Hellasforum.no

Om Hellas => Mat og drikke => Topic started by: marjana on 29. Oct 16, 17:49:22

Title: Gresk mat og litt mer fra Middelhavet
Post by: marjana on 29. Oct 16, 17:49:22
For noen som liker å se på tv så kan jeg anbefale Rick Stein´s reise rundt i Middelhavet. Han ser på hvordan maten blir laget, for eksempel i Hellas der han er der og da. Han noterer oppskrifter, og lager dette hjemme på kjøkkenet sitt senere. Det som er fint med Rick Stein sine mat- og kulturprogrammer er at han ser på hvordan de lokale lager maten, viser det frem, og smaker.

Jeg ser på Matkanalen.

-------------------------------
Fra Hellas:
En god vintersalat:

Min gode greske venninne Maria laget denne mange ganger i høst hjemme hos dem på Syros for jeg likte den så godt.
(Den kan selvfølgelig justeres med hvor mye chili man liker).

Jeg tar den på mål som en håndfull.

4 håndfuller kuttet hvit kål i terninger
1/2 håndfull revet gulerot
1/2 håndfull tynt skåret rød og gul paprika
litt rød chili i stimler
1/2 håndfull hakket bladpersille
1/4 ts salt
1/4 kopp vineddik
Alt blandes sammen og må få syre seg i 20 - 30 minutter. Bland litt rundt av og til.

Hell over olje og litt vineddik på denne knasende gode, lett syltede salaten når den serveres.

Den kan stå i kjøleskap og holder seg veldig lenge.