01. Oct 23, 20:57:52

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - JanBe

1
På mandag åpnet utvidelsen av metrolinje 3, den blå som går like til flyplassen, sine 4 nye stoppesteder sør i Athen. En av dem er Piraeus stasjon. Stasjonen ligger like utenfor metrostasjonen til linje 1, den grønne linjen. Man kan nå ta en og samme metro like fra Piraeus til flyplassen uten å bytte metro. Riktignok tar turen 56 minutter, men det må være en betydelig bedre reise enn med expressbussen.

Her er litt info om linjen og utvidelsen av linjen til Piraeus:

https://greekreporter.com/2022/10/10/greece-metro-station-linking-piraeus-port-athens-airport/

Her er en av flere Youtube videoer fra den nye stasjoneni Piraeus:


2
Hvor er dette? / Hvor er dette? 1021 LØST
21. Sep 22, 01:24:44
Hvor er dette/hva heter det nesten sirkelrunde vannet?


DJI_0326.jpg

3
Kanskje ikke så mange som vet det men i området rundt Kozani dyrkes det krokus til innsamling av safran. Det finnes faktisk en landsby der som heter Krokus. I denne er det et kooperativ , bestående av rundt 2000 medlemmer i 42 landsbyer i området som dyrker og samler inn safran. Produksjonen er ganske liten i verdensmålestokk, men det er faktisk en oppgående produksjon der. På gamle fresko fra både Santorini og Kreta vises det bilder at man plukket inn safran for over 3000 år siden......

https://greekreporter.com/2021/10/30/saffron-harvest-in-full-swing-in-northern-greece
4
Netflix har nettopp gitt ut en amerikansk film som heter Beckett. Den er i sin helhet filmet i Hellas. Starter i Delfi, videre til Zagori, en tur innom Kalamata før resten av filmen er filmet i Athen. Trailer kan sees her.


5
Det har nå i flere uker vært mulig å få tak i veldig rimelige kun fly billetter til Hellas. Har sett priser helt ned i 295.- kr tur/retur. De fleste rimelige billettene har enten vært med Ving eller Apollo til flyplassen i Preveza. Herfra kan man lett reise videre til f.eks Lefkas eller Parga eller som oss opp i fjellene i Zagori. For under 500.- kr har man også mulighet for en 3 ukers billett til Preveza og da kan man i praksis reise videre til hvor man vil i Hellas...........

Akkurat nå kan man også komme til Kreta fra Bergen for rundt 700.- kr tur/retur (kun Fly) for en ukes tur med avreise førstkommende lørdag

Prisene og tilbudene forandrer seg hver dag og kan følges med på her

https://www.solfaktor.no/charter?age=42&bedrooms=1&dest=19862&duration=1-365&edepdate=2021-08-11&rating=flightonly&sort=price&units=0

6
Har et spørsmål som det kanskje er umulig å svare på, men kanskje det er noen som har noen nylig erfaring som kan gi tips.

Når man lander i Athen og skal videre med leiebil, hvor lang tid må man regne før man er klar til å gå ut og hente leiebilen. Før corona regnet vi 30 minutter til å hente bagasje og være klar til å hente leiebilen. Hvor lang tid tar dette nå? Har gyldig corona-sertifikat.

Noen som har nylig erfaring?
7
Da har vi tatt sjansen på å begynne å bestille billetter til Hellas igjen. Men har bestilt billetter som har muligheten til at vi kan avbestille dem igjen og få pengene tilbake. Det gjør jo at billettene blir noe dyrere, men det er slik vi vil ha det. Har bestilt ned 9 september og hjem igjen 26 september. Håper at alt er tilbake som normalt da og at det ikke er noen form for karantene når vi kommer tilbake igjen.

Det jeg egentlig ville fortelle var om en kanselering vi hadde i fjor høst med Aegean fra Paros til Athen i september. Denne ringte jeg ned og kansellerte i fjor og valgte å ha det som en åpen billett til en kostnad av 20 euro pr pers. Men vi fikk aldri noen bekreftelse på epost om dette. Regnet nesten med at pengene var tapt.

Ringte allikevel ned til Aegean i dag og oppgå bookingnummeret for turen i fjor og hun fant dem og sa at dette var fremdeles åpne billetter. Bestilte nye billetter for september i år og betalte mellomlegget og de 40 euroene som det kostet å åpne opp billetten igjen i fjor. Så alt gikk aldeles smertefritt og fungerte helt utmerket. Nye billetter ankom i eposten umiddelbart og alt er ok.

Håper virkelig på ny tur nå i september da er det nesten 2 år siden forrige tur som var i oktober 2019......
8
Har noen spørsmål til dere som er i Hellas i litt lengre tid og gjerne har gresk bankforbindelse.

Er det stor forskjell mellom de forskjellige greske bankene angående det å ta gebyrer for sine tjenester.

Hvordan overfører dere helt konkret penger fra norsk bank til gresk bank, overfører man i Euro eller norske kroner.

Er det noen øvre grense for hvor mye dere overfører i en enkelttransaksjon før man eventuelt må rapportere det til norske evt greske myndigheter av noe slag.

Hva koster/gebyrutgifter/tap av valutatransaksjon (det er jo forskjell på kjøp/salg av valuta) for en overføring av f.eks 10000 nkr inn på sin egen konto i gresk bank?

Når dere er i Hellas og har både gresk og norsk bank/kreditt-kort, hvilket bruker dere når dere er i butikken og handler, det norske eller greske kortet?

Har dere noen andre råd/tips om det å opprette konto i gresk bank evt hvilken bank man bør/ikke bør bruke, om å overføre penger og det å betale greske regninger i Hellas, egentlig alt som har med penger å gjøre når man er litt lengre tid i Hellas......
9
Hei.

Hvor finner man leiligheter /hus til korttids leie, la oss si 2 til 3 måneder?

Når vi blir pensjonister, om en stund, så kan vi reise til Hellas i 182 dager i året uten å miste rettighetene i trygdekassen. Det er 182 dager ut av Norge.

Vi kunne tenke oss å være i Hellas en periode sen vinter/tidlig vår og en periode om høsten. Slik vi ser det nå så kunne vi tenke oss den første perioden på Kreta og høstturen på fastlands-Hellas. Dessuten kunne vi tenke oss å kjøre opp og ned med egen bil hver gang.

Har man lyst på en tur på 2 uker midt på sommeren så må disse dagene også trekkes fra disse 182 dagen. Regner vi med ca 1 uker kjøring ned og en ukes kjøring hjem igjen og så ganger dette med 2 for å dekke begge turen, så ha man allerede brukt opp 6 uker, altså 42 dager og har dermed igjen 140 dager nede i Hellas, fordelt på 2 turer, noe som gir omtrent 70 dager og da trenger man et sted å bo. Det blir for dyrt å bo på hotell i 70 dager, eller. Har sjekket litt på Airbnb og det er heller ikke så veldig rimelig for langtidsleie. Har funnet Hellas utgave av Finn for hus/leiligheter for salg evt langtidsleie, men det dekker ikke vårt behov. Har ikke klart å finne noe som averterer leiligheter/hus for korttidsleie for et par måneder, møblert.

Er det noen som har noen tips om hvordan man finner aktuelle objekter til leie for kortere tid, aller helst en database som dekker hele Hellas? Eller har andre innspill/synspunkter angående denne problemstillingen.....
10
Alt annet / Kontakte Aegean Airways????
02. Sep 20, 10:55:51
KLM har avbestilt vår tur til Hellas nå i høst, greit nok.

Har derfor fått avbestilt og fått lovnader om full tilbakebetaling av både depositum for leiebil og  for fergetur med Blue Star rederiet.

Har også en innenriks flytur med Aegean (Olympic) fra Paros til Athen. Sliter mer å få avbestilt denne. Finner ingen emailadresse jeg kontakte og ordne opp i dette, kun et telefonnummer som jeg har ringt flere ganger, men med svar hver gang, abonnementen kan ikke kontaktes, prøv igjen senere.

Er det noen som har erfaring med hvordan man avbestiller flybilletter hos Aegean, finnes det en emailadresse man kan bruke, eller er det dette telefonnummeret som gjelder (0030 21 0626 1000)

Er det noen som vet om man har krav på refusjon når et land er blitt rødt for oss nordmenn og i tillegg så har flyselskapet som skulle ta oss til Hellas kansellert flygningen.  Har Flex billett fra Paros til Athen.
11
I går bestilte vi ny tur til Hellas med fly til Athen.
Riktignok ikke før midt i september og 3 uker.
Det var viktig å kjøpe billetter som var fullt refunderbare om vi ikke ønsker å reise, så vi har full mulighet til å avbestille turen om vi ikke føler oss trygge nok til å reise i september og allikevel få pengene tilbake igjen.
Med SAS er slik billetter ganske så dyre, men fant ut at KLM ikke skulle tar så veldig mye extra for at man fikk denne muligheten.

KLM Standard økonomibillett som ikke er refunderbare om vi avbestiller, tur/retur Stavanger - Athen via Amsterdam for 2 personer kr 7542.-

KLM Flex økonomibillett som er refunderbare om vi avbestiller, tur/retur Stavanger - Athen via Amsterdam for 2 personer kr 9196.-

Ett pristillegg som vi er villige til å betale i denne situasjonen.
Derfor etter mange, mange år med SAS blir det nå KLM. Så får vi vente og se hvordan det går nå, når halve Europa og vel så det åpner opp for forflytning mellom grensene. Den neste måneden blir veldig spennende å følge med på............
12
Om forumet / 25. mars
25. Mar 20, 00:14:13
Gratulerer med dagen!

Zaros, Kreta 25.mars 201613
Hei.

Til sommeren 2020 skal vi endelig gjennomføre noe vi har drømt om lenge, nemlig å kjøre vår egen bil tur - retur Hellas, like ut til Antiparos. Vi har kun 4 uker på oss på hele turen, så strekningen Sandnes Hellas blir en ren transportetappe og den skal kun kjøres av en person. Derfor regner vi med minst 5 dager og ca. 600 til 750 km hver dag

I praksis er det vel 2 hovedruter å velge å kjøre, enten via Øst-Europa (Norge - Danmark - Tyskland - Tsjekkia - Slovakia - Ungarn - Serbia - Nord-Makedonia - Hellas og videre sørover til Pireus.

Den andre strekningen går mer vest og med ferge fra en eller annen by i Italia til Hellas, fortrinnsvis Brindisi til Igoumentisa, da dette er den korteste og raskeste fergeturen. Altså Norge - Danmark - Tyskland - Østerrike/Sveits - Italia - Hellas

Kanskje vi prøver begge rutene, men regner med at flere av dere har kjørt opp og ned til Hellas flere ganger. Hvilken rute velger dere og hvorfor?

Ønsker mange innputt med tanker og råd om begge rutene. Er det strekninger man ikke bør velge, er det noen steder man ikke bør stanse, er det noen som har tips om ok hoteller underveis? Er det mange bomstasjoner underveis og hvor mye må man regne med i bompenger på rute?

Som sagt mulig vi velger å kjøre begge rutene, den ene ned og den andre hjem igjen, slik at vi får prøve begge og at på veien hjem igjen så kommer vi nok til å legge noen dager innom Zagori (Ioannina) og da er det jo naturlig å reise ned til Igoumentisa og ta fergen over til Italia.

Men som sagt setter veldig stor pris på hvorfor vi evt. bør velge den ene ruten fremfor den andre og så mange tips og ideer for begge rutene......

Jan Bergtun
14
Er man glad i flott natur er Parga et glimrende utgangspunkt for slike opplevelser om man leier en bil og tar seg en tur litt inn i landet og opp i fjellene. Er ikke værutsiktene så gode for Parga, at man kan bade, så kan det være utmerket vær for flotte naturopplevelser.

Det lar seg også gjøre å bruke taxi på slike turer. Priser for mange varianter av slike turer er slått opp på taxiholdeplassen i Parga. Ja selv taxiturer som krever overnatting finner man priser på der.

Det blir også arrangert bussturer til forskjellige steder i Nord Hellas med utgangspunkt i Parga. Hør på et reisebyrå hva som er tilgjengelig.

Enklest er det kanskje å leie bil selv og kjøre akkurat dit man selv ønsker og har man anledning legg gjerne inn en overnatting eller flere på en slik tur. Det er ikke stor trafikk i dette området så det er ingen problemer å kjøre bil her. Selv på motorveien er det lite trafikk.

Ioannina (ca 80 000 innbyggere) er en av de større byene i dette området av Hellas. Her finnes universitet og Ikea har et stort kjøpesenter her. Byen ligger ved en innsjø (Ioannina Island) og i den er det en øy med en liten koselig landsby.

Like ved Ioannina ligger også grotten i Perama, vel verd et besøk.

Kjører man nordover fra Ioannina kan man dra opp i området Zagori eller  Zagorohoria som det også kalles, med sine 43 små og noe større landsbyer og ikke minst et godt utvalg av flotte gamle steinbroer. Personlig så reiser vi hit igjen og igjen da området gir oss så mye tilbake. Første gang jeg var der var i april 1999 og siste gang i påsken i år. Kunne skrevet side opp og side ned om akkurat denne delen av Hellas som vi stortrives så utrolig godt i. Velger å heller gi noen stikkord på plasser vi synes er flotte og så kan de som har lyst søke på disse stedene i Google og lese selv hva man kan oppleve der.......

Vikos George
Papigo
Vitsa
Monodendri
Dilofo
Beloi
Kipi
Tsepelovo

Om man ikke svinger av motorveien ved Ioannina, men fortsetter rett frem kommer man snart til fjellandsbyen Metsovo som absolutt er verd et besøk.

Kjører man en lenger østover langs motorveien kan man svinge av mot høyre og Kalabanka og de flotte klostrene Meteora, som enkelt og greit er et must for alle som er glad i Hellas og hva Hellas kan tilby, Ta en søk på Google og se hva man kan finne der.........

Ennå er det mange andre flotte steder man kan besøke med utgangspunkt i Parga. Ta f.eks fjellområdet Tzoumerka. Zagori ligger som sagt nord for Ionannina, mens Tzoumerka ligger sør for Ioannina. Her er naturen også veldig flott, men oppleves som villere en Zagori. Her er det mye mer opp og ned og bratte høye fjell. Her er det enda mindre trafikk, men veiene i området er dessverre smale og svingede så det tar tid å forflytte seg fra Atil B, men som sagt naturen er mektig her.

Tror jeg stopper her, men det er bare å ta seg en tur på Google Maps eller Google Earth og man kan finne mange, mange flotte opplevelser og oppsøke............


https://www.google.no/maps/place/Io%C3%A1nnina,+Hellas/@39.6635274,20.8296774,14z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x135be9a2defedd67:0x400bd2ce2b997c0!8m2!3d39.6650288!4d20.8537466

https://www.google.no/maps/place/Ioannina+Island+455+00,+Hellas/@39.6805039,20.8731381,18z/data=!3m1!4b1!4m13!1m7!3m6!1s0x135be9a2defedd67:0x400bd2ce2b997c0!2sIo%C3%A1nnina,+Hellas!3b1!8m2!3d39.6650288!4d20.8537466!3m4!1s0x135be818dd0053df:0x400bd2ce2b99a00!8m2!3d39.6799764!4d20.8750159

https://www.google.no/maps/place/Cave+of+Perama/@39.6919192,20.8547072,16.13z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x135be9a2defedd67:0x400bd2ce2b997c0!2sIo%C3%A1nnina,+Hellas!3b1!8m2!3d39.6650288!4d20.8537466!3m4!1s0x135bc27ad92ce35f:0xdeb166976892ac74!8m2!3d39.6949285!4d20.8463055

https://www.google.com/search?q=Zagorohoria&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiPxM3qm5TiAhWCp4sKHcgVAfwQ_AUIDigB&biw=2438&bih=1260

https://www.google.com/maps/place/Metsovo+442+00,+Hellas/@39.7727144,21.1782367,16z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x13596350e1138389:0xddae3e8f90e0788e!8m2!3d39.7702467!4d21.1828612

https://www.google.com/search?q=meteora&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjxjPTMn5TiAhUCmYsKHeN9BN0Q_AUIDigB&biw=2438&bih=1260

https://www.google.com/search?q=Tzoumerka&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi47PHEoZTiAhXEs4sKHcMMCUMQ_AUIDigB&biw=2438&bih=1260

https://www.google.com/maps/place/Tzoumerka,+Peristeri+%26+Arahthos+National+Park/@39.59372,21.0401135,10.1z/data=!4m12!1m6!3m5!1s0x13590faee8327f39:0x7127add4d8bc32ff!2sMeteora!8m2!3d39.7217044!4d21.6305896!3m4!1s0x135958cc2f16973d:0x1bcac19e7c972432!8m2!3d39.5239054!4d21.1634445

Legger inn en link til en fotoreportasje fra Dilofo fra en tur vi hadde dit i mai 2018. Vi bor ofte i denne landsbyen når vi er i dette området.....
https://www.facebook.com/groups/hellasforum/permalink/10155836775858227/
16
På Hellasforum på Facebook kom det en forespørsel om forslag til hva man kunne få med seg på kjøretur melom Athen flyplass og Thessaloniki. Siden jeg la ned litt arbeid I å svare på dette kan jeg kanskje også legge ut forslagene min her........


Det er mange plasser man kan dra innom på en slik tur. Like nord for Athen ligger Tatoi Palace, sommerstedet for greske konger da landet var et kongedømme. Riktignok er det meste til forfall, men stedet ligger flott til inni en svalende skog.

https://www.google.no/maps/place/Tatoi/@38.1627044,23.7916791,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x14a17513913ef683:0x6ea939a3a267c88d!8m2!3d38.1627044!4d23.7938678

Du har tidligere fått et glimrende tips om det gamle klosteret/kirken i Orchomenos, et sted jeg med tider og stunder skal oppsøke.

https://www.google.no/maps/place/Church+Of+The+Dormition+of+the+Theotokos,+Orchomenos+323+00,+Hellas/@38.4938414,22.9739342,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x14a092ea641563f1:0xafa148aa47779412!8m2!3d38.4939996!4d22.9760671

Like ved siden av dette stedet ligger byen Livadia. En by som er populær blant grekere, trolig på grunn av at det er starten på en flott elv som renner igjennom byen. Den skal vistnok også være kjent for gode Sovlaki, det er i hvert fall det grekerne har sagt at jeg måtte få med meg når jeg besøkte byen....

https://www.google.no/maps/place/Church+Of+The+Dormition+of+the+Theotokos,+Orchomenos+323+00,+Hellas/@38.4938414,22.9739342,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x14a092ea641563f1:0xafa148aa47779412!8m2!3d38.4939996!4d22.9760671

Volos har du også allerede fått tips om. Hele Pelionområdet er utrolig flott og man kunne lett tilbringe 8 til 9 dager bare der. Har man bare en dag til rådighet kan man jo reise med det gamle "damptoget" til Milies. Her kan man gå rundt og kikke i en typisk by på Pelion. Man kan enten ta toget tilbake igjen eller man kan ta taxi tilbake til bilen. Togturen starter fra stedet som er linket til i linken under.

https://www.google.no/maps/place/Ano+Lekhonia/@39.3255565,23.05407,323m/data=!3m1!1e3!4m13!1m7!3m6!1s0x14a70d07a9815a83:0x933c467a77e6dfc9!2sPilion!3b1!8m2!3d39.4383333!4d23.0475!3m4!1s0x14a7147f46e9c32b:0xab009dc45ae38b84!8m2!3d39.3255302!4d23.0537903

Når man skal kjøre videre nordover herfra kan man velge flere veier. Ville kanskje foreslått at man tok en rundtur. At man følger hovedveien langs kysten nordover til Thessaloniki og da kan man gjøre et stopp i Tempi Vally, et lite frodig sted.

https://www.google.no/maps/place/Tempi+valley/@39.884355,22.5672597,15.01z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x14a70d07a9815a83:0x933c467a77e6dfc9!2sPilion!3b1!8m2!3d39.4383333!4d23.0475!3m4!1s0x135876f3ec48c7c5:0xaac7fca9730e849a!8m2!3d39.8734546!4d22.5662291

Videre kan man kjøre nordover til Litochoro, som du allerede har fått tips om.

https://www.google.no/maps/place/Litochoro+602+00,+Hellas/@40.101813,22.4998714,16z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x13580edef31b98a5:0x8afa83f4c3bde8fa!8m2!3d40.1029473!4d22.5026117

Så videre til Thessaloniki.

Herfra kan man dra vestover i retning Metsovo, men før det kan man kanskje legge turen innom nydelige Edessa og den flotte fossen der, absolutt verd turen innom.

https://www.google.no/maps/search/edessa+waterfall/@40.8038621,22.0377679,15.14z

På veien vestover kan man kjøre på litt mindre trafikkerte veier til den nydelige byen Kastoria. Når jeg har spurt greske venner hvis det er en by jeg bør besøke i Nord-Hellas så er dette byen mange har foreslått. Her vil jeg foreslå en tur rundt halvøyen som stikker ut i vannet og gjerne en stopp i grotten (Dragons Lake) som ligger her og det lille flotte klosteret som også ligger langs denne veien. Man kan kjøre med bil her, men store deler av veien er enveiskjørt så man bør kjøre i retning sykehuset og så grotten og så klosteret, se på vedlagte kart.

https://www.google.no/maps/place/Kastoria+521+00,+Hellas/@40.5167153,21.2605058,15z/data=!4m5!3m4!1s0x1359fd49b138692d:0xc9133c5bc89d2683!8m2!3d40.5192691!4d21.2687171

Herfra kjører man ned til motorveien igjen og kjører vestover langs denne. Metsovo er en flott fjellandsby (1200 moh) man bør svinge av til og gjerne tilbringe en natt her.

https://www.google.no/maps/place/Metsovo+442+00,+Hellas/@39.7727144,21.1782367,16z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x13596350e1138389:0xddae3e8f90e0788e!8m2!3d39.7702467!4d21.1828612

Herfra kjører man litt østover igjen til man kommer til avkjørselen som tar man videre til Kalambaka/Kastraki og Meteora. Her kan man lett bli et par dager om man vil.

https://www.google.no/maps/place/Meteora/@39.7132129,21.6267551,15.14z/data=!4m5!3m4!1s0x13590faee8327f39:0x7127add4d8bc32ff!8m2!3d39.7217044!4d21.6305896

Så kjører man rett sørover igjen mot Athen og kan kanskje ta med seg noen av stedene som jeg foreslo og som man hoppet over på vei nordover. Uansett så finnes det mange andre flotte steder som man kan få med seg på en slik tur som dette, så man kan godt gjøre turen flere ganger og stadig få med seg noe nytt. Uansett vil jeg ønske dere en riktig så god tur i et område av Hellas som er alt for lite besøkt av nordmenn, men som etter min smak har vel så mye å tilby som øyene, spesielt om man ikke er nødt til å oppsøke en strand hver dag. Det er ikke noe galt i det, men Hellas har så mye mer å tilby om man bare tar seg tid og oppsøker det..........
17
Hvor er dette? / Hvor er dette? 966 LØST
13. Jan 18, 15:44:44
Hvor finne man denne badestampen/badekaret?

18
Mat og drikke / Frokost......
13. Jun 17, 08:43:02
Dette er ingen dum plass å spise frokost ute på balkongen i en by i nesten 1200 moh, nyte maten, den friske luften, utsikten, den fullstendige roen, bare høre på fuglekvitteret, noen saubjeller i det fjerne, en bekk som sildrer i nærheten, her har jeg det kort og greit, kjempegreit.....
19
Hvor er dette? / Hvor er dette? 945 LØST
08. Jun 17, 09:30:59
Hvor har jeg nettopp gått i land?


20
Alt annet / Fotoside om Hellas
29. Jan 17, 23:36:18
Jeg/vi har reist mye rundt om i Hellas i løpet av de siste 35 årene. Vi har reist over det meste av landet, selv om det fremdeles star Igjen store huller på kartet over prefkturer vi enda ikke har besøkt. Planene og drømmene er jo selvsagt at vi skal få fyllt igjen disse hullene vi har på Hellaskartet.

Siden vi liker å fotografere så har vi jo mange, mange bilder liggenes på pcen. Håpet er å få lagt noen av disse ut på en fotohjemmeside om noen år. Forberedelsene er dog i full gang og vi har skaffet oss et ok domene, håper og tror vi og jeg har i kveld lagt ut 3 bilder som en test om hvordan dette kan bli. Foreløpig er det kun 1 side, med 3 bilder. Formatet er absolutt ikke fastsprikret på noen som helst måte, vi trenger nok mye letting og titting på andre fotosider og forhåpentligvis så vil vi finne vår måte å presentere disse bildene på. Det kan trolig bli opp mot 10000 bilder, vi har ihvertfall utrolig mange å velge fra og flere vil det jo bli I årene fremover. Vi har ikke tenkt å legge ut så mye tekst, bildene får tale for seg selv, selv om tid og sted vil bli opplyst.

Ta en titt på det jeg har lagt ut I kveld og har dere noen tanker og ideer om hvordan en slik webside kan sees ut, så tar jeg mer enn gjerne imot tilbakemeldinger av alle slag......


http://greece-photo.com/

21
Hei.

Det er Gresk kulturkafe I Stavanger førstkommende lørdag, den 22 oktober

22
Medlemmer av gruppen, Gresk forening i Rogaland, har gratis greskundervisning hver mandag kveld.

Her er et lite utklipp fra deres Facebookgruppe:

Beskrivelse
.
For de som ønsker å lære gresk...gratis gresk kurs for voksne, av Elissavet Papadopoulou og Katerina Tzagaraki Hver mandag kl 19:00-21:00 i Stavanger Bibliotek, 4. etg., på rommet Obstfelder! Det er bare å møtte opp!!!

Mvh

Gresk Forening i Rogaland GFR


https://www.facebook.com/groups/762058177225819/
23
Hei.

Nå er jeg/vi i den heldige situasjon at jeg/vi har reist over store deler av Hellas i månedene sein mars til godt uti november og fått med meg flott vår/sommer/høst. Da blir det naturlig å tenke å dra til Hellas om vinteren for å oppleve vinterutgaven av Hellas. Jeg/vi har spesielt lagt merke til denne vinteren, de mange flotte fotoene av Hellas med snø i diverse Facebook-grupper. Jeg/vi har jo vært på flere av disse stedene når det ikke er vinter og vet at det finnes mange gode overnattingssteder, mange av dem med peis på rommene. Derfor er jeg/vi ikke redd for å fryse og man har selvsagt gode klær med seg for vandring ute. Vi har ingen konkrete planer om å dra til Hellas om vinteren enda, men det begynner å friste, derfor lurer vi på om det er noen som har oppsøkt steder i vinter-Hellas med snø og som har noen erfaringer å dele"¦"¦"¦..

Må bare få presisere at vi ikke er ute etter områder med skimuligheter. Først og fremst er vi på tur i vinter-Hellas med snø for å få fotografere, fotografere vinterlandskap som landsbyer, gater, kirker, naturområder med snø. Egentlig stort sett det samme som vi fotografere resten av året, bare at nå så ønsker vi å fotografere i et vinterlandskap med snø..........
24
Språk / NRK's greskkurs som podkast
13. Jan 16, 21:23:22
Vet ikke om dette har vært skrevet og linket til før.......

NRK hadde for flere år siden et greskkurs som de het Kalimera. Det var på 15 episode. I dag kan det lasts ned/spilles av på NRK Gull som en podkastfil.

Ta en titt på denne websiden, gå Ganske langt nedover og man vil finne linker til alle 15 episodene av Kalimera

https://radio.nrk.no/serie/nrk-gull/podcast

Direkte link til episode 1: http://podkast.nrk.no/fil/nrk_gull/nrk_nrk_gull_2012-0530-0730_6347395992.mp3?stat=1
25
Hvor er dette? / Hvor er dette? 879 LØST
29. Nov 15, 23:11:50
Hvor har naturen laget sin egen bro?????


26
Jeg har reist mye i Hellas, og har vært innom Athen et utall ganger, men oftest bare for maks en overnatting før flyet hjem. Oftest har det også vært om sommeren og jeg må bare innrømme, varmen i Athen tar nesten knekken på meg.

Så gode spisesteder i Athen og gjerne spisesteder som har åpent på denne tiden av året etterlyses. Er ikke ute etter moderne, fancy spisesteder, men spisesteder som serverer god gresk mat, gjerne med en god stemming/atmosfære. Håper på flere gode tips med navn, adresse/område og hvorfor akkurat denne spiseplassen er å foretrekke..........
27
Var innom for en rask mellomlanding på tirsdag og ble møtt av en dekorasjon og stillhet man ikke opplever en travel sommerdag.......28
Her kommer noen bilder fra i dag torsdag 19. november 2015, temp midt på dagen ca. 20'C


29
Hvor er dette? / Hvor er dette? 878 LØST
19. Nov 15, 08:05:09
Hvor var jeg i går?
30
På hvilken øy har jeg vært i dag?