Poll
Question:
Hva syns du om pita gyros?
Option 1: Utrolig godt
votes: 10
Option 2: Helt ok, men ingen favoritt
votes: 9
Option 3: Liker det ikke
votes: 0
Ja men. Takk for i går forresten. Ja hvorfor skal man på død å pine ha denne pommes fritten / chipsen til når man serverer Gyros. Tror jeg hørte en gang at den faktisk ikke er orginalt i en Gyros. Men putta dit ved senere anledning. Personlig så sier jeg heller ekstra av alt annet, men ingen chips
Så noen synspunkter på noe vi alle er så glade i
Jeg syns chipsen er ok og kan være der. :)
(http://kostalexis.com/s/cc_images/cache_2435212647.jpg?t=1367269711)
Jeg synes også chipsen er grei, men greier meg lenge uten "lefsa", hvis ikke den er hjemmelaget og nystekt. Jeg spiser ikke så ofte gyros, og nesten uten unntak på tallerken (merida) uten lefse. Synes den er OK som et innslag i en middag hvis vi er minst 4 rundt bordet, og deler alle rettene.
Jeg la til en avstemning øverst i tråden. Bare tre svaralternativer, men satser på at det er nok. :)
Skikkelig gyros er skikkelig godt :-) Men jeg plukker vel ut tomater og "denslags". Og litt enig med JohnS når det gjelder "lefsen"... jeg syns der bør være der, men samtidig må den være ganske "fersk" og ikke noe som ble produsert i New Zealand for et halvt år siden....
Spiser ikke gyros så ofte, men den hører liksom med. Veldig greit hvis man er litt sulten, som lunsj eller mellom-måltid, men har aldri spist gyros som middag. Og jeg foretrekker å spise den i lefsa, med alt tilbehør :)
Du vet.... for meg, som noen ganger stiller opp med sånn skikkelig "Hellas-bart", så kan det å spise Gyros være en utfordring man vegrer seg mot :-) Men Giannis på Naxos har iallfall lært meg at Gyros kan være så mangt, ikke bare den der kjapp-kjapp-greien man kjøper "på hjørnet". Tror han må ha en kjenning i en av bakgatene.... :-)
Gyros er deilig. Dog aller best med hjemmelaga pitabrød, og uten pommesen. Den hører rett og slett ikke hjemme i en pita gyros etter min mening:)
Å jo! :-) Hvis den er skikkelig sprø-frittert, og ikke sånn blaut vassen masse :-)
Etter min smak skal gyros være med kylling, tomat, rødløk og tzatziki og "rød saus", en slags tynn, litt skarp tomatsaus som mange gyrossjapper ikke har. Man kan jo få gyrosen sin akkurat som man vil ha den, bare å velge blandt ingrediensene gyrosmakeren har. Og husk at det uttales jiiros ;)
Jeg tar gyros med 'alt', mens barna dropper løk og eventuelt andre ting de ikke liker. De to siste gangene jeg har laget gyros hjemme har jeg faktisk fått det til ganske bra. Pitabrødene lager jeg selv og steker de i stekepanna. Krydderet er fra Athen.
Leste denne tråden, nå ble jeg fysen på en gyros.
Da vet jeg hva jeg skal ha til lunsj 27.6. Greit med langtidsplanlegging :)
Da man kjøpte gyros på 70 tallet så var det ikke chips på den og det holt seg til over 90 tallet på Rhodos før chipsen dukket opp :)
Gyros er nammenam, og en selvfølgelighet for meg noen ganger i løpet av en ferie.
Synes godt det kan være både poteter og andre spesialiteter inni.
For meg er det kjøttet som har frest lenge og vel, godt hjulpet av et krydder som "gjør" gyrosen.
Mye av sjarmen er variantene, både på innhold, smak og stil.
De mest velsmakende fikk jeg i Naoussa og Parikia på Paros.
Sistnevnte hadde bladpersille på.
Tzogias i Lassi på Kefalonia hadde de aller største jeg har vært borti, velsmakende var de også.
Stappmett etterpå.
Gyro-Gyro på Naxos (tidligere Corner) bruker et veldig godt krydder på sine.
Fikk en fæncy-schmæncy (og god) utgave i Fiscardo på Kefalonia.
Utgavene er m.a.o. mange, men de har stort sett til felles at de er veldig gode.
Ble litt fysen på gyros nå. :)
Favoritten av gyros får jeg servert på 5F på Antiparos. Konge!! 8)
Å ja, den glemte jeg.
Knakande god den også, og kjekke folk som driver stedet.
Alltid trivelig med et "yia zas" fra sjefen når man passerer.