Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Svein~B

1
Her ankommer de Pireus og tar noen prøveturer i området:

2
Video, antagelig fra prøveturer på fjorden ved Gloppen:

3
Hvor er dette? / Re: Hvor er dette? 1019
11. Sep 22, 20:50:49
Skuta heter Express Skopelitis   :)
4
Jeg tenker at det er like enkelt å ta metroen eller bussen til Athen og bo der. Selv har jeg bodd på Airotel Alexandros og kan anbefale det. Det ligger nær både metroens linje 3, som går til flyplassen og bussruta X95 som går til flyplassen. Og det går også an å leie bil andre steder enn på flyplassen. For eksempel er det noen leiebilfirmaer på Syggro, rett sør for sentrum.

5
Hvor er dette? / Re: Hvor er dette? 1018
22. Aug 22, 06:48:00
Kan det være Schinoussa?
6
Ja, det er ikke stor annet å gjøre. Jeg tenkte at om dere drar på loffen, kan det jo hende det regner mindre på en annen kant av øya. Men som Ole skriver, varierer det fra år til og, i tillegg til at det er lokale variasjoner. En tommelfingerregel er at du må regne med en regnværsdag eller to, men at det skulle regne i dagevis vil være uvanlig.
7
Hvor på Kreta skal dere bo? Øya er stor og det kan være store lokale variasjoner når det gjelder vær og klima. Tenker dere å leie bil?
8
Ja, man skulle jo tro at de var interessert i å selge mest mulig billetter. Det er jo det de lever av. Jeg er i hvert fall ganske sikker på at det ikke er mulig å kjøpe billett til denne båten på stedet. Den er nok ekslusivt Apollos.

Da er mitt neste spørsmål: Må dere absolutt til Ios? Det går jo ferjer til andre øyer.

En mulighet er å ta Blue Star til Naxos klokka 15.30, tilbringe kvelden på Naxos og ta ny Blue Star til Ios klokka 23.10. Det blir jo et lite cruise og dere får sett solnedgangen på Naxos havn. Den er verdt en omvei.

En annen mulighet er å ta en overnatting på Santorini. Solnedgangen der er jo heller ikke så verst    :)
9
Er du helt sikker på at du ikke kan kjøpe transfer som tilvalg? Det høres rart ut.
10
Lipsi / Re: Transport Kos-Lipsi
04. May 22, 07:00:27
Jeg vil anbefale at du ser hvilke avganger som fins de dagene du skal reise. Hvis det fins ei stor ferie som passer, for eksempel Blue Star, vil jeg anbefale den. Du har mer mulighet til å bevege deg på ei stor ferje, kan sitte ute for eksempel, enten i skyggen eller i sola og du får sett mye mer, for eksempel i havnene dere anløper før Lipsi. Hvis det ikke går stor ferje som passer, går det en eller to norskbygde katamaraner som tilhører Dodekanisos Seaways. De er også helt greie. For min del er det også sånn at jeg ikke blir sjøsyk på stor ferje, men det kan jeg bli hvis jeg tar katamaran, så jeg ville tatt en sjøsyketablett hvis jeg skulle tatt katamaran.

Du finner alle avganger på denne sida:

https://www.gtp.gr/RoutesForm.asp
11
Alt annet / Re: Hellenic Seaways
21. Apr 22, 19:03:21
Det første av de tre har vært på noen prøveturer på fjorden i dag. Det kan bety at det er like før hun setter kursen sørover.

https://www.marinetraffic.com/cs/ais/home/shipid:6946244/zoom:14
12
Om forumet / Re: Hotell i Athen
25. Mar 22, 20:24:55
Jeg har ikke bodd på det hotellet, men jeg har bodd på flere hoteller i det området og har gått forbi Hotel Byron mange ganger. Det ligger i utkanten av Plaka, altså gamlebyen, men du har også kort vei til Akropolis og Stadion blant annet og gangavstand til det meste egentlig. Jeg kan altså anbefale andre hoteller i området, så du kan vurdere alternativer. Det beste hotellet av de jeg har bodd på heter Herodion.

https://www.herodion.gr