: Bildeserie fra Kithnos
by Diddi | 14. Apr 24, 11:22:45
☀️...
Re: Foto fra Kea
by Diddi | 14. Apr 24, 11:01:11
:) ...
Re: Kea og Kythnos
by marjana | 11. Apr 24, 00:34:01
Fergene fra Lavrio har en rute tur/retur bare Lavr...
Re: Nye branner
by Kabi | 09. Apr 24, 09:52:33
Kreta er også rammet av branner,mennesker alvorli...
GRATULERER med dagen !
by Kabi | 25. Mar 24, 12:58:44
Gratulerer med dagen, Hellas !https://www.ekathime...
Re: Artikkel om alle trappene og buegangene i Ano Syros
by marjana | 17. Mar 24, 16:11:38
Ja, jeg har lagt ut mange bilder av hus og buegang...
Re: Hvor skal vi dra i sommer?! Kan dere hjelpe oss?
by Kabi | 14. Mar 24, 11:46:42
Anbefaler varmt den romantiske byen Nafplio på Pe...
Flyttelass til Hellas
by Phillip Lian | 10. Mar 24, 11:52:28
Jeg prøver å bli klok på tollregler, men blir i...
Re: Kalo mina!
by Kabi | 01. Mar 24, 11:06:42
Kalo mina, mars 2024 !167.JPGUtsikt til Poros....
Re: Testing testing ena-thio-tria HER KAN DU TESTE DET DU VIL!
by kaka | 29. Feb 24, 12:43:55
Da prøver jeg igjenFant ikke utav av hva "Us...
Re: Kreta chania by hotel nær strand
by hakon57 | 17. Feb 24, 13:52:10
Hei, noen anbefalinger Hotel nær strand chania by...