28. Apr 24, 13:01:13


Logg inn med Facebook eller Google!

Gemistà

Started by operafantomet, 14. Jan 09, 10:51:02

Previous topic - Next topic

operafantomet

Hva pleier dere å ha i gemistà? Sånn bortsett fra basisen ris, olje og tomat.

Ser ut som enhver gresk husmor med respekt for seg selv har egen oppskrift på fylte, ovnsbakte paprikaer/tomater. Squash, dill, persille, kjøtt, aubergine, løk, hvitløk, brødsmuler...

Hva synes DERE er best?

Νομιζω ειναι τα φαρμακα μου παιρνω...

bengalow

Jag vill gärna ha lite lammfärs i riset, så att det smakar. Paprikan är jag inte alls förtjust i.
Varför planera - när det ändå inte blir som man tror

Ninette

Dette er også jeg spent på å høre om.

Kanskje noen der ute har en deilig oppskrift de vil dele?
Rundtomkring - Ekte turglede
www.rundtomkring.no

operafantomet

Personlig synes jeg smaken(e) kommer veldig til sin rett om man kun kjører ris, olje, tomat, løk, persille og krydder. Særlig løken gir en god, søtlig smak når den blir varmebehandlet.

Som variasjon har jeg ofte i litt squash, men ikke for mye (da blir det for søtt). En dæsj hvitløk gjør seg også.

Noen som har hatt i revet gulrot? Har lyst til å prøve det, men mulig det ikk gir så godt resultat?

Νομιζω ειναι τα φαρμακα μου παιρνω...

Anne

Jeg har 2 kokebøker som jeg har kjøpt i Hellas og i begge blir det kuttet  poteter i båter som blir lagt imellom tomatene og paprikaen i formen. Har ikke smakt dette, men tittet på oppskriftene jeg hadde.
Ellers så var det de samme ting du nevnte operafantomet.
Tomat
Paprika
Løk
Ris
Olivenolje
Persille
Dill
Salt/Pepper

I den ene var det også litt Tomatjuice og Sukker
Dette må jeg prøve for det høres veldig godt ut.
Anne
Gud drømte...malte...og så skapte han Skiathos!
Member of
The Boomerange Club of Skiathos
Ο φιλος τον φιλον εν κινδυνοις γιγνωσκει.

brit

Jeg har laget dette noen ganger og siden jeg er nesten 100% vegetar bruker jeg ikke kjøtt.
Viktig at det blir nok smak i fyllet,så jeg sper på med litt buljongpulver og blander også litt ekstra tomat/tomatpurrè i fyllet.
Enig med Bengalow,jeg synes også tomatene er best.

operafantomet

Quote from: \"Anne\"Jeg har 2 kokebøker som jeg har kjøpt i Hellas og i begge blir det kuttet  poteter i båter som blir lagt imellom tomatene og paprikaen i formen. Har ikke smakt dette, men tittet på oppskriftene jeg hadde.  

Åh ja, det gjør jeg alltid om jeg baker noe i ovnen. Båtpoteter med olivenolje, salt, pepper, oregano og en sprut sitronsaft. Gjerne også litt hakket hvitløk.... M-m-m. Disse potetene er også gode å lage alene, men det er en annen tråd...

Interessan å lese at tomatene er folks favoritt. Jeg er veldig glad i paprikaene også.

Nå ble jeg sulten...

Νομιζω ειναι τα φαρμακα μου παιρνω...

Ingeborgimevind

Fylte tomater og fylte paprika - enkelt, godt, gjenganger i Middelhavet. Presenteres av mine amerikanske venner som typisk amerikansk - men vi er ikke blitt uvenner i diskusjonen om det ennå.

Den beste har jeg spist i Biot nær Nice, men har vel tenkt at grunnlaget for god smak er gode råvarer... Langsomtvoksende, ikke behandlet med pesticider osv.

Ellers er dette en typisk suppe-på-en-spiker/restemat- tilberedning (man tager hva man haver), noe som er en gjenganger for nøysomme mennesker ved Middelhavet (pizza er grunnlagt på den samme tilnærmingen og senere pervertert av \"pizza-pie-\" og Grandiosavarianter).

Prøv aubergine, pinjekjerner, ulike kjøttrester, dagsfriske urter, og hvis du ikke liker den lett bitre smaken av paprikaen - svi den med gassbrenner eller i sterk stekeovnsvarme først, fjern det forkullede skinnet, og arbeid videre. Mye søtere smak da..
Mette og Øyvind
LG7509
MMSI: 258123660
http://www.ingeborgimevind.blogspot.com

Tjorven

Syns det er mer smakfullt med kverna kjøtt og masse deilig krydder i. Namnam.
There are no strangers, only friends we haven't met.

Siste innlegg i forumet

Artikkel om buegangene i Ano Syros
by marjana | 24. Apr 24, 16:02:28
Her er en grundig artikkel om historien rundt alle...
Re: Hvor er dette? 1032
by Diddi | 22. Apr 24, 21:46:13
Ja, minner om de mektige fjella deromkring. ...
Re: Vårtur - 2018 - Kardamili
by Kabi | 22. Apr 24, 19:01:52
Så koselig å se deg her igjen, Katherina :) Da b...
Amorgos blir neste
by Diddi | 14. Apr 24, 11:44:17
Ja, neste reise for oss blir på juvelen Amorgos i...
Re: Bildeserie fra Kithnos
by Diddi | 14. Apr 24, 11:22:45
☀️...
Re: Foto fra Kea
by Diddi | 14. Apr 24, 11:01:11
:) ...
Re: Kea og Kythnos
by marjana | 11. Apr 24, 00:34:01
Fergene fra Lavrio har en rute tur/retur bare Lavr...
Re: Nye branner
by Kabi | 09. Apr 24, 09:52:33
Kreta er også rammet av branner,mennesker alvorli...
GRATULERER med dagen !
by Kabi | 25. Mar 24, 12:58:44
Gratulerer med dagen, Hellas !https://www.ekathime...
Re: Artikkel om alle trappene og buegangene i Ano Syros
by marjana | 17. Mar 24, 16:11:38
Ja, jeg har lagt ut mange bilder av hus og buegang...
Re: Hvor skal vi dra i sommer?! Kan dere hjelpe oss?
by Kabi | 14. Mar 24, 11:46:42
Anbefaler varmt den romantiske byen Nafplio på Pe...
Flyttelass til Hellas
by Phillip Lian | 10. Mar 24, 11:52:28
Jeg prøver å bli klok på tollregler, men blir i...
Re: Kalo mina!
by Kabi | 01. Mar 24, 11:06:42
Kalo mina, mars 2024 !167.JPGUtsikt til Poros....
Re: Testing testing ena-thio-tria HER KAN DU TESTE DET DU VIL!
by kaka | 29. Feb 24, 12:43:55
Da prøver jeg igjenFant ikke utav av hva "Us...
Re: Kreta chania by hotel nær strand
by hakon57 | 17. Feb 24, 13:52:10
Hei, noen anbefalinger Hotel nær strand chania by...