02. Dec 23, 03:57:56

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - fila

1
Denne nydelige stranden ligger på sørvestkysten av Kos, og har med rette fått navnet sitt. Fin hvit sand, rent grunt vann og en perfekt utsikt mot de storslåtte greske solnedgangene. Paradise-stranden er alltid full av mennesker som nyter det innbydende vannet, variasjonen av vannsport og den nydelige utsikten fra kafeene og tavernaene langs stranden. Det er 33 kilometerne fra Kos by til denne stranden.

2
Gresk natur / Re: 102 Strender i Hellas
27. Oct 23, 20:28:43
I en serie korte videofilmer vil jeg dele opplevelser fra 102 strender i Hellas med dere.
Plaka (Naxos), Naoussa (Paros), Agia Eleni (Skiathos), Agios Georgios (Naxos)

3
Det går små taxibåter til og fra Telendos til Myrties på Kalymnos hver halvtime fra tidlig om morgenen til sent på kvelden, så det er en veldig enkel å ta en tur over til den vakre og rolige lille øyen. Det koster bare et par euro hver vei. Telendos er atskilt fra Kalymnos med en sund på omtrent 1 kilometer, så potensielt kan du til og med svømme over hvis du virkelig føler for det. Det er ingen biler på Telendos, så det er det ideelle stedet for en spasertur langs strendene etterfulgt av et godt måltid på en taverna ved vannkanten.

4
Dette er en snart 20 år gammel video og jeg beklager videokvaliteten. Diros-grottene, også kalt Vlychada-hulen, ligger omtrent 10 kilometer sørvest for Areopoli ved landsbyen Pyrgos Dirou, på vestkysten av Kassandra-halvøyen i Peleponnes. Den er blant de vakreste dryppsteinsgrottene i Hellas. Skal du på ferie i området er et besøk i grottene et tips.  De første 1300 meterne blir man fraktet med robåt. De siste 200 meterne går man til forts. Totalt er lengden på Diros-hulen 14 kilometer og ble først oppdaget i 1900.
Du kan parkere bilen like ved inngangen til grottene. Her finner du også suvenirbutikk og restaurant. Litt lenger bak ligger museet.

5
På våre reiser i Hellas har vi besøkt en rekke kirke, moskeer og klostre. I denne videosamlingen viser jeg noen av disse. Det er stort sett bilder av eksteriøret fordi det ikke alltid er lov å filme inne i bygningene. Denne gangen er vi på Samos6
Taverna Hide Away, Ag. Prokopios, Naxos.
Tango Mar, Parikia, Paros
Taverna Vaggelis, Chora Patmos
Cecar Meze Bar, Lindos Rhodos
Agia Marina, Symi
Taverna Dolphin, Lampi, Patmos
Metaxi Mas, Chora Naxos

7
Chora er hovedstaden på Patmos og ligger i den sørlige sentrale delen av øya og noen få km sør for Skala, hovedhavnen i Patmos. Den tradisjonelle bosetningen er bygget rundt det imponerende klosteret Saint John the Theologian på 1100-tallet. Chora blomstret mellom 1500- og 1600-tallet, da vakre herskapshus og kapteinboliger ble bygget av de velstående familiene på den tiden.
Chora har sjarmerende butikker, tavernaer, restauranter, barer og kafeer samt små hoteller og rom til leie.
Det er bare en hyggelig spasertur fra Skala og opp til Chora, dels etter vei og dels på sti. På turen opp er det verd å stoppe ved kirken som er bygget over Apokalypsehulen der Agios Ioannis (Johannes) skrev åpenbaringen.

8
I denne gamle videoen fra 2004 deler jeg med dere en gresk aften på Taverna Kalogria som ligger på Kalogria-stranden i Stoupa i Peleponnes. Tavernaen ligger bare noen meter fra hytten der den virkelige Zorba bodde. Det var en sen kveld med mørke og regnvær ute. Inne i tavernaen var det derimot svært hyggelig med god mat, god musikk og dans med innlevelse.

9
Gresk natur / Re: 102 Strender i Hellas
26. Apr 23, 23:41:39
I en serie korte videofilmer vil jeg dele opplevelser fra 102 strender i Hellas med dere:
Agia Marina, Symi
Mikros Gialos, Lefkada

10
Vi besøkte Lesvos og Molyvos i 2003. Dette viser veldig godt på kvaliteten på videoen. Mithymna, eller Molyvos som byen ble kalt i middelalderen, er virkelig en fantastisk by. Når du passerer gjennom Petra og følger kystveien er du virkelig uforberedt på den dramatiske første utsikten du får når du kommer rundt den siste svingen. Havnen er Molyvos er et godt utgangspunkt for besøket i byen. Det er en levende fiskehavn. Turen gjennom selve landsbyen bør tas selv av de som er redd for å gå i motbakke. Hovedgaten i Molyvos er laget av brostein og dekket helt av blåregn som ser ut til å blomstre selv når en ikke skulle forvente det. Gaten er fullstendig skyggelagt av disse utrolige vinstokkene og gjør det ganske behagelig å gå selv på de varmeste dagene. Byen ligger på en ås toppet av det dramatiske slottet Mithymna.

11
Elafonisi ligger 76 km vest for Chania på den sørvestligste spissen av Kreta. Elafonisi er en avlang halvøy, som ofte deles i to deler av vannet, slik at det ser ut til å være en egen øy. Øya er full av sanddyner.  Den truede sjøskildpadden og flere flere sjeldne dyr og planter finner ly på øya. Vi var der i 2006 og i 2012. På de årene hadde det skjedd en stor utvikling på godt og ondt.

12
Fyller på med noen flere tavernaer som vi har besøkt: