Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Frøken Sofie

1
Athen og Pireus / Et døgn i Athen
11. Nov 14, 20:25:32
Jeg har et døgn i Athen i begynnelsen av april. Hva MÅ jeg se?
Har vært i Athen noen ganger før, men da valgt å ha hotel i Alimos eller Glyfada. Nå tar vi likegodt en natt i denne flotte byen så vi kan smake litt på utelivet også.

En romantisk restaurant for en hyggelig middag? Forslag?
Hva er et must?
2
Vi skal ha tre netter på hotell, to netter før og en etter endt seilas. Dette blir i juni 2015. Ønsker grei standard, fin veranda og sjøutsikt. Vi bor i sentrum så litt støy fixer vi. Har noen gode tips?? Har bodd på Poseidon og Sea View tidligere, men har på en måte lyst på noe annet. Poseidon sin Jr Suite er fin synes jeg. Men rommene ellers er vel så som så?? Og Sea View hadde en elendig service i sommer så vi har ender ikke opp her. Ikke er det så koselig veranda heller.... Enkel og grei vei til Alimos marina er jo kjekt, men vi har ikke noe problemer med å hive oss i en taxi heller vi.
3
Seiling / Planlegger sommeren 2015
01. Sep 14, 20:53:06
1 september. Det må da være en perfekt dato for å begynne å tenke på neste sommers Hellas-tur. Etter tre år med seiling, så vet vi hva det blir...jo, enda et år med seiling!!! Men lurer veldig på HVOR, HVOR LENGE, NÅR... Vi har til sammen hatt 12 uker ombord på tre år, i tillegg til en del netter i Athen og Glyfada. I år ble det Kykladene og Dodekanensene. Vi har selvsagt ikke sett alt som er å se, og på grunn av en ulykke utgikk småkykladene. Hvis vi ender opp med to uker ombord - hvor drar vi da? Og blir det tre.... hva kan da være spennende?? Skal vi dra ut fra Lefkas, Skiatos eller Alimos??

Noe av moroa er jo å planlegge turen og glede seg. Og nå er vi altså i gang - med sommeren 2015!!!
Hellas kaller og vi mååå sette kursen sydover til dette herlige paradiset igjen. LYKKE!
4
Vi skal seile sommeren 2014 og har kommet frem til en rute vi synes ser morsom ut.
Alimos - Sounio - Kythnos - Milos - Ios - Santorini - Anafi - Astypalea - Kos - Kalymnos - Leros - Lipsi - Patmos - Donousa - Amorgos - Småkykladene - Paros - Antiparos - Sifnos - Serifos - Poros - Alimos
Før seilturen skal vi ha 6 dager i Glyfada. Vi har vært der et par ganger før, men har da bare hatt en dag eller to til rådighet og tiden har da gått med til en tur inn til Athen  sentrum. Ellers har det blitt mye forberedelser av seilturen. Til sommeren har vi mer tid. Regner med det blir en lat dag på stranden. Kanskje to....og så tenkte jeg at kanskje noen her hadde gode råd og tips til andre ting vi kan se og oppleve i Athen-området.
5
Der var jamen meg flybilletter på plass. Og båten er bestilt. Så kan jeg bare sette meg ned med bøker og nett og kart og kalkulater (!) og planlegge og glede meg til neste sommer.
Vi mangler enda å få på plass et par hotell, og har ikke tenkt på noe fancy, så jeg tar gjerne imot forslag jeg.
Neste år blir det en Oceanis 41 fot 2014 modell, så damen har nok ikke kommet på vannet enda. Blir spennende!!
Noen  steder er helt "bankers" :
Santorini
Milos
Folegandros
Kythnos
Ios
.... og så var det resten da!?!?!?! I og med at det kan blåse hatter og høy i Kykladene om sommeren så valgte vi å legge ferien litt tidligere i år enn hva vi har gjort før. Og håper derfor ikke Meltemien er like heftig til enhver tid. Og vi legger nok opp mye etter hvordan vær og vind blir. Men litt planer må man jo ha - og litt må man ha lov til å gleeede seg til å dra.
I mellomtiden skal jeg sette meg ned og oppdatere og få på plass hjemmesiden som har måttet hvile litt i sommer da vi ikke har gjort så mye annet enn å seile og jobbe. Høstturen i september ( Saroniske øyer) begynner nå å ta form, morsomt å sitte og se på bilder og mimre!! :)
Sommerturen i juni/juli ble litt lenger og hakket mer rotete på grunn av en masse lege og sykehusbesøk, men turen ble fin og snart skal vel også den ligge i en litt mer oppdatert versjon på nett.

Bare i overkant av 200 dager til ny Seiltur i Hellas- det gå da så fort atte?!?!? *Glede seg*
6
27 juni kom endelig, og vi kunne sette nesten mot Hellas. Skulle ha et par dager i Alimos før ferden skulle gå rundt Peloponnes. Alt går ikke alltid etter planen. Et par deilige dager i Athen ble det. Vi hentet båten. S/Y Dimokritus. Fantastisk flott dame. Kun vært utleid i to uker tidligere, så helt ny. Det luktet til og med nytt da vi kom inn. Stabil, god plass, lekkert interiør, nye seil og vi gledet oss bare vannvitig til å kunne ta fatt på vår seilas.
Dag en gikk det til Salamis hvor vi ble liggende i to netter. Bad, lunsj, og kos... Så bar det videre mot Korintkanalen, utrolig flott og ikke minst spennende med tillegging og mye strøm i vannet. Det gikk så fint atte... Valgte å hoppe over Korint som hav, med fortsatte. Og det var der ferien endret litt karakter. Skipperen skulle kaste linen i land under tillegging, mistet balansen, gikk i vannet... men først etter å ha kuttet seg på underarmen, og dethelt inn til benet. Ca 15-17 cm langt og virkelig dypt. Det ble først en tur på moped ( takk og lov for hyggelige folk i land) til nærmeste sykehus. Der kunne de ikke gjøre så mye og sendte bud etter coskipper som i mellomtiden fortøyet båt. Ble så an tur med ambulanse til Korint for rtg og sying. Noen timer senere fikk skipperen forlate sykehuset kun iført våt shorts og våte sko!!! Null bading, masse antibiotika, en del sprøyter og ta det med ro. Og avgjørelsen om å ikke fortsette som planlagt ble tatt. Det ble så legebesøk hver annen dag. Vi tok derfor en liggedag før vi fortsatte mot Galaxidi for et besøk på Delphi. Så bestemte vi oss for å returnere gjennom Korintkanalen og heller ha rolige dager på den siste delen av ruten vi hadde lagt opp.
7
Alt annet / Oslo- athen athen-oslo
04. Jun 13, 11:40:32
Jeg har en flybillett med sas til overs fra oslo til athen og retur.

27 juni 27 juli

Hvis du skulle trenge en send meg en meld da vel??
8
Bare for moro fikk jeg lyst til å lage den perfekte spilleliste som vi kan seile til i sommer....
Med innspill herfra! Så nå blir jeg glad om dere vil bidra. Legger den på spotify hvis fler vil ha den...
Så hjelp meg med å lage den perfekte Vi seiler i Hellas  sommeren 2013 listen!!

Gresk, engelsk, svensk, norsk....? Eller noe annet? Som er med på å lage goood stemning!?!

Takker og håper noen vil bidra!!

Christina Sofie
9
Transport / Trikk/ bane Athen og omegn...
22. May 13, 07:32:59
Lurer på... Trikk og t-bane i Athen/Glyfada. Vet noen hva det koster, kan man kjøpe dagsbillett, og kan den evt kjøpes ombord?
10
Hellas generelt / Bra og billig nett??
22. May 13, 07:06:38
Man har blitt ganske avhengig av nett ettrhvert! Vi skal være i Hellas en måned, og nett er et "must". Lurer på om noen vet hva som fungerer bra og har en ok pris?
Trenger 2 sim til ipad og et til tlf med internettbruk....  Og det må da vare en måned.
( hvis ikke får ingen reisebrev eller se bilder, og vi får ikke værmelding!!)
11
Hellas generelt / Skattejakt...
16. Apr 13, 13:30:52
Har bare lyst til å fortelle om en liten ting jeg kom over - til dere som reiser så mye rundt og opplever nye steder!!
Det er mulig å gå på skattejakt underveis ... Gratis GPS-"moro" som både kan fortelle en historie og kanskje få en til å se noe nytt ? Finne en ny plass eller en gjemt "perle"?

Legger ut link og sier lykke til - til de son skulle ønske å prøve.

http://www.geocaching.com/

12
Hellas generelt / Mygg
08. Apr 13, 00:41:13
Jeg er forferdelig allergisk mot mygg!! I det minste stikkene :)
Og det har blitt fler sprøyter og legebesøk for ikke å nevne søvnløse netter i Hellas på grunn av dette. Nå tenkte jeg at jeg muligens kunne være litt føre var denne gangen. Og høre ... er det noen som vet om et vidundermiddel eller to? ( Gjerne navn på..?)
Både for å unngå og bli stukket og for å minske kløen etter. Medisiner for allergi har jeg selvsagt med hjemmefra.

Takker så mye for alle tips og råd!!
13
Under profil var det et spørsmål om mitt yndlingssted i Hellas. Og jeg tenkte at det får jeg komme tilbake til . Jeg har  sett så mye flott og har ikke sett på langt nær nok. Jeg må nok tenke litt til på det....

Og så tenkte jeg at jeg ville spørre her også - Hva er ditt?? Og hvorfor??
14
Vi hadde noen fantastiske dager i Hellas sommeren 2012. Fikk med oss Milos, Santorini, Kythnos, Mykonos, Serifos, Syros, Naxos og Glyfada og Athen.
Har nå begynt å få lagt ut bilder fra turen - så nå mimrer vi - og gleder oss til sommeren 2013.
Har lyst til å dele noen av minnene og stedene med alle her inne ....

http://viseiler.com/index.php/turer/hellas-2012-kykladene/adamas-milos-santorini
15
Seiling / mat ombord!
20. Feb 13, 21:33:13
Mat spiller en stor rolle på ferie. Stort sett er det like greit å ta turen på en taverna og nyte kvelden der som å lage mat ombord... MEN av og til så er det veldig deilig å kunne lage noe selv i sin egen bysse, eller man ikke har noen taverna i nærheten! Og nå lurer jeg på om noen av dere seilvante  - som også har vært i butikkene i Hellas og handlet kan komme med noen deeeeiiilige oppskrfiter til en coskipper som er en smule lei pasta!!
16
Peloponnes / Moped/ Atv og sertifikat???
19. Feb 13, 23:54:02
Da vi var på Samos viste det seg at man måtte ha med seg mopedlappen eller ha motorsykkellappen - for å kunne leie moped. ( Vi hadde bare med vanlig sertifikat for bil) Måtte derfor leie ATV. Og det er så mange her som virkelig kan Peloponnes. Må man ha det samme her? Eller holder det med billappen for å kunne leie moped?
17
Vi har i 2013 vært gift i 5 år , og kunne derfor tenke med en seremoni hvor vi kan gjenta det vi sa dengang da....
Dette har jeg lyst til å gjennomføre på Hydra. ( I juli 2013)
Ville nok vært mye enklere om jeg foreslo Santorini, for det virker det som om det er en hav av muligheter. Mens på Hydra står jeg litt fast! Kan noen her hjelpe meg? Er det noen jeg kan kontakte? Jeg har ikke klart å finne noen som kan hjelpe meg med seremonien nemlig. En søt, liten romantisk opplevelse - før vi kunne få til å dele en bedre middag med venner og familie.
18
Deilig det er med nedtelling til ferie. Ting faller på plass, hotell booket og man føler nesten for å pakke kofferten. Må nok smøre meg med tålmodighet helt frem til den 27 juni, men da er det off for en hel måned. Inntil da skal jeg kose meg med andres reiseskildringer og se om det dukker opp enda mer jeg kunne tenke meg å se på sommeren Hellas-reise. Fem måneder går da fort??!!? Glede meg gjør jeg i hvertfall - og takk til fler her inne blir turen enda mer spennende enn den startet med å være  :D

Har du lyst til å følge planlegging eller tur - gjør det gjerne ...

http://viseiler.com/index.php/turer/hellas-2013-peloponnes
19
Fastlandet og Peloponnes / Grilling - lov?
28. Jan 13, 20:35:07
Vi skal seile - og kom til å lure på, er det lov til å grille på en strand etc??
20
Alt annet / Grilling - lov?
28. Jan 13, 20:33:37
Er det lov til å grille på strender etc ?? Vi skal rundt Peloponnes....


http://viseiler.com/index.php/turer/hellas-2013-peloponnes
21
Athen og Pireus / Athen sommeren 2013
27. Jan 13, 23:40:29
Hvordan kan vi unngå den aller lengste køen til Akropolis? Er det noen dager som er bedre enn andre. Vi forsøkte oss en søndag i sommer- men køen var rett og slett for lang. Timer for billett og timer for å komme opp! Søndag klokken ni var ikke noen god ide.

Så vi prøver igjen i juni 2013.
Har noen forslag til en restaurant?

Er det andre ting enn Akropolis vi bør se?? Vi har bare en dag  og har satt av tid til Hammam....

Her er litt om dagen vår- og turen ellers...

http://viseiler.com/index.php/turer/hellas-2013-peloponnes/oslo-alimos
22
Legger seilrute rundt Peloponnes, og nå har vi stoppet opp litt for å tenke: skal vi velge Patras eller Kyllini?? ( Killini)

Blir glad hvos noen som har vært der har lyst til å hjelpe oss med valget...

Her er resten av reiseruten:

http://viseiler.com/index.php/turer/hellas-2013-peloponnes23
Fastlandet og Peloponnes / Spa
21. Jan 13, 09:37:33
Hei!
Har et par dager i Alimos før vi skal seile- og kunne tenke meg Spa. Noen som vet om noe i Alimos?
24
Vi arrangerer bryllup på Santorini, og i den forbindelse så trenger vi sårt tips til hotell hvor gjestene som har med seg barn kan få kose seg en ukes tid. Vi har vært på Santorini, men seilt dit, ikke bodd på hotell, og hadde blitt kjempeglad om noen her inne kunne hjelpe oss å finne et par flott alternativer ... Takker så mye på forhånd! :)

Litt om planleggingen, bryllupet og Hellas ellers ....

http://viseiler.com/index.php/turer/hellas-2014-kykladene

25
Jeg syes det er veldig vanskelig å finne noen gode sider med informasjon om museum og severdigheter. Håper noen kan hjelpe...
( Det er jo imponerende kunnskap her inne!!) Åpningstider : Grottene -  Diros og  Olympia...
Happy hvis noe vet, eller har forslag til en side som jeg kan finne slikt! :)
26
Jeg deler hjemmesiden vår jeg, hvis du vil følge oss på tur eller har lyst til å dele noen erfaringer og tanker med oss. Vi takker så mye for alle innspill....
Seiling i vakre Hellas- opplevelser, bilder, steder...

http://viseiler.com/

Har du lyst til å bare ta en kikk er det selvsagt hyggelig...


27
Sommeren 2013 skal vi seile rundt Peloponnes.
Avreise fra Alimos, via Korint, Galaxidi, Patras, Zakynthos, Kalamata, Spetses, Hydra, Poros og Aegina. Hva bør vi se?
Spesielle byer, steder, restauranter og severdigheter vi bør få med oss? Noen ting har vi funnet ut at er et "must"... Men føler det ikke er like lett å finne så mye informasjon om Peleponnes som andre steder i Hellas der det er mer charterturisme.
Blir kjempeglad for innspill....

Vår hjemmeside om Hellas og med blant annet reiseruten vi har lagt opp:

http://viseiler.com/index.php/turer/hellas-2013-peloponnes
28
Santorini / Bryllup på Santorini
15. Jan 13, 09:54:54
Jeg er forlover for min venninne som gifter seg på Santorini sommeren 2014. Det skal bli fantastisk. Vi seiler brudeparet fra Athen og sydover via bl a Milos og Ios for å komme til Santorini hvor de skal ha en ukes tid. Og har noen ting jeg lurer på ....som sikkert noen her kan hjelpe med.

Det er en del familier med barn som kommer. Tips til hotell?
Selve vielsen har de bestemt seg for å ha på Dana Villas - Thira, men middagen etterpå  hadde det vært hyggelig med forslag til.
(Det blir mellom 30 og 40 gjester)

Er det noen som vet om man kan legge til i Kalderaen med seilbåt, nede der gondolen går opp, for å slippe av passasjerer? ( 41 fot)

Tar eller gjerne imot tips for å være med på å lage en perfekt ramme rundt dagen....
( kikk gjerne mer om turen/dagen her: )

http://viseiler.com/index.php/turer/hellas-2014-kykladene

29
Saroniske øyer / Restaurant
15. Jan 13, 09:08:13
Vi seiler til Hellas sommeren 2013, og skal på slutten av ferien innom de Saroniske øyer. Et par dager er satt av til Poros, og vi skal feire min bursdag - noen som vet om en god restaurant det er vert å besøke?
30
Seiling / Seile fra Ios - til hvor??
15. Jan 13, 00:07:19
Vi har så og si lagt ferdig ruten for sommeren 2013!! Gleder meg!! Ut fra Alimos, via Korint, rundt Peloponnes, innom Zakynthos, så med besøk I Kalamata, Hydra og Poros. Vi skal seile i fire uker.

Har noen en flott taverna de vil anbefale på Poros?? - feirer en bursdag der....

Og av alle ting har vi begynt å planlegge året etter!! 2014!! Litt pga et bryllup - og vi skal seile brudeparet fra Athen til Santorini.
Vi skal  så å reise opp til Ios...og der stopper planen!!  Hvor vil det lønne seg og dra?
Vi har i underkant av to uker igjen når vi forlater Santorini...

Tips og forslag ønskes!!!

Har også laget en hjemmeside med våre turer om noen har lyst på en kikk!! Alltid moro med innspill ! :)

http://viseiler.com/