Hej på dej Heidrun
Den vetskap vi i norden har om olivolja är mycket, mycket liten. Men ännu är vi inte vana använda den 5000 åriga olivoljan. Sakta men säkert är vi måna om att använda till vår sallad så lite som möjligt av den olja vi kallar jungfruolja, vilket vi smusslat in från Hellas av vår Grekiske väns kusin eller mosters faster, som har kommit över oljan från en nära släkting till mostern.. Då vi i norden använder 0,5 l per capita av oljan mot 100-200 l per 4 pers familj i Grekiska arkipelagen visar att vi inte kommit någon vart från valfettet eller smöret inte rypsoljan att förglömma. Men vi är på god väg använda mer än en liter om året inom närmaste decennium !!!
Nu då Kina har kommit underfund om dess fina förträffliga egenskaper förkosmetikaindustrin kanske vi aldrig hinner upp till 1l om året pga att det blir för dyrt och säljes i 50 ml flaskor man oljar in nästippen med ?
Den vetskap vi i norden har om olivolja är mycket, mycket liten. Men ännu är vi inte vana använda den 5000 åriga olivoljan. Sakta men säkert är vi måna om att använda till vår sallad så lite som möjligt av den olja vi kallar jungfruolja, vilket vi smusslat in från Hellas av vår Grekiske väns kusin eller mosters faster, som har kommit över oljan från en nära släkting till mostern.. Då vi i norden använder 0,5 l per capita av oljan mot 100-200 l per 4 pers familj i Grekiska arkipelagen visar att vi inte kommit någon vart från valfettet eller smöret inte rypsoljan att förglömma. Men vi är på god väg använda mer än en liter om året inom närmaste decennium !!!
Nu då Kina har kommit underfund om dess fina förträffliga egenskaper förkosmetikaindustrin kanske vi aldrig hinner upp till 1l om året pga att det blir för dyrt och säljes i 50 ml flaskor man oljar in nästippen med ?