Logg inn med Facebook eller Google!

stuffed blekksprut

Started by stegg, 05. May 16, 14:57:38

Previous topic - Next topic

stegg

Hei
Tenkte å gi meg i kast med å fylle blekksprut, noen som har lagd dette med hell og uten at den blir seig?
Del gjerne en oppskrift som er god :)

mouche

Hvorfor fylle den, og med hva? Vi spiser den naturell bare med litt frisk sitron og olivenolje.

dagstaalesen@hotmail.com

Det er vi enig i den smaker best som den er med enkelt tilbehør. (nydelig)
Når det er sagt er det mange varianter der ute blant annet er det populært å fylle den med krabbe og urter, men da er det en forutsetning at man liker krabbe. Håper vi får høre hva dere hvordan dere gjorde det og hvordan det falt i smak.
Lykke til  :)
Dag.

polyanna

Har sett flere oppskrifter med fylt blekksprut; bl a en med krabbefyll og kapers. Og masse sitron selvfølgelig  :) Høres godt ut.
Her er en link til norske oppskrifter. Håper du finner noe der.  :)

http://matartikler.com/2014/blekksprut-fyllt-med-noe-godt/

dagstaalesen@hotmail.com

08. May 16, 16:38:12 #4 Last Edit: 08. May 16, 17:58:13 by dagstaalesen@hotmail.com
Var inne å så, dette så meget godt ut :)
Dag.

mouche

Når jeg leser/hører blekksprut så tenker jeg på octopus (octopada), men her er det vel snakk om akkar eller calamares? Begge deler hører med til vår favorittmat i Hellas.

marjana

09. May 16, 03:47:15 #6 Last Edit: 09. May 16, 03:50:16 by marjana
Akkar, som er den store ovale blekkspruten, med korte armer, er vel den som vanligvis blir fylt og bakt i ovn eller grillet.

Jeg fikk servert en god versjon av akkar, oppskriften var fra La Gomera, Kanariøyene. Mange fedd med hvitløk inni, sitron, og et dryss med karri og chili over. Grillet i ovn. Det er så lenge siden, men husker at det var veldig godt!

Finnes sikkert massevis av oppskrifter på nettet, og det er vel bare å prøve seg litt frem?

Forresten, grekerne fyller den gjerne med feta og litt røde paprika/chili og sikkert sitron og annet.
Glika i zoi

Siste innlegg i forumet

Re: Typisk gresk ???
by Kabi | 15. Jun 21, 20:47:32
Friluftsvariant av bilvaskemaskin. Har kjørt forb...
Re: Online fergebilletter
by marjana | 15. Jun 21, 20:33:23
Her er en link til Blue Star-fergene om online bes...
Re: 200 års revolusjonen
by marjana | 13. Jun 21, 16:36:29
Hele forestillingen ble vist i 18 byer over hele H...
Re: Gresk grammatikk
by kaka | 12. Jun 21, 15:00:11
Fint svar om barna i Hellas  :hjerte34: ...
Re: Mens vi venter...
by telma | 11. Jun 21, 01:12:40
"For tiden er det et krav om bruk av munnbind...
Re: Taxi priser
by sommer | 06. Jun 21, 15:13:17
Takk for d, er d noen Taxi selskaper som anbfales...
Re: Taverna og Hotel
by sommer | 05. Jun 21, 21:06:06
Hei, takk for tips!...
Re: Kalo mina 2020-2021
by marjana | 02. Jun 21, 01:05:09
Kalo mina, juni.Fyret på Andros.Bildet av fyret e...
Re: Periptero
by kaka | 23. May 21, 18:06:01
Ja, man må ha en lisens for å selge tobakk og al...
Re: Endelig på Kreta igjen !
by Kritios | 17. May 21, 08:50:58
Gratulerer med dagen fra Tavronitis !!!!17.mai.jpg...
Re: Coronavirus
by Ole | 15. May 21, 20:51:38
Fortsatt høye smittetall og dødstall i Hellas. D...
Re: Blomstrende lengsel
by kaka | 10. May 21, 21:08:09
Takk for fine ord om Anna. :hjerte34: Det er så u...
Re: Bygning kollapset i Ermoupolis
by marjana | 02. May 21, 16:10:36
Takk, Kabi! Ja, nå har denne aksjonen for å redd...
Gresk påske
by marjana | 01. May 21, 20:31:24
Her er alt om hvordan ønske god påske på gresk:...
Re: Ny fergerute via Kykladene til Kreta
by marjana | 26. Apr 21, 19:03:50
Hurtigbåten "Santorini-Palace" går igj...