Hellasforum.no

Om Hellas => Mat og drikke => Topic started by: marjana on 12. Jun 13, 01:42:04

Title: Kapers
Post by: marjana on 12. Jun 13, 01:42:04
Kapers, kapers, kapers!
Jeg måtte jo smake på min kaperfangst denne våren. Kapersen trenger ca 10 dager på salt før den kan skylles og legges i hvit vineddik, og så brukes i salat, og fruktene/bærene kan spises som snacks.
Jeg har vel plukket ca fire-fem liter kapers til nå. Den lille flasken til høyre på bildet rett bak boksen med timian er kapersfruktene. Resten er blomsterknopper.

Og min gode venn Michalis er også helt hekta på kapers, og han har et hemmelig kaperssted i Finikas, og jeg lurte på hvor det er. Så han sa at hvis han fortalte meg det, så var det jo ikke hemmelig lenger! Jeg vet nå likevel hvor det er nå fra noen andre som bor i Finikas, og det er massevis av kaperplanter langs en tørr elv. Det er det samme nesten overalt der det er fjell og murer. Kapersplantene gror rett ut av fjell, og det er mer enn nok til alle!