Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - marjana

25
Flere bilder fra Levrossos. Vet ikke om det synes så godt på bildet nede fra stranda på Levrossos, men man kan se fotstien som går på skrå oppover fjellsiden fra havna og videre sydover mot Chora.
26
Jeg gikk langs stien rundt klippen på enden av "bystranda" bort til stranda Levrossos. Det tar ca 10-15 minutter. I Levrossos er det noen få private hus, noen leiligheter/studioer til leie, og en taverna opp fra stranda med en flott utsikt over hele bukta og over til Aegialis.
Hyggelig å stoppe på tavernaen på vei til stranda for en kaffe, og å stoppe der igjen på veien tilbake for en øl og noe å spise. Det er hyggelig der og jeg kjenner han som jobber der nå, og den svære tavernahunden Loufas.
(Jeg har lagt ut en del bilder fra Aegialis her i forumet fra 2018, så der kan man sammenligne bildene fra da og nå).
27
Hellas generelt / Re: Coronavirus
31. Oct 21, 01:08:03
Av det jeg har sett av greske nyheter om dette, så kommer Hellas ikke til å stenge ned igjen. De prøver heller å få de uvaksinerte til å vaksinere seg, og heller gi fordeler til de som er vaksinerte.

Hellas åpner for å gi barn mellom 5 og 11 år Pfizer-vaksinen.

Men vaksinemotstanden er stor i Hellas, dessverre, og det er mange av de eldre i faresonen som ikke vaksinerer seg. Det hjelper heller ikke når flere biskoper har gått ut og bedt folk om å ikke vaksinere seg, for alt dette er guds vilje osv.

Det var strengt med bruk av munnbind på all kollektiv transport og i butikkene da jeg var i Hellas nå i høst. Men folk satt tett sammen i større grupper på kafeer og restauranter - uten munnbind siden de spiste og drakk.

Barna må bruke munnbind på skolen, og Marias sønn på 8 syntes det var helt greit. Han kunne tenke seg å sove med munnbind på til og med! Han må ta en covid-19 selvtest på apoteket hver 14.dag og vise på skolen.

Får bare håpe denne pandemien blir over snart!

28
Ja, det var livlig i havna. Masse mannskap fra de forskjellige båtene satt og spiste på tavernaene. Båtene hadde flagg fra de respektive landene, så det var mange forskjellige flagg. Visste ikke at for eksempel Georgia var en seilnasjon, men selvfølgelig har de jo tilgang til Svartehavet!
29
En dag jeg var i Ermoupolis var hele havnen full av store seilbåter. Det var et en regatta, men siden det var masse regn og vind i den uken, så ble seilbåtene liggende i flere dager i havna.
30
Her kommer enda en henslengt katt fra Barok bar. Denne katten kostet Michalis over 400 euro for katten hadde betente øyne og var i dårlig forfatning da han kom inn på baren. Nå er han enøyd, men frisk, sterilisert, og får bo inne i baren siden han er så dårlig til å jakte med bare ett øye.
31
Her er noen flere bilder fra stranda i Aegialis.
32
Her er bilder av den lille bebyggelsen Stroumbos som er rett ned/opp fra Lagada. De gamle husene, som er i ruiner nå, henger utover klippekanten ned mot elva.
33
Vet ikke om det har vært et jordskjelv der, men hele øya er jo veldig vulkansk.

De har lagt bebyggelsen opp på toppen på begge sider av ravinen, en halv time til fots opp fra havna. Det renner egentlig en elv nede i ravinen. Den er dessverre uttørret nå.
34
Lugar på Blue Star fergen var fint å ha siden det var en reise på ca 10 timer. Avreise kl 17.30. Litt forsinket.

Når man viser billetten om bord så kan man ta med bagasjen opp i heisen, og får nøkkelen til lugaren i resepsjonen.

Dusjet, skiftet klær og hvilte i en ren seng.

Gikk ut på dekk for å se på havnene på Paros og Naxos, og kom fram til Aegialis en time for sent, altså 02. om natten, men ren og pen med pussete tenner. Og ble tatt imot der i havna av hotelleieren.

35
Hilsen fra Hellas / Høsten på Syros 2021
16. Oct 21, 21:40:37
Er på Syros nå, og drar tilbake til Oslo på onsdag. Jeg har vært to uker på Amorgos, og to uker her på Syros. I det siste har det vært veldig skiftende vær, og kraftig regn og torden, så det har vært litt late dager, men ellers helt fint. Fint å være sammen med gamle, gode venner! Og litt sol og bad også.

36
Litt omkring i Lagada og kapellet på klippekanten.