Hellasforum.no

Om Hellas => Mat og drikke => Topic started by: marjana on 01. Oct 11, 14:47:28

Title: Kaperssalat
Post by: marjana on 01. Oct 11, 14:47:28
I kopp kapers i eddik
En rød løk kuttet i smått
Et fedd hvitløk
En grønn "pepper"/paprika/
2 kopper tørt brød

Dette knuses sammen. Når dette er most, tilsettes olivenolje, og litt vineddik.
Bladpersille som garnityr.

Dette er kaperssalat som er veldig godt til fisk og annen sjømat.
Title: Re: Kaperssalat
Post by: marjana on 11. Mar 21, 02:27:56
Jeg tar oppskriften opp igjen, og lurer på om noen har prøvd denne?

Tørt brød brukes jo til å spe ut de fleste greske kremete salatene/dipene, men her har jeg brukt moste kokte mandelpoteter.

Jeg moste potetene med en gaffel og helte i en veldig god jomfruolivenolje litt og litt.

Vinedikk litt og litt til alt blir kremete mens man rører.

Masse kapers, et fedd hvitløk finhakket, og her brukte jeg finsnittet purreløk.

Kali oreksí




Title: Re: Kaperssalat
Post by: mouche on 11. Mar 21, 09:13:25
Vi har alltid med oss glass med kapers hjem, store gode greske kapers! Noen som har prøvd å plukke de selv (før eller etter blomstring?) og selv behandlet de og lagt de ned på glass? Har et område vi finner masse kapers, og maur!
Title: Re: Kaperssalat
Post by: marjana on 11. Mar 21, 10:24:20
Javisst! Vårens høydepunkt er å gå rundt og ta bilder, og å plukke kapers!
Det ble jo ingen Hellastur for min del i 2020, så nå er det siste rest av kapersene fra 2019 som jeg laget salaten av.

Vanligvis så plukker jeg nok til å gi bort til venner og familie, og nok til meg selv over en vinter.

Her er tråder om kapers fra tidligere:
https://hellasforum.no/index.php?topic=8414.0
https://hellasforum.no/index.php?topic=10946.0