03. Jun 23, 23:37:07

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - mouche

1
Flybillettene har uten tvil blitt dyrere, men det skyldes vel også økte skatter (nok en takk til AP/SP), og langt høyere pris på jetfuel. I tillegg er det færre flyavganger som reduserer konkuransen og tillater selskapene å øke prisen på billettene. Er man fleksibel mht når man reiser (omvendt av folk flest) så vil jeg si at flyreisene fortsatt er gusntig priset. Billetter for mai/juni er for lengst i boks (tr/ Norwegian), april-tur bookes i dag (Norwegian og Aegean ned og Aegen hjem igjen), trolig en tur i august og en måends tid i oktober/november. Så ja, det blir så visst turer i år også!
2
Oppdatering; Vi valgte å IKKE benytte oss av tilbudet (halv pris) til Variety Cruises da omtalene er nokså blandet. Mulig vi tar en tur til Athen uansett, men hoppet nå på et tilbud fra Havila Kystruten, halv pris og 5.000 til å bruke ombord (!) og med avreise fra/til (rundtur) Trondheim 3.januar! Snakker om å endre "kurs"!
3
Innsjekking ombord er ikke før 14-15.00 så har god tid til å forflytte oss fra Athen og til Piraeus. Tenkte et par netter i Athen både før, og etter selve cruiset. Søker da etter beste flytider, og priser, gjerne slik at vi ikke må stå opp midt på natten for å rekke et fly.
 
Nå er det tilbud hos Aegean så mulig det blir Aegean den ene veien og Norwegian den andre veien. Mye å spare på god planlegging og å være ute i god tid!

Fløy også med Aegean i høst (t/r Kreta),synes dette er beste selskapet å fly med så gjelder å slå til når de har salg! 
4
Supert! Da har jeg et godt knippe å sjekke ut/velge mellom!
5
Takk for forslag, skal sjekke det ut. Har fra tidligere fått nevnt/anbefalt https://www.kimonhotelathens.com/en/ , men ikke bodd der selv.
6
Reisetips og spørsmål / Hotel i Athen
24. Nov 22, 19:49:00
Planlegger et øycruise i mai '23 og vil da fly til Athen og tilbringe et par dager før cruiset og en dag etter cruiset. Ønsker å bo sentralt i Athen og enkelt med tanke på transport til Piraeus.

Forslag til greit hotel?
7
Klaget til Norwegian som avviste noe som helst ansvar for forsinkelsene og konsekvensen at vi enten måtte ta inn på hotell, sove på en benk på flyplassen eller ta en taxi hjem. De ga ingen begrunnelse utover at det var "utenfor deres kontroll" og var uvillig til å gi noen ytterligere forklaring med mindre jeg tok saken videre!
For å gjøre en lang historie kort så aksepterte Tryg ansvar via reiseforsikringen som ligger i bruken av Banknorwegiankortet! Med andre ord fikk jeg dekket taxiregningen av dem.
8
Hellas generelt / Re: Hellas i pressen
21. Aug 22, 07:38:50
Det har i lengre tid vært lite snakk om økonomien i Hellas, og derfor hyggelig å kunne lese at;

"Hellas får økt økonomisk frihet
EUs tette overvåking av Hellas' økonomi er avsluttet etter tolv år. Den strenge kontrollen var et vilkår som ble satt for omfattende økonomisk krisehjelp.

I november 2009 førte en kraftig økning i budsjettunderskuddet til en stor økonomisk krise i Hellas, en krise som fikk ringvirkninger i hele eurosonen. Innhentingen har tatt over et tiår.

En trio bestående av Det internasjonale pengefondet (IMF), EU og Den europeiske sentralbanken (ESB) ga Hellas krisehjelp på 289 milliarder euro, men satte krav om en rekke smertefulle reformer. Statens utgifter måtte kuttes, og med det fulgte kutt i lønnsnivået i det offentlige, skattene måtte økes og flere offentlige virksomheter ble privatisert.

Økonomien trakk seg sammen med over en firedel, arbeidsledigheten steg til nesten 28 prosent og mange høyt kvalifiserte valgte å forlate landet.

Nå er imidlertid den greske økonomien i ny vekst. EU-kommisjonen regner med en vekst på 4 prosent i år, langt høyere enn det anslåtte nivået i eurosonen på 2,6 prosent.

Fram til nå har Hellas' finanser blitt sjekket hvert kvartal for at landet skulle få utbetalinger til gjeldslette. Fra lørdag er ikke det lenger nødvendig, og greske myndigheter får større økonomisk frihet."

Den registrerte arbeidsledigheten er fortsatt meget høy, 12,5% er siste tallet fra juli i år, men det er ned hele to prosentpoeng fra samme periode i fjor. Det rapporteres jo også om stor mangel på arbeidskraft i turustindustrien, og i følge de siste rapportene fra den greske turistministeren så håper og tror han at årets inntekter fra turismen vil bli lik, muligens høyere, enn den var FØR pandemien!

I den grad vi med vårt nærsynte blikk kan få med oss der vi er så stemmer dette med hva vi selv opplever, og hører.
9
Ja, livert er fortsatt helt ål reit her nede!

Godt og varmt, men huset fungerer bra i varmen, viftene går i alle rom døgnet rundt, og bruker AC på natten, men stiller denne på 24 grader som gir godt soveklima.

Bassenget benyttes flittig og aktiviteter legges til tidlig morgen eller sen ettermiddag.

Men vi er jo her for å nyte sol og varm (samt alt det andre) så klage, nei!
10
Kom til Kreta i går, direktefly fra Oslo (Norwegian), halvfullt fly (deilig) og ingen problemer med bagasje eller kaos på flyplassen! Lite folk i husene rundt oss (nordmenn), men svært mye grekere på ferie så litt kaos mht parkering og bord til måltid på tavernaer. Vi gjør som vi pleier å gjøre, spiser sen lunsj/tidlig middag og koser oss rundt hus og basseng! Liver er helt ålreit!
11
Har man det man trenger i håndbagasje, ikke allverdens man trenger i 30 grader, og kofferten er på avveie en stund så er det jo god anledning til å få skiftet hele sommergarderoben på flyselskapets regning? Håper nesten kofferten kommer på avveie når vi reiser nedover om et par uker! ;D
12
Flyr scorer høyt på kundeservice og har sett mange kommentert at de er fornøyd med selskapet så det blir bra! Uansett lurt å ha det aller viktigste i håndbagasjen slik at man klarer seg greit noen dager uten den innsjekkete bagasjen dersom, hvis eller i fall.