I artikkelen står det at det er lite rødt kjøtt i greske matvaner, men det må ha vært før i tiden! Det spises da enorme mengder souvlaki, og for ikke å snakke om hamburgere fra Goodys.
Man blir vel ikke akkurat sunn og slank av mengder med olivenoje i alle matretter heller?
Folk i Hellas har også fått de samme usunne matvanene som oss andre, og bare se dere rundt i Hellas, så ser dere mange overvektige folk, også barn.
Men så klart at det er sunt å spise nesten bare fisk og masse grønnsaker, og da særlig salater.
Jeg så en interessant dokumentar på tv for lenge siden, som viste til de gode egenskapene hortaen/vlitaen (en slags vill spinat) hadde. Den er full av omega 3, i tillegg til jern og andre vitaminer grønne grønnsaker har.
Så det er vel kombinasjonen av råvarene som er viktig.
Man blir vel ikke akkurat sunn og slank av mengder med olivenoje i alle matretter heller?
Folk i Hellas har også fått de samme usunne matvanene som oss andre, og bare se dere rundt i Hellas, så ser dere mange overvektige folk, også barn.
Men så klart at det er sunt å spise nesten bare fisk og masse grønnsaker, og da særlig salater.
Jeg så en interessant dokumentar på tv for lenge siden, som viste til de gode egenskapene hortaen/vlitaen (en slags vill spinat) hadde. Den er full av omega 3, i tillegg til jern og andre vitaminer grønne grønnsaker har.
Så det er vel kombinasjonen av råvarene som er viktig.