28. Mar 24, 18:20:48

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - kari

1
Om forumet / Reiser 2020
10. Jul 20, 13:12:23
Heisann!

Etter regjeringens nye reiseråd i dag har jeg tatt sjansen på å bestille 14 dagers ferietur til Naxos i september. Blir reise via Athen. Ser for meg rolig 14 dager på Naxos der vi selvfølgelig tar de koronareglene vi kan ta med avstand, hygiene mm.
Er det flere som tar sjansen??

Kari c``,)
2
Hellas generelt / Jordskjelv
21. Jul 17, 08:32:07
Er på ferie på Sandøya utenfor Ålesund og leser VG på veldig dårlig nett. Jordskjelv i Hellas i natt??!!! Huff og huff. Forsto det slik at det var mest alvorlig på Kos og Rhodos. Det er fælt å lese om slike hendelser uansett hvor det er, men det er spesielt når det er plasser man har vært selv og er glad i. Håper inderlig at det ikke er for alvorlig. Som sagt veldig dårlig nett her jeg er. Radioen må på når alle har våknet.
3
Hei!
Jeg har akkurat forhåndsbooket overnatting på Amorgos til årets septembertur.
Hotelleieren ønsket at jeg skulle betale inn leiekostadene til en konto i Peiraios Bank.

Dette har jeg aldri vært borti tidligere, men skjønner jo eierens behov for å sikre inntektene.

Noen som har vært borte i dette tidligere??
4
Det er lister for det meste. Her er det laget en oversikt over hvilke greske øyer man bør besøke før man dør.
http://greece10best.com/gorgeous-greek-islands/

Hvor mange har dere igjen??

Selv har jeg igjen 5 øyer å besøke.
5
Hei dere!

Veit at dere er mange her inne som reiser til ulike steder på Peloponnes. Jeg har bestilt flybilletter til gubben og meg påsken 2017. Vi reiser nedover påskeaften;- lander i Athen og skal være en uke. Vi håper å få med oss litt av den greske påskefeiringen. I tillegg blir uka brukt til avslapping, gåturer, gresk mat og drikke, turer i nærområdet og kanskje litt trim.

Denne gangen tenker vi å prøve fastlandshellas, og har sett på stedene Nafplio eller Kardamili. Har lest litt om begge steder;- begge frister, men vi tenker å være i ro en plass hele uka; siste natta blir vel i Athen tenker jeg. Vi liker å oppsøke plasser som er greske;- har ikke behov for futt og fest, men små greske tavernaer og gresk hverdagsliv. Har noen av dere tanker om hva som vil passe oss best?

Har også et spørsmål om skyss til disse to plassene. Vi ser at mange leier bil og kjører selv, men dette er ikke et alternativ for oss. Har noen av dere prøvd buss fra Athen?? Vi lander i Athen kl 1250 på påskeaften, og håper å komme oss fram til bestemmelsesstedet på samme dag.

Hvis noen har tips om OK overnattingsplasser så mottas også dette med takk. Vi har ikke behov for luksus, og gjerne en plass med en liten kjøkkenkrok der vi kan fikse oss frokost selv..... også gjerne en liten terrasse.

6
Kreta / Tur til Kreta
10. Jul 15, 07:43:04
Da ser det sannelig ut som om det blir en Hellastur på oss i år lell. Klimaflyktninger,- "sommerværet" her i Trøndelag har "tatt knekken" på oss. Adresseavisa kunne meddele i går at det  har vært 0 (null) sommerdager i Trondheim i juni,- og jeg tviler ikke på sannheten i dette. Det er rett og slett elendig. Vi skal ei uke til Kroatia på september, men nå tar vi rett og slett ikke sjansen på at våre to ferieuker i august, som egentlig var tenkt å tilbringe hjemme, vil bringe oss sol og varme...... så nå ser det ut som om vi pakker snippsekken og drar ei uke til Kreta...... 7. - 14. august. Det er bare igjen å trykke på "bestillknappen". Aldri vært på Kreta, så det blir et nytt bekjentskap. Vi vurderer Rethymnon. Drar nok med bare flybillett og ordner oss med bosted når vi kommer fram. Jeg har planer om å gå Samariaravinen mens jeg er der, og kanskje besøke den rosa stranda (husker ikke navnet akkurat nå) Dersom noen har tips om bosted, hvor vi bør bo, aktiviteter eller annet, så mottas de med stort takk. Vi lander i Chania.

7
Er det noen som veit om det er mulig å kjøpe ferjebilletter på flyplassen i Athen?
I år prøver vi oss på båt fra Rafina til Naxos.

Vi lander rundt kl 1300 og båten fra Rafina går kl 1645. Dette skal gå bra det? Finner ut at bussen tar ca 50 minutter, og er en avgang kl 1410, så vi får prøve å rekke denne. Ellers går det jo alltid en taxi, men jeg sverger til buss dersom dette er mulig.

Har aldri tatt ferje fra Rafina, så blir fint å prøve dette og. Vi er totalt 8 stk som reiser, så ville gjerne ha kjøpt billettene på flyplassen før vi tar turen til Rafina; sikre at vi får plass.

Noen som veit??
8
Håper noen kan hjelpe meg; hvordan fjerner jeg "signaturen" som kommer nederst på innleggene som jeg legger inn. Til meg så gjelder dette signaturen som sier at det er 4 mnd og noen dager til høsttur til Naxos. Nå er det nok litt lenger til årets høsttur.

Men altså; hvordan fjerner jeg denne? Regner med at det er via profilen min, men kan noen hjelpe meg videre.
9
Hellas generelt / Russere på ferie
08. Aug 13, 18:09:33
Har i løpet av de siste dagene snakket med tre personer som overhodet ikke kjenner hverandre. Alle tre forteller om nyrike russere på ferie som overhodet ikke oppfører seg, og ødelegger ferieopplevelsene.

Min venninne har funnet sitt ferieparadis i tunisia - der har hun vært mange, mange ganger. Etter ferien hennes i år fikk jeg mail om at nå var hun ikke så sikkert på om hun vil tilbake. Når hun drar på ferie, ferierer hun på all inclusive - og også i år var hun på det. Men i år delte hun hoteller med mange russere, og de oppførte seg slik at hun skjemtes. De var høyrøstede, "tok stor plass", utakknemlige til betjeningen, rotete, forsynte seg av buffeen for så så finne ut at man heller ville ha noe annet, skjøv maten til side og hentet nytt som heller ikke falt i smak. Når de var ferdige så var bordet et fjell av uspist mat. Hun kjenner også en del tunisiere etter mange år der, og de er heller ikke fornøyd med dette besøket, men penger er penger - uansett hvor det kommer fra.

Ei anna venninne var på Rhodos og beskrev mye av det samme som over. De bodde ikke på AI.

En tredje familie hadde vært i Tyrkia, og opplevde også russerne som ufine og brautete. Denne familien hadde tatt båten over til Kos en dag og opplevde i følge de en helt annen verden. Trivelige og blide folk. Aldri mer tyrkia var tilbakemeldinga. Men det var ikke tyrkia det var noe galt med, men opplevelsen med alle russerne.

Har noen av dere opplevd noe slik i hellas?? Vi har ikke det, men kanskje dette har forandret seg de siste årene? Vi var på rhodos for 4-5 år siden, og opplevde ikke noe sånt.

Dette er ikke ment som et angrep på russere generelt - det er variasjoner der som i alle andre land. Men alle disse tre tilbakemeldingene gjaldt russere.

10
Naxos / Dagsturer fra Naxos
06. Aug 11, 09:41:23
Vi er 4 par som skal til naxos i starten av september. I forbindelse med denne turen tenkte jeg at vi kanskje kan ta en av dagsturene med båt som går ut fra Naxos- tenkte mest på en tur som innbefatter øya koufonissi. Terje og jeg har vært på denne øya tidligere, men de 3 andre parene har ikke sett denne herligheten. Bildene fra Tjorven og Svein B har inspirert.

Denne gangen  blir det nok bare en dagstur, og tenkte å henge oss på en av de organiserte dagsturene ut fra Naxos- får håpe de fremdeles går i begynnelsen av september da?!

Er det noen som kan si noe om disse turene? Hvor lenge er man i land på f ex koufonissi? Hvilke andre øyer er evt med på tureen?
11
Hellas generelt / Opptøyene i Hellas
28. Jun 11, 15:45:50
Har akkurat sittet og sett på VG sin direkte nettTV fra opptøyene som akkurat nå er i Athen. Jeg synes dette er helt forferdelig. Bildene jeg har sett er veeeeeldig langt unna mitt Hellas. Det jeg har sett i dag er jo nesten en krigssone,mens mitt bilde er jo et paradis.

Håper virkelig at de klarer å snu dette og ikke ødelegge landet sitt helt. Hvem som har rett og hvorfor har ikke jeg kunnskap nok til å uttale meg om, men de bildene jeg har sett i dag gjør vondt.

En ting er sikkert- dette handler om mye mer enn at jeg får gjennomført turen min på september. Det tror jeg akkurat nå er underordnet.
12
Hilsen fra Hellas / Hilsen fra Naxos
27. Aug 10, 10:23:09
Tjohoooooooo. Endelig paa Naxos. Vi storkoser oss. Bor paa Hotel Three Lakes i Agios Prokopios. Super overnatting, rolig, men samtidig sentralt. Vi rakk forresten baaten kl 1630 fra Athen, med god margin. Vi var paa plass i Pireus allerede kl 1500.
13
Hei!
Drar til Hellas førstkommende tirsdag. Fly fra Værnes via Amsterdam til Aten. Flyet langer kl 1345 i Athen (gresk tid) Vi vil prøve å rekke båt fra Pireus til Naxos med avgang kl 1630. Evt båt med avgang kl 1730 fra Pireus. Håper å rekke den første da det er en hurtigbåt og at vi da kommer til Naxos i rimelig tid på kvelden (kl 2000) Vi må nemlig ordne oss bosted da vi kommer fram og det er bedre litt tidligere på kvelden.

Usikker på om vi rekker første båten, men vi prøver. Tenker å ta metroen fra flyplassen til Pireus. Innbilder oss at dette er raskere; spesielt siden vi skal gjennom byen på denne tiden av døgnet (ettermiddagsrush)

Men mitt spørsmål er:
Hvor langt innpå båtavgang selger de billetter fra billettkontorene i Pireus? Tørr ikke å kjøpe på flyplassen da vi er usikre på hvilken båt vi rekker. Kan man evt gå rett bort til båten å kjøpe billetter der (dersom vi ikke rekker noe annet)? Hvor lang tid i forveien begynner ombordstigninga?

Blir spennende om rekker dette ja? Hva tror dere?
14
Kultur / Rosenborg på Naxos
18. Aug 10, 07:56:43
Gubben og jeg satt i går kveld, meget fornøyde etter Rosenborgs seier over FC København i Champions league.

Tirsdagen til uka setter vi nesa mot Hellas og mest sannsynlig Naxos.

Onsdagen til uka er det retturkamp mellom RBK og FC København.
Denne vil vi VELDIG gjerne se.

Noen som veit om det er noen mulighet for at denne kampeen kan vises på en bar eller noe på Naxos? Kanskje Anders kan ha et tips. Han er jo en Naxos-kjenner.

Det hadde jo vært toppers og sittet på Naxos å se RBK banker København i København. Skikkelig Ole Brum (ja takk begge deler)........... eller kanskje ett kinderegg.
15
Hei på alle sammen!

Gubben og jeg har fly til athen tirsdag 24. august med hjemreise lørdag 4. september. Vi har vurdert å vende nesa mot naxos og evt antiparos. Noen som veit hvordan turist-tettheten er på denne tiden? Skolene har jo begynt i norge, så det har vel avtatt litt fra oss. Men vil det være stappende fullt med f ex ferierende europeere? Jeg har ikke noe i mot ferierende europeere altså, men lurer som sagt på om det vil være stuvende fullt også på denne tiden. Tenker litt i forhold til det å få tak i bosted sånn litt på sparket. Vi tenkte ikke å forhåndsbestille, men ta det når vi kommer til bestemmelsesstedet.

På våre tidligere turer har vi unngått perioden fra medio juli til medio august for å slippe unna de største mengdene.

Så hvis noen har noe kunnskap om dette så blir æ veldig gla  :cheers:

Hilsen Kari
16
Hei!

På høstens ferieuke på karathos fant vi et bra overnattingssted i Pigadia på karpathos. Plassen ligger rett overfor taxistasjonen i pigadia og heter Roses studios. Du ser navnet på veggen når du står nede på taxistasjonen. Flott utsikt over byen og havna. Veldig trivelig vertsskap; ett eldre ektepar. Alle rommene har veranda av bra størrelse og en liten kjøkkenkrok. Anbefales når karapthos står på reiselista.

Her er kontaktinformasjon om stedet:
Eier: Dimitris Alexious
Tlf: 22450 22284
e- mail: rosesstudios@hotmail.com
webpage: www.rosesstudios.com
17
Hellas generelt / Svindlet i Hellas
30. Aug 08, 06:49:49
Ett vennepar av oss kom akkurat hjem fra 14 dager på Naxos og Santorini. Da de kom ned til flyplassen på Santorini skulle han ta ut penger i minibanken før de skulle ta taxi ned til havna. Så tenkt og så gjort.

Etter 5 dager på Naxos får de plutselig SMS fra banken hjemme om at visakortet kortet deres var blitt brukt til store uttak; bl a kjøp av flybilletter i Aeroflot. Spørsmålet var om dette var deres uttak.

De ringte selvfølgelig banken og fikk beskjed om at det var tatt ut ca kr 16 000.-. Kortet blei umiddelbart stengt og penger overført til konas kort slik at de hadde penger resten av ferien.

Det var mest sannsynlig minibanken på Santorini som det var gjort noe med slik at det var mulig for andre \"å lese\" av kortnummeret man har behov for når man kjøper ting med kort. I tillegg til minibanken på Santorini hadde de brukt kortet hos en mopedutleier på Naxos, men dette var kjentfolk, så de hadde liten tro på at det var der svindelen skjedde.

Men når de nå en gang blei svindlet, så virker i alle fall systemet. Noen her hjemme har reagert på uttakene, og satt igang nødvendige reaksjoner. Og det er jo flott.

De vil få igjen pengene fra Visa, og får også en sikker beskjed om hvor svindelen skjedde; om det var i minibanken på Santorini eller mopedutleieren på Naxos.

Men det er jo råsmart av svindlerene og gjøre noe med en minibank på en flyplass der det er mange ferierende. Kontoen er jo somregel forholdsvis velfylt når man drar på ferie.

Mannen forteller i etterkant at han hadde reagert litt ubevisst på at det var ett eller annet som han stusset på da han var i minibanken, men kan i etterkant ikke sette fingeren på hva det var. Noe med tastaturet eller noe med en liten lampe som vanligvis lyser grønt? Men det var i alle fall ikke noe ved minibanken som gjorde at han burde ha reagert. Alt fungerte som vanlig.  

Så det kan skje i Hellas også; dessverre. Men det skjer jo i Norge også, så det forandrer ikke verden så mye. Men kanskje lurt å være ekstra oppmerksom når man skal ta uttak fra minibank; uansett hvor minibanken er.
18
Leste tilfeldig en liten sak i et blad i helga.

Ordet thermos kommer fra gresk og betyr varm.

Det viste i alle fall ikke jeg. Det er sikkert mange andre greske ord i bruker i dagligtalen uten å vite om det. Det gjelder jo forsåvidt mange språk, men spesielt artig når det er greske ord som han blanda seg inn i språket vårt.
19
Reiseskildringer / Sporadene sommeren 2007
13. Jun 08, 21:51:25
Øyhopping i Sporadene sommeren 2007 (9. -25. juli)

Denne sommeren hadde vi bestemt oss for å ta en ny øygruppe i nærmere øyesyn. I motsetning til tidligere års turer til Kykladene, var det nå Sporadene valget falt på.

Tidlig mandag 9. juli gikk vi om bord i flyet som skulle ta oss fra Værnes, først til Skiphol og derfra videre til Athen. Turen gikk smertefritt. Vi landet på tiden på Skiphol, som for øvrig var en SVÆR flyplass. Vi kjørte lenge med flyet; over motorveier og forbi endeløse rekker med fly fra hele verden før vi kunne gå av. Så var det bare å finne rett utgang for flyet til Athen. Vi hadde ordnet oss med god tid til neste fly. Men Skiphol er ikke noe å grue seg for. Veldig godt merka, og absolutt ingen problemer å finne fram. Så etter 15 minutter sto vi ved neste gate, men det var 2 ½ time til flyet skulle gå. Så da blei det sein frokost, eller tidlig lunsj"¦.. alt ettersom. Etter hvert var det på tide å bevege seg mot rett utgang igjen. Ute var himmelen ganske mørk, og lynene flerret over himmelen. Obs, dette var egentlig ikke akkurat ønskevær å fly i. Etter hvert fikk vi beskjed om at hele flyplassen var stengt pga det dårlige været. Ingen fly opp og ingen fly ned. Passet oss egentlig litt dårlig, vi hadde store planer om å komme oss til havnebyen Agios Konstantinos for ferje, og aller helst helt ut til Alonissos i løpet av samme dag. Etter vel en times forsinkelse var det klart for avgang til Athen. Uværet var forsvunnet, så det var gudskjelov godt flyvær.  


Skiphol flyplass

Så nesten 1 ½ time forsinka landa vi i Athen. Klokka var nå nesten halv seks, og båten fra Agios Konstantinos gikk kl 1945. Dette kunne bli hardt. Ryggsekkene kom forholdsvis raskt og vi fortet oss bor til en infoskranke for både fly, båt og buss.


På jakt etter taxi på flyplassen i Athen


Kanskje innenriksfly til Skiathos? "Sorry, full". "OK, hva med buss da?" "No chance, not enough time. Taxi is the only chance. But a taxi from the airport- a fast taxi", svarte den hyggelige mannen med et lurt smil. "Ok, we take a taxi" Også forsvant han på bakrommet og begynte å ringe. De måtte ha en taxi som var på flyplassen, ellers ville vi ikke rekke det. Etter hvert hadde han funnet en som kunne kjøre oss. Nå var kl 1815 og det er over 16 mil til Agios Konstantinos!!!! Vi blei puttet inn i en Mercedes, en ny Mercedes. Terje i framsetet som kartleser. For dette blei litt av en rallytur. I full fart ut av flyplassen. Det sto 50 km på skiltet, men vi var allerede i over 100. Til alt overmål hadde han tom tank og måtte fylle bensin. Dette hadde ikke vi tid til. Men sjåføren var frekk og flink med tuta. Vi kom oss først i køen, og full tank takk. Så bars det i vei. Jeg har aldri kjørt så fort så lenge. Kikket forsiktig over skulderen til sjåføren for å se på speedometeret. Litt vanskelig å se for han satt selvfølgelig med en hånd på rattet og en til bruk på mobiltlf. Men det gikk fort og 5 minutter før ferja skulle gå fra kaia på Agios Konstantinos kom vi. Billetter til båten hadde vi allerede ordnet, så da var det bare å gå om bord. Vi rakk det!!! Kanskje ikke å anbefale en slik taxitur, men til tross for den til tider vannvittige farten, følte jeg meg ikke utrygg. Han virket til å være en trygg og stødig sjåfør.

Vel om bord i båten kunne vi slappe av. Terje fikk sin første Mythos. Det blei fort mørkt ute, og øynene begynte å bli tunge. Litt før kl 2400 klappet vi inntil kai på Alonissos. Maratondagen gikk mot slutten. Vi fant oss et trivelig bosted litt bakenfor byen. I og med at det var seint var vi ikke veldig kresne. Men når dagen opprant visste det seg å være en veldig hyggelig plass, så vi blei der alle dagene vi var på Alonissos.

Alonissos svarte virkelig til forventingene. Vi var mye nede på bystranda og badet. En super strand. Alonissos er rolig og avslappet. Ungene kunne gå helt på egenhånd uten sjanse for å rote seg bort. På kveldene, etter guidebåtene fra Skopelos og Skiathos hadde forlatt øya, senket roen seg for alvor. Det var som å ligge i en hengekøye helt uten bekymringer. Vi bodde som nevnt litt bak og på siden av sentrum. Her satt vi på balkongen på kveldene og kosa oss med en ouzo før vi gikk ut for å spise. Det er så godt å sitte slik i mørket. Stillheten og varmen og bare nyte. Det aleine er verdt hele turen. Andre natten vi lå der, var det et vannvittig uvær. Det lynte, tordnet og regnet noe helt forferdelig. Jeg har aldri vært vitne til slikt vær før. Men det var litt av en opplevelse og se ut i natten på lynet som flerret uavbrutt over himmelen. Og neste morgen var været like fint igjen. Dessuten måtte det være veldig lokalt; vi snakket seinere med et par på Skopelos, og der hadde det ikke vært uvær i det hele tatt.


Havnebyen på Alonissos


Stranda i havnebyen.

Vi bodde i området som ses i bakgrunnen på bildet.


Vi var også på båttur da vi var på Alonissos. To trivelige, eldre menn var vertene på denne turen. Kona til han ene sto på kaia og solgte turene. Dette er en tur som vi nok aldri glemmer. Kona på kaia fortalte at det var mulig å se delfiner, men det var visstnok ikke på hver tur. Så vi hadde i alle fall håpet inntakt da vi la fra land. Båten var heller ikke stappfull, så det var godt om plass å bevege seg på. Etter ca 45 minutter ropte skipperen at det var delfiner i nærheten. Og jo, langt der ute så vi noe svart som tidvis dukket opp av havet. Og vi tok bilder, og med god fantasi kunne man ane noe svart der ute. Men plutselig kom det svarte enda nærmere, og enda nærmere. Og plutselig svømte de i front av båten, rett under, i samme farten som båten. Plutselig var de borte for så å dukke opp på siden av båten der de hoppet og visst seg fram. Gjett om det blei jubel. Vi så delfinene flere ganger, men aldri så nært som dette. I følge skipperen var det visstnok ikke så ofte at de kom så nært båten.

Delfinopplevelsen var uten tvil turens høydepunkt.







Vi fikk også servert lunsj ombord. Det var kjempegodt. De serverte god hvitvin til maten, og der var ikke bare meg som hadde en liten fornøyd- dupp på vei hjem. Vi var lykkelige da vi kom hjem etter en lang dag på sjøen. Og denne turen var selvfølgelig verdt en ekstra ouzo på terrassen denne kvelden.


Super servering

Etter hvert var det på tide og si farvel til Alonissos og sette kursen mot Skopelos. Det var en Flying Dolphin som skulle ta oss til Skopelos. Det blåste ganske bra denne dagen, så vi var i utgangspunktet spent på om de i det hele tatt kom noen båt. Men jo da, inn i sigaren. Denne turen var urolig. Båten gikk og slo oppå bølgene hele tiden, og det bråkte ganske bra. Men vi kom frem, riktignok ikke inn til Skopelos by, men til en annen havn de la i land på når været var for urolig i byen. Da vi kom i land sto det ingen buss som skulle ta oss inn til byen dit vi egentlig skulle. Vi spurte oss litt rundt, men "Sorry, no bus". Nehei, da må vi prøve å ordne oss selv. Vi tok oss ut til hovedveien i varmen for å evt få tak i en taxi. Plutselig stoppet det en eldre greker i en liten Suzuki bil og lurte på om vi skulle inn til byen. Jo, vi skulle nå det, men vi var jo tross alt 4 stk med hver vår store sekk. "No problem", svarte grekeren, og snart satt vi 5 stk og 4 sekker inne i en liten Suzuki; 3 foran fordelt på 2 seter og ei girstang, 2 bak fordelt på ett sete og en hjulbue, og 4 sekker fordelt bak i bilen ved siden av oss i baksetet. Og til Skopelos by kom vi. Her fant vi oss et bosted litt ovenfor sentrum. Fin plass med stor hage. Litt lite rom for 4 stk, men det spilte ingen rolle. Vi skulle stort sett bare sove der lell: også drikke ouzo på terrassen selvfølgelig. På Skopelos leide vi oss bil en dag og kjørte stort sett over hele øya. Fin øy med mange små badeplasser langsmed hele kysten. Vi stoppet flere steder for å ta oss små avkjølinger.









På kveldene gikk vi og koste oss i byen. Atskillig mer livlig her en på Alonissos. Artig å gå og se på gatekunstnere av forskjellige slag, hestedrosjer og div båtfolk.









I havna her så vi for øvrig den største yatchen jeg noen gang har sett. Jeg kan ikke noe om fot og sånne måleenheter, men båten var i alle fall like lang som en fotballbane. Og vannvittig lukseriøs. Det var en rekke med lys under vannlinja bakerst på båten. Stilig var det ja, men nytten av dette er jeg sannelig ikke sikker på. Mest sannsynlig for å vise rikdom og vellykkethet. En av båtens gjester eller eiere trippet opp landgangen med en sånn liten veskehund på armen mens vi sto der og kikka. Og på "terrassen" på båten sto det tjenere i hvert et hjørne, og på den ene veggen hang en vannvittig stor flatskjerm. Ja, ja jeg fortrekker nå å drikke ouzoen min på en liten terrasse lell jeg da.


Sunday var navnet på båten som lå i havna.

Fra Skopelos gikk tuen videre til Skiathos. Vi fant også her en plass litt oppe i byen, rett bak skolen. Koselig plass der vi fikk et hus helt for oss selv oppe på taket. Stoooooor terrasse rundt hele huset. Flott å bo slik helt for seg selv, men vi fant etter hvert noen ulemper også. Det lille huset vårt blei veldig varmt. Om natten var aircondotion og 2 takvifter på full skyv. Det hørtes nesten ut som vi var veldig nært en helikopterbase, men det måtte til. I tillegg var vi antakelig sist på vannledningen i hele Skiathos. Så tidvis var det bare så vidt små drypp ut av dusjen. Men altså stor terrasse for å sitte og drikke ouzo på om kvelden. Skiathos har mange flotte strender.













Vi tok buss ut til Koukounaris og Banana Beach. På vei ut dit kjørte vi forbi området som hadde brent dagen før vi kom til øya. Lukta av brann hang ennå tungt i området. Fælt. På kveldstid gikk vi og kikket nede i byen. Vi hadde med hilsninger fra er vennepar til et gresk/ norsk ektepar som driver spisested på Skiathos. Stedet er vel nevnt flere ganger på forumet, og heter Lynhari. Så vi var altså der en kveld og spiste kjempegod mat. Det beste måltider etter min mening hadde vi oppe i gamlebyen på Skiathos; på høyden over havna. På en plass med levende musikk og god stemning spiste vi feriens beste stifado Det var utrolig godt. Hvis jeg lukker øynene kan jeg ennå kjenne smaken i munnen. Skiathos i juli blei etter min mening litt for fullt med folk. Opp og ned hovedgata på kveldstid var til tider en prøvelse. Jeg er i utgangspunktet ikke et kø-menneske, og er derfor ikke veldig ivrig på slike storsamlinger med mennesker. Men er stolt av meg selv; jeg smilte nesten hele tiden; og prøvde etter beste evne å ta livet med ro. Jeg skulle jo ikke rekke noe. Men finner jeg meg derimot en fortausrestaurant, helst nede ved havnen, der jeg kan sitte å se på alle de andre som stresser; ja da koser jeg meg. Og det fikk jeg også mye anledning til å Skiathos.  
Etter hvert gikk ferien mot slutten. Og det var på tide å sette nesen mot Athen igjen. Da var det båt til Agios Konstantinos, og buss inn til Athen. Også da kjørte vi gjennom områder det hadde brent. Denne båt/ busskombinasjonen er virkelig å anbefale. Enkel og grei måte å komme seg fram på. Kanskje mer å anbefale enn taxituren vi hadde når vi kom. I Athen innlosjerte vi oss på Hotell Adonis.


Da vi gikk av bussen i Athen var det forholdsvis varmt. Det kjente vi bare bedre og bedre ettersom vi, med sekker og bager, tok oss mot hotellet. På veien gikk vi forbi en temperaturmåler på veggen som viste +43 grader celsius.



Så det var veldig greit å komme til hotellets luftavkjølte rom. Men der var vi ikke lenge. Når vi først var i Athen måtte vi jo ut å se byen. Bråkete, støvete, masse biler og mye folk, varmt, men allikevel utrolig spennende og fascinerende. Plaka på kveldstid er suverent, selv om jeg må gå litt i kø også her. En tidlig kveld gikk vi rundt høyden der Acropolis ligger.

Flott kveldstur i timen da solen går ned. Ellers var det god mat og godt drikke. Virkelig suge inn de siste timene i Hellas, samt oppsummere årets tur.










Siste kvelden på et spisested i Plaka. Petter i "samspill" med to greske musikere.

Vi hadde også i år vært på 3 forholdsvis forskjellige øyer. Alonissos var nok den øya som kom mitt hjerte nærmest. Den hadde en slik atmosfære som jeg er ute etter når jeg er på ferie. Stille, rolig og laid-back. Gode bademuligheter nært der vi bodde. Bystranda på Alonissos er helt OK å tilbringe noen timer på. Skopelos er en øy litt midt i mellom. Mer folk enn på Alonissos, men roligere enn Skiathos. Veldig trivelig og vakker by, særlig hvis man beveger seg litt unna havneområdet og opp i byen. Aberet her, følte vi, var mangelen på bra badeplasser forholdsvis nært byen. Neste gang tror jeg nok vi heller bosetter oss nærmere bademulighetene og heller evt drar inn til byen på kvelden. Bystranda i Skopelos fristet ikke meg til bading. Skiathos har utrolig flotte bademuligheter, også nært byen. Men i juli blei den litt for fullstappa. Neste tur til Skiathos blir nok i juni eller september. Når barna er så store at de ikke lenger ønsker å være med på tur, ja da blir nok turene heller lagt til disse månedene.  
Fra sentrum tok vi denne gangen undergrunnsbanen mellom sentrum og flyplassen. Ett togbytte på turen, men et helt OK alternativ til buss oppå bakken. Fordelen med bussen synes jeg er at man da kan se litt av verden rundt seg. Men undergrunnen gikk faktisk også en del oppå bakken i siste delen mot flyplassen. KLM hadde igjen tatt oss fra Athen til Skiphol, og derifra til Værnes. KLM var for øvrig et flott selskap å reise med.  Servering av både vått og tørt, sjokolade og kjeks. Da klokka nærmet seg 2400 denne kvelden satt vi atter nøkkelen i døra hjemme. I motsetning til resten av familien som var ferdig med sine Hellasdrømmer for i år, kunne jeg begynne å fantasere om neste tur til Karpathos.

Takk for oss for i år. Vi kommer tilbake.
20
Er det noen som veit om et enkelt, billig og greit overnattingsted på Gardermoen?

Vi drar jo sammen med svigers til Karpthos på september. Flyet vårt går såpass tidlig at vi må overnatte.
Mente at jeg har lest på disse sidene om en forholdsvis billig og grei overnatting ved flyplassen, men finner det ikke igjen. Kanskje det var på gammelforumet?
21
Reisetips og spørsmål / Passtrøbbel
30. May 08, 13:31:06
Nå skal jeg fortelle dere en liten historie om mitt pass-trøbbel som kunne spolert alle ferieturer utenlands i opp mot 9 mnd framover.
Saken er den at min far var dansk. Selv er jeg født i 1965 og fikk dermed automatisk min fars statsborgerskap, dvs dansk statsborgerskap. Dette har jeg vært lykkelig uvitende om i snart 43 år- altså at jeg var dansk statsborger.
I år gikk passet mitt ut, og jeg måtte til politiet for å få meg nytt. Har altså norsk pass, og skulle nå ha mitt 3. norske pass. Etter 2 dager fikk jeg sjokkbeskjeden fra politiet; "Du får ikke pass. Du er ikke norsk statsborger". Ned på politikammeret og de kunne altså fortelle meg at jeg var dansk. At jeg hadde fått 2 pass tidligere var en miss fra den norske stat. Jeg skulle egentlig aldri ha fått pass. "Jaha, hva gjør jeg nå da?" "Jo, du må søke om norsk statsborgerskap via UDI. Å få svar på en slik søknad tar opptil 9 mnd". Så det vil si at jeg må igjennom samme mølla som enhver annen utlending som ønsker å bosette seg i Norge. Jeg som har bodd i Norge i all min dag, er født her, og har ikke vært mer i Danmark en på ferie i ny og ne. "Enn å få dansk pass da?", spurte jeg. "Jo da, det er fullt mulig, men det er liten sjanse for at du står i danske folkeregistre". Og det skjønner jeg jo. Jeg er jo verken født eller har bodd der. Jeg er STATSLØS. Så det var det. Frankrike-ferien om en liten måned gikk i vasken og uka vår på Karpathos i september gikk i vasken. Jeg ville jo mest sannsynlig ikke ha noe pass for godt ut i 2009.

Og jeg dro hjem temmelig oppgitt. Terje samboer mente at dette skulle ordne seg, men jeg var temmelig negativ. Jeg hadde jo vært og snakket med politiet, og det var ikke mye muligheter for å få orden på det. Hun jeg snakket med på Stjørdal lensmannskontor var veldig behjelpelig, og skulle gjøre alt hun kunne for å få fortgang i saken. Hun synes jo saken var like tullete som jeg syntes.
Dagen etter heiv Terje seg på telefonen, og etter litt krangel, eder og galle kom han langt opp i UDI og arbeids- og inkluderingsdepartementet. Forklarte saken, oppga mitt navn og fødelsnr og mannen i andre enden lovte å ta opp saken på et møte. Og dagen etter ringer UDI mannen tilbake, og forteller at jeg er tatt opp på møtet, og saken min skal få høy prioritet gjennom papirmølla i UDI slik at mitt norske statsborgerskap og pass skal ordne seg raskt. "Men Frankrike-ferien i juni da", spør Terje, "vil vi rekke den?". Det kunne ikke UDI mannen låve. "Men midlertidig pass da", spør Terje, "er det mulig å få det?" Dette var ikke UDI mannen sitt ansvarsområde, men politiet. Terje ringer til Stjørdal lensmannskontor, og treffer på samme hyggelige damen som jeg hadde snakket med tidligere i uka. Han forteller henne hele saken om UDI og hva UDI mannen har sagt. Da sier hun at hun tar en avgjørelse på at jeg får midlertidig pass slik at det blir Frankrike-ferie på oss i juni. Og til september er jeg forhåpentligvis norsk statsborger med lovlig norsk pass.

Så det ordnet seg til slutt. Men når jeg kom hjem etter mitt første besøk hos politiet, så jeg ganske svart på saken. Men Terje var det gudskjelov litt mer tak i. Han skjønte vel hvor utrolig sur jeg kom til å være resten av sommeren og høsten, og la derfor alle kluter til.

Men det er jo ganske tullete da synes jeg. Skal jeg bli straffet i opptil 9 mnd for en glipp som den norske stat har gjort? Jeg kunne jo ikke skjønne at jeg ikke skulle få pass. Jeg har jo hatt pass siden 1986. Og begge foregående søknader har jo gått helt uten problemer. Så jeg kunne jo ikke forutse dette heller.

Så hvis dere er noen der ute, født før 1979 med utenlandsk far og norsk pass, tror jeg det er lurt å sjekke saken. Man kan altså stå oppført i norske folkeregistre som utenlandsk statsborger uten å vite det selv.
22
Hellas generelt / Kirkebesøk i Hellas
07. Jun 07, 16:33:29
Petter hadde om den gresk- ortodokse trosretningen på skolen, og vi kunne derfor tenkt oss å overvære deler av ,eller en hel gresk- ortodoks gudstjeneste, men er ikke sikker på skikk og bruk i denne forbindelse. Vi vil jo gjerne oppføre oss ordentlig, samt ha litt kjennskap til skikker og vaner i denne forbindelse. Har forstått det slik at religionen og troen er viktig for grekere, og vi vil derfor trå ekstra varsomt. Er det greit for oss ikke ortodokse å være med på en gudstjeneste? Har forstått at gresk- ortodokse gudstjenester kan være nokså lange og at meningheten står hele gudstjenesten. Er det mulig å være med på kun deler av den? Er det noe spesielt vi må være oppmerksom på (foruten påkledning som vi er kjent med)?

Noen som veit noe??
23
Athen og Pireus / Athen til sommeren
15. May 07, 08:18:28
Som nevnt tidligere skal vi ha et par dager i athen før vi vender nesa hjemover etter årets tur.

Vi er veldige glade i å bade, og håpet å få til dette også når vi er i athen. Har ved tidligere tur til athen sett at det finnes badestrender på veien mellom sentrum og flyplassen. Men det finnes kanskje andre plasser og?! Har ikke vært på strender når vi tidligere har vært der, men håper å få til det i år.

Kan noen gi oss noen tips om hvor vi bør dra dersom vi skal ha oss en liten dukkert og noen timer på stranda? Går det egne busser ut til strendene eller må vi bruke rutebusser og hoppe av på holdeplass nært stranden? Er strendene stappet med folk? Er vannet og strendene forholdsvis rene?

Mange spørsmål som forhåpentligvis noen kan gi svar på.  ztweeeeeeeee
24
Sporadene og Evia / Sommeren 2007
17. Mar 07, 18:15:13
Vi har jo bestilt oss billetter til aten til sommeren, men vært usikker på hvor ferden går videre. Nå ser det ut som om vi havner i sporadene; på skiathos, skopelos og alonissos. Pr nå er i alle fall det det heteste tipset.

Etter at jeg fikk snusen i at det er mulig å ta buss kombinert med båt fra athen, har denne muligheten blitt mer aktuell. Jeg har vært på skiathos tidligere, i 1993 tror jeg. Men for å være helt ærlig, gleder meg nok mer til skopelos og alonissos, siden dette er øyer som kanskje er mer det vi leiter etter. Men vi har jo med oss 2 tenåringer, så mulig at de foretrekker litt mer liv på skiathos. Men der er jo det som er suverent med denne kominasjonen. Vi får alle en bit av det vi er ute etter.

Så nå må dere bare fore oss med bilder og informasjon dere som har peiling på disse øyene. Vi leser til lyet blir stort og vått vi.
25
Etter mange år på øyhopperferie har vi lært oss å pakke minst mulig. Alt skal jo tross alt bæres rundt på ryggen. For 3 uker ferie pakker vi følgende:

4 stk: 2 store og 2 halvstore (10 og 15 år).
Vi har hver vår ryggsekk og hver og en har alt sitt i sin ryggsekk. Hadde vi stappet skikkelig hadde vi antakelig fått plass til alt i en stor sekk. Vi har med 5 stk t skjorter, 5 stk underbukser, 2 shortser, badeklær, en langbukse, en langarmet genser, kun de skoene vi harpå når vi drar, kanskje ett skjørt til mor. Også alle ting og tangene; svømmeføtter og maske, bok, toalettsaker, førstehjelpsutstyr, solkremer, vinopptrekker, vårservietter (kjempesmart), en sammenleggbar kniv, bio-tex vaskemiddel, tegnepapir og blyant, reisespill, fotoapparat, håndklær (ofte de litt dårlige vi har hjemme og som kanskje kan kastes når ferien er ferdig). Da vi ofte er på steder uten solsenger, kjøper vi oss slike tynne matter som vi også kaster når ferien er ferdig. Da er de helt utslitt og frynset i kanten. Har sikkert glemt noen småtig i farten, men dette er i allet fall sånn cirka.

Vi baserer oss selvfølgelig på vasking underveis. Noe vasking i badekaret på rommet, og en gang i blant på vaskeri for å få det ordentlig reint.

Vi har aldri manglet noe på våre turer; har til og med hatt med klær tilbake som ikke har vært i bruk . Også er det jo mulig å kjøpe det meste.

Hadde vi skulle ligget i ro hadde vi sikkert hatt med litt mer, men fremdeles pakket light tror jeg.
26
Kykladene / Info om Sifnos
09. Mar 07, 18:55:23
Litt om Sifnos

Vi var innom Sifnos på vår øyhopperferie for 2 år siden, og falt veldig for denne øya. Den er forholdsvis liten og med mye mindre turister enn f ex Naxos og Paros. Dersom man drar utfra Kykladene må ferjetidene studeres litt da det ikke er båter mellom disse øyene hver dag. Man kan sågår måtte ta en overnatting på en annen øy før man kommer fram til Sifnos, men det er det verdt. Vil tro at det er lettere å ha Athen som utgangspunkt, men som oss tror jeg det er mange som kombinerer Sifnos med Kykladene. På vår rundtur på 3 uker var vi innom Naxos, Syros, ei natt på Kythnos, Milos, Sifnos- også hjem fra Santorini.

Vi bodde i havnebyen på øya. Dette er en liten plass med bygninger i en slak skråning med mot havet. Stort sett ligger alt av spisesteder inntil veien som går fra havna og inn på øya. Kan derfor være noe trafikk når båtene har lagt til, men vi oppfatta ikke dette som noe stort prolem. Stedet har og et par små kolonibutikker, og en bar. Ingen typiske utesteder eller diskoteker; ei heller natteliv, men mer en rolig kveld på en taverna. Kjempekoselig.

Inntil havnebyen ligger det en flott sandstrand. Ingen solstoler, men det synes jeg er helt OK. Ellers er øya kjent for sin keramikk, og det ser du når du kommer dit. De har keramikkvaser/ skulpturer som pynt på taket, og det er flere keramikkprodusenter på øya. Vi bodde forresten hos en keramikkproduset når vi bodde der. Han har verkstedet og utsalget sitt helt nedved gata, og utleieplassen sin i rekka bak. En suveren plass, stor terasse, utsikt over sjøen og noen trappetrinn, over veien og noen få trapetrinn til så var vi på stranda.

Vi stortrives på denne øya. Her kan ungene gå akkurat som de ønsker. De er veldig oversiktelig og umulig å gå seg bort. Det eneste de må passe seg for er havna og farene ved vannet.

Vi tok oss en ettermiddag/ kveld oppe i hovedbyen som ligger midt inne på øya. Her er det kjempekoselig med små,trange smug, små butikker og koselig tavernaer. Dette er overhodet ikke tillagd for turistene, men ekte gresk. Ellers finnes det andre fine plasser på øya som vi ikke var på. Vi måtte dra da det passet slik med ferjene videre, men det står en del mer, i alle fall på de svenske kalimerasidene for de som er interessert.

Sifnos er i alle fall vel verdt en tur for de som ønsker en stille og rolig øy. Vi var og vedlig godt fornøyd med overnattingsplassen hos keramikeren. Han hadde dessuten noen katter og kattunger som han foret på. Barna fikk ansvaret for å fore disse kattene med innkjøpt kattemat, og det blei veldig populært. Vi har utallige bilder, spesielt av kattungene. Dersom våre barn ikke helt husker i farten navnet på øya, blir den omtalt som katteøya. Vi har med oss masse gode minner derifra og anbefales varmt til andre.
27
Amorgos / Info om Amorgos
09. Mar 07, 18:51:13
AMORGOS.


Amorgos er en øy på 117 km2. Den har ca 1800 innbygger, og er den østligste øya i kykladene. Den er en av de minst turistifiserte øyene i denne øygruppen. Her er det vi som må tilpasse oss øylivet og ikke omvendt.

Amorgos er en lang og smal øy. Det er i hovedsak 3 hovedbyer på øya-  Katapola, Chora og Egiali. Både Katapola og Egiali er havnebyer, mens Chora ligger i innlandet. Øya har mye fjell, og er derved ganske kupert. Det går en hovedvei mellom Katapola og Egiali. Disse to byene ligger på hver sin ende av denne lange øya. Chora ligger mellom disse 2 byene, og er den høyest beliggende byen av disse tre.

Katapola er hovedhavnebyen på øya, og ligger lengst vest av byene. For å komme til Amorgos er det enklest å ta utgangspunkt fra Naxos og båten Express Scopelitis. Denne går mellom alle småkykladene og har avgang fra Naxos hver dag, i alle fall i høysesongen (tror jeg da). I og med at båten er såpass liten er det lurt å forhåndsbestille billett til denne. Dette får du gjort fra billettkontorene på Naxos. Dette gjorde ikke vi, og det resulterte i at vi måtte vente på neste båt. I Katapola finnes noen butikker, tavernaer og små barer, i tillegg til div overnattingssteder.

Chora er en flott by. Masse foto-objekter for den som liker den slags. Denne er veldig lite berørt av turistene. Små hvite kubehus, smale gater og små torg. Ikke hit du drar for å handle, men for å finne ro i sjelen. Her sitter gamle mennesker utenfor dørene sine og kikker på livet som går forbi. Gamle menn sitter og fingrer med perlesnorene sine og barna leker rundt omkring. En tur innom bakeren eller en time på tavernaen på torvet er virkelig å anbefale. Her må du bare slappe av.

Fra Chora er det ikke så langt til klosteret Chozoviotissa. Dette må man innom dersom man er på Amorgos. Dette er et kloster som klynger seg inntil fjellsiden 300 meter over havoverflaten. Klosteret er 5 etg høyt, og det bredeste rommet er 5 meter bredt. Hvordan i all verden de kom på å bygge et kloster her kan man spekulere mye på. Jeg har ikke noe godt svar å gi. Det bor munker på klosteret, og det er åpent for besøkende. For å komme inn må man være anstendig kledd. De har klær for utlån. Gubben fikk på seg en kledelig bukse laget av strisekk. Jeg var tydeligvis anstendig nok og fikk passere. Inne i klosteret fikk vi servert likør og noe søtt gelegodteri. Det er ganske spektakulært, og virkelig noe å få med seg.

Egiali er den andre havnebyen. I Egiali finnes noen butikker, tavernaer, barer og overnattingssteder. Byen har en forholdsvis bra sandstrand helt fri for solstoler. I alle fall når vi var der i 2004. Det var overhodet heller ikke trengsel på stranda. Rundt Egiali ligger det flere småplasser litt oppe i fjellet. Vi var i byen som heter Tholaria. Men det ligger enda 2 eller 3 småbyer til hvis jeg ikke husker feil. Å dra opp til en av disse byene en kveld blir ikke feil. Vi dro opp sein ettermiddag og gikk litt rundt før vi fant oss en trivelig taverna. Vi snakket ikke gresk, kafeverten snakket ikke engelsk, og menyen sto og på gresk, så det blei et artig måltid. Yngstemann fikk stekte poteter, eldstemann fikk fisk på blekkfat, jeg fikk fylt paprika og gubben fikk 2 grønne pinner med litt olje over. Vi tror pinnene var laget av erter, så i alle fall slik ut. I tillegg fikk vi gresk salat og tzatsiki, ouzo og husets hvitvin. Vi var godt fornøyd etter måltidet. Vi delte mellom oss slik at alle fikk smake. Også vannmelon til dessert. Fra disse småbyene er det flott utsikt over øya og havet. Om kvelden ser man lysene fra bebyggelsen rundt omkring, skimter øyene som ligger i nærheten, samt båtene som evt er på havet. Herlig. Også kjenne den varme vinden, lukten av sjø og hellas. Kan man bedre ha det??

Amorgos er visstnok også en øy der det er fint å gå turer. Vi gikk ikke så veldig mye, men har sett i flere guidebøker at de skriver om turer det er mulig å gå.

Ellers må man planlegge litt når man skal ta seg fram på øya. Det går busser mellom Egiali og Katapola, og turen mellom disse to byene tar ca 1 time. Bussen stopper i Chora. Bussene går ikke hver time, så det er lurt å planlegge det litt. Det går og buss fra Chora ned forbi klosteret Chozoviotissa og ned til Agia Anna. Agia Anna er en badeplass der det er flott å snorkle. Dette er ikke en sandstrand, men en strand med steiner både over og under vann. Det er derfor det er så flott å snorkle her. Ellers er det selvfølgelig mulig å leie seg kjøretøy eller ta taxi.

Vannet rundt Amorgos skal visstnok være det klareste i mils omkrets. Snorkling er et must spør du meg. Svømmer du litt ut fra stranda på Agia Anna ser du klosteret Chozoviotissa henge oppe i fjellsiden. Helt utrolig.

Vi var på Amorgos i begynnelsen av juli, og hadde da ingen problemer med å få tak i overnatting selv om vi ikke hadde forhåndsbestilt.

Amorgos er i alle fall en øy det er verdt å besøke dersom man er ute etter en stille og forholdsvis uberørt øy. Det er nok ikke hit du drar hvis du er ute etter futt og fart. Den er flott med sine høye fjell, små landsbyer og klare vann. En øy jeg definitivt vil tilbake til.

Har dessverre ingen bilder fra vår ferie hit, da vi den gang bare hadde vanlig fotoapparat. Men kanskje noen andre har bilder å bidra med.
28
Øyhopperferie 2004
3 uker i paradiset
Santorini, Naxos, Syros, Milos, Sifnos



Da jeg satt og la inn bilder under en annen kategori her på forumet, fant jeg ut at jeg skulle sette meg ned å prøve og skrive litt om vår øyhoppertur i 2004. Denne sommeren hadde vi bestemt oss for å reise til de vestlige øyene i Kykladene og vi hadde 3 uker på oss.

Flyet landet på Santorini. I havnebyen måtte vi tilbringe noen timer før ferja til Naxos kom. Det er bare så herlig å sitte der og vite at hele ferien ligger foran oss, det er sommer og at man endelig er i Hellas igjen. Her blir årets første tzatziki og greske salat inntatt, samt ouzo og øl. Gubben kjøper seg øl i store glass; glasset kommer direkte fra fryseren og dugger utenpå. Ser faktisk godt ut også for en som ikke drikker øl.

På Naxos bodde vi i 1. etg på en trivelig overnattingsplass i Agia Anna. Første kvelden kom vi i prat med et tysk par (ja, ja prat og prat- ingen av oss er særlig gode i tysk, men det gikk da på et vis) som bodde ved siden av oss. De skulle dra hjem dagen etter, så vi fikk overta parasollen og sommerfuglhoven deres. Begge deler flittig brukt resten av ferien, og det var faktisk såpass holdbart at vi ga det videre når vi var ferdige med vår ferie.

Under vår første natt på Naxos, våknet gubben av at han syntes han kjente noe i fotenden på senga. Han reiste seg opp og så en katt som lå godt sammenkrøpet der. Vi har katt selv, og vant til å ha denne i fotenden på senga, så han lot gjesten ligge og la seg til å sove igjen. Om morgenen var katten borte, men kattehår og litt grus lå fremdeles igjen i fotenden. Så pus hadde nok hatt en god natts søvn.

SYROS
Ferden gikk videre fra Naxos til Syros. En flott øy. Her bodde vi på den lille plassen Kini. På Syros ligger Kykladenes største havneby- Ermoupolis. Byen er faktisk ganske stor, mens øya i seg selv er liten. Byen er ikke preget av turisme synes jeg. Egentlig er hele øya preget av dette. Her går livet sin vante gang, uavhengig om vi er der eller ikke. Eldre menn sitter på gatekafeen og snurrer med sine perlebånd (husker ikke navnet på disse), og kikker langt etter deg når du går forbi, og innimellom diskuteres det høylydt og heftig. Vi var her bl a en kveldsstund. Da var vi inne i en av kirkene i byen, og rett bak kirka fant vi en super taverna. Vi ba kelneren om å sette sammen måltidet for oss, og det blei mange gode små- og store retter. Et måltid det er verdt å minnes.

Ermoupolis sett fra sjøen


Torvet i Ermopolis


I Kini er det rolig. Her finnes tavernaer, supermarked og bilutleiere, byen har sågar en flott sandstrand. Det er og mulig å gå til strender som ligger i nærheten.

Kini


Da vi var i Kini fikk vi være med på festival til minne om havguden. Det var storfest i byen, og vi blei bedt med av vår hotellvert, da han var med i arrangementskomiteen. Festen begynte med messe i en liten kirke. Etter messa kom de ut med et ikonbilde som presten bar om bord i en båt. Etter denne båten la alle de andre båtene seg, og de kjørte noen runder rundt i havnebassenget. Etterpå var det fest med grillspyd og gratis vin til alle. Det var og et gresk band/ orkester som spilte til dans.

Gubben sto i køen for å kjøpe grillspyd til oss. En av grillerne var vår mann. Da han så Terje i køen, dukket han ned i plastposen sin og fikset opp en brusflaske med noe blankt i. Dette heltes så opp i et lite glass og blei tilbudt. En trønder er ikke ukjent med disse edle dråpene og tok derfor glasset på styrten. Grekeren blei synlig imponert og nikket og nikket og smilet gikk rundt. Jeg blei bedt opp til en gresk ringdans, og prøvde å henge på så godt jeg kunne. Dette var en utrolig artig kveld, og vi gikk fornøyd å la oss utpå natta. Fremdeles var festen i full gang.

KYTHNOS
Etter noen dager på Syros gikk vi på båten til Milos. For å komme oss dit måtte vi ha en overnatting på Kythnos. En sjarmerende liten øy så å si uten turister. Det var kun oss og et par til som gikk av båten her. På Kythnos fikk vi med oss fotball VM's kvartfinale der Hellas var det ene laget. Denne så vi på en pub i byen, og vi var de eneste ikke- greske som var der. Selvfølgelig heiet også vi på Hellas og dette blei behørig observert av de andre i lokalet. Da kampen var ferdig var de veldig nysgjerrige på hvor vi var fra. For å feire seieren bestilte jeg og Terje oss hver vår ouzo. Men nei, den var �?on the house�?. Og der var ikke noen liten ouzo nei, 2 melkeglass breddfulle.

Havnebyen i Kythnos


MILOS
Neste dag kom vi i land på Milos og havnebyen Adamas. Her fant vi oss et utrolig flott bosted rett ovenfor havna med en vannvittig flott terrasse. Terrassen delte vi med et trivelig par fra Frankrike. Også her var det noen problemer med kommunikasjonen, men med litt knoting og kroppsspråk så er det utrolig hva man får til. Milos må være et funn for de som er interessert i geologi. Milos er i utgangspunktet en vulkanøy og øya er rik på mineraler. Dette er en øy med utrolig mange forskjelllige fjellformasjoner og farger i fjellet.

Adamas. Vårt bosted oppe i bakgrunnen


Deler av vår flotte terrasse


Og alt dette fikk vi med oss på en båtrundtur rundt øya. Anbefales på det varmeste dersom du er på Milos. Turen går fra Adamas på morgenen og det er flere badestopp der man kan svømme blant �?isfjell�? og gjennom tunneler i fjellet. Det er så klart vann at du ser bunnen på mange, mange meter. På denne båtturen så vi fjellformasjon og farger vi ikke trodde fantes. Vi kjente vel bare til gråstein, men denne oppfatningen er endret for alltid. Man får og en veldig god oversikt over øya, og kan plukke ut plasser for en evt seinere biltur. Det er også matstopp på turen. Da er man innom naboøya, Kimolos, og her er det flere tavernaer man kan velge mellom. På tavernaen på Kimolos hadde vi en meget ung kelner, yngre enn våre barn. Han var sikket ikke mer enn 10 år, men allerede godt dreven i serveringskunsten.

Fra båtturen


Mye snålt fjell


Fargene er helt utrolig


En av snorkleplassene


Øya har et utall av flotte badestrender, visstnok over 60 stk. Små koselige viker som man kun kommer seg til med båt. Også mange som er tilgjengelige med bil, men som man allikevel kan ha helt for seg selv. Dagen etter båtturen leide vi oss bil. Å kalle det bilvei det som gikk ned til stranda er kanskje  ta i, men vi kom oss fram. Vi tvilte mange ganger, og var flere ganger på nippet til å snu. Men til slutt lå det foran oss en lang sandstrand som vi hadde helt for oss selv. Da dukka den undertrykte nudisten fram og fikk fritt spillerom i noen timer.

Noen av badeplassene er spektakulære. Dessverre blåste det veldig den dagen vi lånte oss bil, så flere av badeplassene så vi bare fra land, da det var altfor mye bølger til å hive seg uti. Vi var bl a innom Paleohori. Dette er en strand med utrolige farger i det høye berget rett bak. Man kan se mye svovel i fjellene rundt og det lukter litt svovel over hele stranda, men det er ikke sjenerende. Vi satt i strandkanten og kikket og gravde hendene nedover i sanda slik man ofte gjør når man sitter i strandkanten. Plutselig blei det råvarmt på fingrene og man måtte dra hendene til seg. Jordvarmen ligger så tett opp til jordskorpen at man skal ikke langt ned i grunnen før det er opp mot 100 grader. Det er varmt til føttene å gå, og er man uti vannet ser man enkelte plasser der svoveldamp bobler opp av vannet. Det er jo nesten som å være i en annen verden litt lenger ned, men bare at vi var i paradiset.

Tavernaen på stranda lager sågar maten ved å grave den ned i sanda. Han har en type ovn utenfor tavernaen sin der han graver opp og med maten. Temperaturmålet som ses på yttersiden av ovnen viste over 100 grader.

\"Stekeovnen\"


Vi var og innom Sarakikino, en annen utrolig strand. Her fikk vi ikke badet da det blåste for mye. Stranda ser nesten ut som et månelandskap eller kanskje hardpakket pol- is. Hvitt og helt blanktslipt fjell som er såpass porøst er det er mulig å pirke i det.

Bølger på Sarakikino


Sarakikino


En annen strand vi kjørte forbi er Parafragas. Dette er et stort �?krater�? i fjellet som fylles med vann ved hjelp av bølgene. Her blåste det dessverre også for mye for oss denne dagen. I havnebyen Adamas er det ikke så veldig fine badestrender. Det er en nedenfor et hotell. Den er helt OK for en kveldsdupp, men skal du virkelig bade, så må du ha deg ut til en av de andre strendene. Det er god bussforbindelse til flere av disse plassene. På Milos fikk vi og med oss Hellas sin fotballseier i EM.

SIFNOS
Fra Milos dro vi til Sifnos. Også en liten og rolig øy. Her bodde vi i havnebyen Kamares. Øya er bl a kjent for sin keramikk, og vi leide hos en av keramikerne på øya. En kjempetrivelig og artig mann. Tror der var moren hans som sto for utleie av bosted når vi var der. Hun kunne ikke et eneste ord engelsk. Terje skulle ordne med dette stedet for oss, og skulle stå for pratinga med damen. Han måtte være med henne inn på kjøkkenet og der inne lå det en gammel påhengsmotor på benken som Terje visste interesse for. Da grep gamlemor han rundt armen og dro han med inn på soverommet. Der hadde hun nemlig en gammel symaskin som hun gjerne ville vise fram. Hun snakket og lo, og Terje prøvde å nikke og le med på de rette plassene. Og ut fra hennes ansiktsuttrykk virket det som om han lyktes ganske bra.

Havnebyen på Sifnos fra sjøen


På Sifnos trivdes vi også veldig godt. En kveld var vi oppe i hovedbyen Apollonia. En sjarmerende by med trange smug. Terje hadde ikke rukket hårklippen før vi dro hjemmefra, og på vår tur til Apollonia gikk vi forbi en frisør. Terje inn og på plass i frisørstolen. Da han var ferdig så han ut som en ung mann fra 50 tallet med skikkelig vasskjemmet hår. Men når han bare fikk rusket opp hårmanken litt så han faktisk riktig så bra ut.

NAXOS
Etter noen dager her gikk turen tilbake til Naxos. Litt rart å komme fra de forholdsvis stille øyene og tilbake til Naxos sin travle havnepromenade. Men som kjent trives vi veldig godt på Naxos. Egentlig trives vi godt med både stille og litt mer hektiske øyer. Alt til sin tid, og en god blanding passer best for oss.

SANTORINI
Etter ytterligere noen dager gikk turen tilbake til Santorini. Ferien tikket nådeløst mot slutten. På Santorini var vi med på båttur ut til vulkanen som ligger midt i krateret. Her blei det bading i en vik der det boblet og kokte opp av vannet og svovellukten virkelig stakk i nesen. Når man så utover bukta så det nesten ut som en av sluttscenene i filmen �?Titanic�? Det var masse folk som ropte og fektet, vannet kokte og boblet og det lå en lett dis over hele området.

Santorini


Vi var og oppe på selve vulkanen og så måleinstrumentene som er montert der for å holde øye med et evt utbrudd. Spennende for stor og små.

Så var det bare å sette seg på flyet hjem til Værnes og Norge. Da vi landet på Værnes var det et forferdelig regnvær, så vi visste vi hadde landet rett. Også var det bare å begynne å glede seg til neste tur som egentlig skulle ha gått av stabelen denne sommeren. Den blei det dessverre ikke noe av, men neste år er vi atter tilbake.

Tusen takk til Hellas og grekere som tar så godt imot oss os som deler alt dette med oss.

Da lukket vi døren og sier takk for oss for denne gangen



Hilsen Terje, Kari, Petter og Kristian.
29
Gratulerer.

Dette ser veldig bra ut. Godt å se at noe av det gamle har blitt med, samtidig som det er mye nytt og skinnende. Jeg for min del er glad for muligheten for å anbefale siden pr mail. Jeg har fortalt mange om de gamle siden, men så husker jeg ikke adressa. Så er jeg egentlig like langt. Så dette var bra.

Dette blir virkelig spennende framover.

Så igjen; gratulerer med godt utført arbeid.  :lol:  :lol: