25. May 24, 20:28:47

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - mouche

1
Reisetips og spørsmål / Hotel i Athen
24. Nov 22, 19:49:00
Planlegger et øycruise i mai '23 og vil da fly til Athen og tilbringe et par dager før cruiset og en dag etter cruiset. Ønsker å bo sentralt i Athen og enkelt med tanke på transport til Piraeus.

Forslag til greit hotel?
2
Hellas generelt / Trafikken i Hellas
25. Aug 17, 10:57:40
En litt trist link her som viser ulykkesstatistikken i Hellas og sammenlignet med andre land;

http://apokoronasnews.gr/roads-in-six-greek-regional-units-rank-among-eus-most-deadly/

Nå kjører jeg en god del selv i Hellas, Kreta, og har vel tilbakelagt mellom ti og femten tusen kilometer der over de siste seks årene. Har, heldigvis, aldri opplevd noen ulykke selv hverken direkte eller indirekte, men har ofte reagert på hvordan en del andre bilister, ikke minst yngre menn, kjører der. Når det gjelder ulykkene som man leser om i avisen så er gjengangeren at det skjer om natten, eller tidlig morgen, og at det som regel ikke er andre trafikanter involvert. Med andre ord høy hastighet, trolig i kombinasjon med alkohol, og miste kontroll på bil/motorsykkel.

Trist!

3
Språk / Gresk gramatikk
29. Jan 14, 23:22:15
Noen forslag til en god bok på norsk om gresk grammatikk. Fruen går på kurs, og jeg prøver å henge meg på!

Takker for forslag.
5
Vanskelig tittel på tråden, men poenget med denne er: Hvis man flyr til et sted i Hellas og mellomlander i Athen på vei til og eller fra sitt endelige mål så har man rett til refusjon på hva som kalles: Athens Airport Develpment Fund. Denne utgjør 12 euro per person hver vei så hvis man er en familie på fire så betyr dette totalt 96 euro som jo er litt penger. Følgende link gir oppskriften:

http://travel.creteforyou.com/aadf_reclaim.pdf

Jeg gjorde dette i februar da vi mellomlandet i Athen på vei til/fra Kreta og det fungerte greit. Ved ankomst Athen på vei til Kreta så gikk vi til Aegeans deks og fikk skrevet om billetten og ble refundert 12 euro per person på kredittkortet jeg hadde betalt billettene med. Representanten fra Aegean var usedvanlig sur uten at jeg vet hvorfor, og han var ikke travel med annet arbeid!

Da vi kom hjem sendte jeg en mail til Lufthansa (vi fløy med Lufthansa fra Athen til Oslo) og de ba meg sende dem dokumentasjonen som jeg gjorde og har nå fått pengene overført til min norske konto.

Med andre ord så fungerer dette selv om flyselskapene ikke er så glad for dette.