Hadde disse reglene eksistert for 50 år siden, så hadde vi ikke hatt yoghurt, edamer, pizza, tortilla og karri i hyllene i dag...
Jeg skjønner behovet for å verne om enkelte produkter, slik at en merkevare/P.D.O. beholder det høye kvalitetsnivået. Men historisk sett har det ikke vært slike skiller, og det har gitt rikere matkultur på tvers av grensene. Hva om det kun var dansker som fikk lov til å lage \"Danish\" (wienerbrød)? Og Edamerost, skulle den bare produseres i Edam?
At feta laget på kumelk er humbug, er jeg helt enig i. Men det burde være mulig å skille mellom ekte gresk feta og generell feta i merkingen. Feta er for meg en måte å produsere ost på, og slik tror jeg de fleste forbrukere tenker. Så får heller Tine presses til å lage feta på ekte måte.
(og jeg nevner ikke den utvannede Tzatzikien deres med et ord...)
Jeg skjønner behovet for å verne om enkelte produkter, slik at en merkevare/P.D.O. beholder det høye kvalitetsnivået. Men historisk sett har det ikke vært slike skiller, og det har gitt rikere matkultur på tvers av grensene. Hva om det kun var dansker som fikk lov til å lage \"Danish\" (wienerbrød)? Og Edamerost, skulle den bare produseres i Edam?
At feta laget på kumelk er humbug, er jeg helt enig i. Men det burde være mulig å skille mellom ekte gresk feta og generell feta i merkingen. Feta er for meg en måte å produsere ost på, og slik tror jeg de fleste forbrukere tenker. Så får heller Tine presses til å lage feta på ekte måte.
(og jeg nevner ikke den utvannede Tzatzikien deres med et ord...)