Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - marjana

25
Transport / Blue Star ferries 2023
25. Jan 23, 08:43:29
Lander i Athen 14.mai på formiddagen, og antok at Blue Starfergen gikk kl 17.30 til Syros, som vanlig. Sjekket på gtp.gr og på bluestarferries.com for å se hele vinter- og vårrutene. De ligger ikke der, sånn som før, og det går ingen ferge på søndag 14.mai.
Mandag morgen med hurtigbåten Worldchampion jet er det eneste som er satt opp foreløpig.

Er det i det hele tatt færre fergeavganger i år? Det strammes jo inn overalt på grunn av dyre priser på brennstoff og generell dyrtid.

Noen som vet?

26
Quote from: Fia on 15. Jan 23, 20:58:26Håper da inderlig på en Hellas-tur i år også, marjana, noe annet går liksom ikke an!😉 September er min foretrukne måned, og i år har jeg lyst til å dra et sted hvor jeg ikke har vært før. Med andre ord - mulighetene er mange!😉😃

Veldig bra med mange muligheter, Fia!

Jeg drar bare "hjem" til Syros denne våren, men jeg skal bo i helt andre leiligheter og rom enn før. Det er jo alltid interessant.

Kunne også gjerne tenkt meg en liten svipptur noen dager over til Antiparos. Tjorven har bursdag tidlig i juni, og kanskje er hun der da?
Og jeg kommer gjerne innom Paros eller Naxos på veien til/fra Syros også, og der er det muligens noen forumister å treffe i juni?

Noen her i forumet som er på Antiparos, Paros eller Naxos i juni, og kunne tenke seg et lite forumtreff?
27
Flyr med Aegean, som hadde beste tid og pris. Man får også et lite varmt måltid på økonomi.
28
Jeg hadde en prat rundt en fredagspils om reiseplaner i år, 2023.

Mens snøen lavet ned her i Oslo nylig, så booket jeg likegodt flybilletter og rom på Syros for denne våren. Samme pris både for fly og rom som i fjor. Fergene har blitt dyrere.

Noen andre venner har planlagt en reise i vår rundt i Italia, der de har vært før, og sier at fly, rom, og alt har gått opp en tredel.

Inflasjonen gjelder jo for oss alle nå i Europa, så et prishopp blir det uansett.


Hva synes dere her i forumet?

Reise til Hellas i 2023?

29
Hvor er dette? / Re: Hvor er dette? 1024
08. Jan 23, 17:24:43
Ren gjetning: Milos.
30
Hvor er dette? / Re: Hvor er dette? 1024
08. Jan 23, 00:28:14
Synes å huske at det var sånn på Santorini?

31
Hellas generelt / Gresk ortodoks jul
06. Jan 23, 19:58:55
I dag er det Hellige tre kongers dag med velsignelse av sjøen. Ds svømmer en flokk med menn ut for å hente opp et velsignet kors fra sjøen. Det er en stor begivenhet overalt i greske havner og med mange tilskuere. Her fra havnen i Pireus i dag.
God gresk jul!

https://www.syrostoday.gr/News/147916-O-Syrianos-Kostas-Xatzidakis-epiase-to-Stayro-sto-limani-toy-Peiraia.aspx

32
Hellas generelt / Godt nytt år 2023!
01. Jan 23, 14:19:18
Godt nytt år 2023!

Kalo mina Januari!
33
Sentralt og enkelt i forhold til Piraeus er Hotel Triton i havna i Piraeus. Jeg overnatter alltid der på vei til og fra øyene.
Nå er det også direkte metrolinje til Aten - og videre til flyplassen. Bagasjen kan man ha på Hotel Triton og dra til og fra Aten på ca en halv time. Da er det kort vei til båten også uansett når på døgnet dere drar eller kommer tilbake.
Rett ved hotellet er det i hvert fall to helt ok typisk, greske tavernaer. Vil man "dine and wine" så er det ikke langt til den lille, runde havna Zea med litt mer eksklusive restauranter.
https://htriton.gr/

34
Husker at Anders tok noen flotte bilder fra takterrassen på Attalos med en stor fullmåne over Akropolis!
35
Hva med Attalos Hotel, som mange forumister har anbefalt tidligere? Det ligger midt på Monastiraki, og da er det bare å ta metroen rett til Piraeus fra Monastiraki. Det er mange hoteller og leiligheter i dette området, og da er man også i hjertet av Aten, og kan gå til fots til Akropolis, Flea Market, Psirri og bort til Syntagma osv.

36
Inn/utgangen til den nye metroen er 20-30 meter til høyre for gangbrua, med sjøen rett fram. Rett på fergen til Kykladene i Gate 7.