29. Nov 22, 16:28:42

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Diddi

1
Rom/studios/hotell / Rom Paros
20. Sep 21, 16:35:57
Ja, nå er vi over halvveis på vår turné i øyverdenen. Hatt en flott tur hittil. Besøkt Astypalea, Donoussa, Koufonissi og nå har vi vært fire netter på Naxos. I morgen reiser vi til Paros. Har noen tips for rimelig overnatting for kun to netter? Vi skal leie bil, og kjøre rundt øya. Har ikke vært på Paros tidligere, men nå blir det en liten titt på øya, før vi avslutter på Andros 😀
2
Transport / Ferger
23. Jul 21, 12:26:01
Er det noen som har oversikt over ferge tilbud til Kea, Syros mm? Marjana, du nevnt en rundtur i de trakter, men jeg kan ikke finne ut av det. Vi ønsker oss fra Paros/Naxos-Kea-Andros enklest mulig i midten/slutten av September 😉 men det ser vanskelig ut.
3
Dodekanesene / Chalki
02. Jan 18, 20:56:08


Har ikke lest så mye om Chalki her inne, men ser noen medlemmer har besøkt øya.
Vi har begynt å se etter rom der i juni, 5-6 netter. Virker som de fleste bostedene går via booking.com ? Liker vanligvis å kontakte utleierne privat, men finner ingen på Chalki. Hadde vært greit å få svar på noen spørsmål før booking. ................f.eks. kan vi regne med daglig fergeforbindelse fra Rhodos ca 7.juni ?  8)
4
Dodekanesene / Skal- skal ikke- Rhodos ?
18. Dec 17, 19:39:56
I begynnelsen av juni planlegger vi å besøke Symi og Chalki. Regner med å fly til Athen, og ta innenriksfly ut til Rhodos. Blir ca 17 dager, så vi lurte på om det er verdt å spandere noen dager på Rhodos ? ....finnes det noen fine områder der som masseturismen ikke råder over ? Vi har tidligere kun hatt en overnatting i gamlebyen på Rhodos, og i løpet av den kvelden fikk vi full dose av innkastere, og ellers flere som ville selge øya si  :-[
...eller noen andre forslag på kombinasjon av øyer ? Vi har tidligere vært på Tilos og Nisyros, og føler det er for tidlig med et nytt besøk der.
5
Peloponnes / Hilsen fra Mani,mm
14. Oct 17, 15:22:23
Prøve å lage en liten hilsen her fra Kardmili, litt dårlige forhold :)
Første natten var vi hos Peris ved flyplassen, hvor vi fikk et flott studio og god frokost. Deretter plotta vi inn Kardamili på gps, og kjørte I vei.
Første stopp ble Korint.
6
Er det noen her som har mailadr eller annen kontaktinfo til Stella rooms i Kardamili ?
7
Så er det streik igjen Gikk tilfeldig innom billettkontoret I kveld for å kjøpe billetter fra Amorgos til Paros I morgen, men alle avgangene var pusset ut både torsdag og fredag, unntatt pålitlige Skopelitis. Så da blir det en snartur til Naxos igjen på oss. Lørdag skal alt være som normalt igjen, heldigvis, for da må vi til Piraeus.
8
Har et hybridkamera hvor skjermen har blitt svart, så vurderer å kjøpe et nytt. Ønsker ikke speilrefleks da det blir for stort og tungt, men ønsker jo gode bilder med fine farger.
Er mange flotte bilder her på forumet, så tenkte om noen her har et godt tips , eller en favoritt ?
9
Da ser det ut som årets første tur begynner å ta form, og jeg tror vi blir fornøyde. Fergetidene var til slutt med på å avgjøre, noe som jo er et must !
Slik vi tenker nå: Lander i Athen 11.20, og da skulle vi ha god tid til å rekke ferga til Syros 17.30. Deretter ser vi for oss noen dager på Sikinos, og til slutt avslutter vi turen på Serifos. Flyet hjem har avgang 9.15, så da kan det vel passe bra med siste natten på hotell ved flyplassen. Høres vel storartet ut dette ?
Hadde ikke tenkt å bestille noe, slik at vi står fritt til å ombestemme oss, men hadde kanskje vært greit å forhåndsbestille på Syros ?
Er det noen som har noen tips ? kanskje du Marjana ?  ;) Vi liker rom med enkel standard, balkong med utsikt over havet, dusj og kjøleskap..... Ser det er mange muligheter på Booking.com, men liker best å bestille direkte. Ser for oss å bo i Ermoupolis, og leie oss moped etc. Andre tips mottas også med takknemlighet.
10
Prøve å være litt flink denne gangen. Etter en god kveld og natt i Kalives, er vi nå vel installert i et flott to etg studio i den sjarmerende landsbyen Anogia. Kaldt og litt regn i dag, men bedre enn hva værmeldingen har lovt oss. Vi fyrer i peisen og koser oss med Briam som bestemor kom på døra med !!
11
Ja, bedre sent enn aldri, sies det ! Her kommer siste del av vår loffetur våren 2012. Nå har det vært mange bilder fra Milos i det siste, men håper dere tåler noen til !!

Vi valgte å bo i Adamas, da vi skulle farte en del rundt på øya. Var vel ikke kosligste byen vi har bodd i, men var et sentralt sted med litt liv og fart sånn tidlig i sesongen. Byen er også øyas sentrum, med den største havnen og flyplassen ligger et steinkast unna.

Milos er en vulkanøy, med hvite landsbyer, flerfargede klipper, mange flotte strender,varme kilder og ligger så langt vest du kan komme i Kykladene. Her er det ca 4700 fastboende. Øya virker mindre enn den i virkeligheten er, siden det meste er sentrert på den østre delen . Den vestre delen består for det meste av fjell med dårlige veier, og få turister.

Vi startet vårens loffetur her på Milos, etter innenriksfly fra Athen og hit, før vi reiste videre til Folegandros. Da overnattet vi på hotel Anezia, og lovte da Marina ? å komme tilbake når vi skulle avslutte ferien på Milos etter en rundtur i kykladene.

Vi kom til Milos grytidlig med ferge fra Kimolos til den vesle koselige byen Pollonia. Bussen gikk viere til Adamas kl 07.00. Vi fikk vekket opp Marina og fikk et trivelig rom i 1. etg.


Utsikt fra rommet, ganske landlig !


12
Hvor er dette? / Hvor er dette? 751 LØST
09. Jan 14, 19:27:28
Kaster inn et lite bidrag- Hvor finner vi denne dekorasjonen ?
13
Er et noen som vet hvor jeg kan finne busstider fra Thessaloniki til Volos ? Går bussen fra flyplassen ?...eller må vi inn til sentrum ?
14
Kreta / Samariaravinen
15. Apr 13, 20:18:08
Vi har jo planer om å ta vandringen ned Samaria i begynnelse av juni. Vet noen om det er mulig å bo i Paleohora evt Souga, og "kjøpe" transport derfra (buss+båt) ? Eller bør man ha Chaniaområdet som utgangspunkt ? Da blir man vel fraktet fra Agia R til Hora Sfakion med båt, og buss opp til Chania igjen ? Hadde vært greit hvis man kunne hatt mulighet fra begge kanter. Løypa blir jo til etter vært  :)
15
Etter et lite opphold kommer nå turen til den vesle øya Kimolos. På fergen fra Folegandros ringte vi til Bohris for å leie rom, etter et tips på nettet. Jo-da etter noen telefoner til ham og en trøtt tenåring av en sønn ( som etter farens mening var litt for bortskjemt) fikk vi avtale om hans beste rom !
Vi gikk av fergen i Psathi, men her var ingen kamp om turistene. Gikk opp til en taverna som lå i vannkantes, hvor noen hjelpsomme menn ringte etter taxi for oss.
Taxidamen kom ganske så kjapt, og kjørte like kjapt opp bakkene til Chora !! Byen føltes som en labyrint, men rett som det var stoppet vi utenfor BOHRIS !!
Som vi hadde lest måtte vi inn bak kjøkkenet og opp trappen for å komme til rommet. Det var etter Mikkis mening i overkant enkelt, men jeg tok det hele med god fatning.Rommet var i hvertfall rent og "pent". Utsikten var utrolig flott, og sommervarmen hadde kommet for fullt.
Om øya ikke har så mange fastboende (ca 700) var her mye liv og røre allikevel. Her var de ikke opptatt av å bruke beina, nei var det mulig så kjørte de moped eller bil.
Vi pakket ut, og handlet inn litt terrassesnop, før vi tok en liten vandring som ble omtalt som "rundt stener og kaktus".

Utsikt fra terrassen...


På vei ut av byen...


Her er vi på vei opp fjellet bak Chora


Litt høyere...
Ny ferge på vei inn til Psathi...


Ikke lange biten over til Milos  :)...og utsikt til Goupa !


Fra platået på toppen, hvor det jo også var en liten kirke  og rester fra flere vindmøller


Her var mye kaktus og steiner ja !!


Her lurer det seg inn et bilde fra fergen, hvor vi ser inn på Kimolos.
16
Data og foto / Hvordan velge riktig PC ?
26. Feb 13, 10:18:17
Siden jeg må kjøpe inn en ny PC, føler jeg meg kastet ut på dypt vann. Tidligere har vi stort sett kjøpt gjennom jobben, og da har det kun vært 2-3 ulike å velge gjennom.
Er litt skeptisk til å ta imot info fra de i butikkene, for vet jo at de selger litt etter hva de tjener mest på. Slik er det bare.
Det jeg bruker laptoppen til er: Surfe på nettet, spille av en videosnutt, redigere bilder (photoshop element).HELLASFORUM, sende bilder pr mail, se på nett-tv.......Spiller ikke spill.
Bildene har jeg på en ekstern harddisk, men noen forminskede bilder pleier jeg å lagre.
Når man begynner å lese er det MANGE begreper som: SSD,oppløsning,str på harddisk,HDMI,VGA,Tunderbolt,USB,prosessor,RAM,ultrabook osv,osv....
Viktig for meg er at den er rask (utolmodig),enkel i bruk,logisk,gode taster,godt bilde mm
Noen som er litt datafrik????
17
Etter en ganske lang fergetur, tross den korte avstanden er vi framme på Sifnos. Var utrolig mange konteinere mm som skulle med fra Milos, hvor vi hadde et stopp. Turen tok nesten 5 timer, og kostet 16 euro pr pers.
Fra fergeleiet på Folegandros ringte vi en utleier på Sifnos, og ja det ordnet seg etter noen samtaler fram og tilbake. Vi skulle bli hentet på havnen av pappa Kostas på Eftihia studios i Apollonia, noe vi også ble.
Vi kunne velge mellom to forskjellige rom, og valgte et i 1. etg med havsutsikt og litt hage. Her var et fint bad, og kjøkkenkrok, samt et større kjøkken vegg i vegg, vi også kunne bruke.
Takket også ja til frokost på familiens kafe, vi kunne selv bestemme tidspunkt. Vi ble enige om kl 8.00 og prisen var 5 euro for to personer  ;D

Her noen bilder fra vårt lille "bo"


Hilsen fra Kostas


Utsikten vår ....

18
Reisetips og spørsmål / Athen-Sporadene
09. Jan 13, 19:44:12
Har så smått begynt å planlegge høstens Hellastur, og tenker litt på Sporadene.
Ser fra tidligere innlegg her i forumet at beste alternativ for Athen - Sporadene, er med buss fra Athen til Ag.Konstantinos og ferge videre.
Er det noen som har gjennomført dette, og finner det ok? Ser ut som dette blir det billigste alternativet fremfor å ta flystol direkte  ;D4
Vil 2 uker bli litt "snaut" ? Bør vi satse på noen dager ekstra ?

:solbriller: :dream: :ferie:
19
Vet jeg har sett en "app" man kan laste ned fra Hellasforum, hvor en kan endre størrelse på bildene, men nå finner jeg den ikke. Noen som har prøvd den? Er det enklere enn med photoshop f.eks ? Hadde vært himmelsk hvis det gikk an å endre flere bilder på en gang  :45er:
20
Føler det er på tide med en liten reiseskildring,mest i bilder, fra turen vår til Folegandros,Sifnos,Kimolos og Milos. Når den blir ferdig,sier historien intet om  :P
18.mai 01.30 reiste vi i hvert fall hjemmefra,en liten terrier også med navnet,Mikki-sendte oss verdens ulykkeligste øyne  :'( ...men,men. 06.10 tok SAS flyet av fra Gardermoen,for så å lande i København/Kastrup.
En litt trist flyplass,men vi fikk oss da litt kaffe og noe å bite i. 09.00 var vi på nytt i lufta,og kl 13 landet vi trygt i Athen. Her fant vi lett fram,fikk sjekket inn bagasje-hadde så tenkt oss ut i solen en tur,
MEN ute stri-regna det ,og 15 grader celsius ! Tiden gikk allikevel fort,og 16.20 satt vi igjen klar til avgang. Denne gangen i et bitte lite propellfly på vei til Milos. Turen gikk bra,men maken til turbulens vi fikk når vi kjørte inn i et uforglemmelig "skylandskap" var til å kjenne og føle på !!
Vi ankom den bitte lille flyplassen rett utenfor Adamas,og sprang rett bort til første og beste taxi (REGNET).
Spurte sjåføren om et tips for overnatting,og slik havnet vi på ANEZINA,hos mamma Marina. 30euro pr natt for et helt OK rom.
Uten paraply tok vi oss ut i regnet,og havnet i åpningen av et nytt supermarked.Her var det fest for alle,med "buffe"  og smaksprøver i et telt utenfor. Magen ble fort full,så det endte med at vi handlet litt vin,ost og div annet,og sprang hjem i dobbeltsenga,og fortsatte festmåltidet der !
Neste morgen,med klokka på ring til kl 06.00,våknet vi til et baderom uten en dråpe vann.Da var det bare å ringe stakkars mamma Marina :o I løpet av 20 minutter var det varmt vann i dusjen  ;D ;D Hun hadde sine kontakter i nabolaget!! Ute var det nesten blå himmel og solen dukket opp. Vi trasket inn til sentrum for ta oss litt frokost,og kjøpe billetter til Folegandros. Rotet litt i papirene mine,og ringte en romutleier jeg hadde lest om på nettet et sted. Jo da,han hadde rom med utsikt  :winking:

Pensjonat Anezina :


Noen bilder fra havnen i Adamas:


Lettet og glade ankom vi speedbåten 09.40  :D Her går det unna.... Vel framme i havnebyen Karavostassis på Folegandros,tok vi bussen opp til Choraen,og der ventet en blid Nicos på oss.
21
Det østlige Kreta / Mai/Juni 2013
08. Oct 12, 23:02:02
Tiden er inne for å begynne planleggingen av neste års tur. Det er valgets kvaler  ;D ;D Vi har snakket litt om Kreta,da på kryss og tvers med bil i ca 2,5 uke. Er det lang nok tid for å se litt av hvert,eller hvordan er avstandene der? Vi ønsker jo også å kunne gå en del vandringer. Hvilken del av øya er best da? I utgangspunktet ønsker vi ikke de større badebyene,men heller små trivelige steder.Vi har aldri vært på Kreta,så det er vanskelig å se for seg hva man kan rekke på et par uker.Tanken med Kreta, er jo et det blir en litt annerledes tur enn å reise mellom små øyer,selv om vi jo trives veldig godt med det.
Ellers står en del andre øyer også på ønskelista,som Skiathos,Skopelos, Leros, Symos,Astypalea osv ....
Ikke lett å bestemme seg :o


22
Reisetips og spørsmål / Vindstyrke
04. Oct 12, 09:38:39
Noen som kan de "Greske vindstyrkene"? Vi kjørte flying Delphin i ca vindstyrke 4,ifølge jenta på reisebyrået var det nothing  :o :o,men jeg hadde problemer med å svelge unna,samt mange andre ombord gulpet opp ganske MYE !! Rundt vindstyrke 6 måtte de vurdere å bli i havn ble det sagt. Hva tilsvarer det i norske vindstyrker? m/s
23
Har så smått begynt å planlegge septemberturen 8) Blir nok til at vi flyr til Kos m/Ryanair,og ser for meg at vi så reiser nordover. Kan godt tenke oss både Ikaria,Fourni,Samos og evt Leros. Har kun vært noen timer i Ag.Marina på Leros,noe som ikke frister til gjentagelse. Hvor på Leros er det evt fint og verdt å besøke? Blir jo for mye med alle fire øyene på 14 dager regner jeg med, selv om vi er ganske aktive. Leser at Ikaria er ei flott øy å vandre på,og det er en aktivitet vi vil ha med oss litt av.
Noen som har erfaring med  kombinasjon av noen av disse øyene ?......fra Kos?
24
Hvor er dette? / En himmels flyvetur......
10. May 12, 23:00:46
Ja,hvor er dette?? Skulle gjerne samlet dere alle sammen for å se dette! Noen steder kan jeg sette navn på,og mye er kjent fra julekalenderen og reiseskildringer-men vanskelig å komme på i farta  ;D25
Slik det nå ser ut,kan vi komme oss fra Milos til Folegandros allerede første kvelden vi ankommer Milos...,men vi er på Folegandros kl 00.50 :o Vil det da fortsatt stå noen "romraggere" på kaien??? Eller har de da tatt kvelden? Kanskje vi bør ringe noen fra Milos???
26
Kykladene / Kimolos
13. Apr 12, 22:04:24
Nå har jeg satt meg selv i et dilemma :o etter å ha sett denne fotoseansen https://picasaweb.google.com/106715278846820766759/GreeceCycladesWalkingAndBikingInKimolos?feat=directlink#
Er bare helt solgt  :-* Vi har jo planlagt Folegandros,Milos og Sifnos,med et dagsbesøk på Kimolos. Spørsmålet nå er om vi skal bytte ut Folegrandos med Kimolos. Finner ikke noe annet på forumet enn et dagsbesøk til denne øya.Har noen overnattet-vandret her? Vi ønsker jo å ta noen fotturer,og i følge boken Walking the Greek Islands finnes det flere muligheter her.
Kan en dagstur til Folegandros,evt en overnatting være noe "matnyttig",eller er det bortkastet ?? :help:
27
Sitter og prøver å finne rutetider MILOS- PIRAEUS ca 2. juni. Finner bare at det går fredag og søndag,sent på kvelden.Kan dette stemme,eller er det for tidlig ennå? Da må vi i tilfelle beregne 2 netter i Athen  ::)
28
Var i Narvesen i pausa i dag,og der tronet et asurblått Hellasbilde på øverste hylle  :juble:
KALIMERA HELLAS welcome home......!
Litt annerledes enn fjorårets, og ble jo litt overrasket når jeg fikk se et innlegg av "vår" Inge om  5. august på Samos! Oj,han kjenner jeg utbrøt jeg,for siden å si at det gjør jeg jo egentlig ikke-men sånn blir det jo her på Hellasforum etter hvert!
29
Ja,er vel på tide med en liten bilderevy fra vår andre tur til Dodekanesene. Denne gangen skulle vi ta turen til Tilos og Nisyros.
Sammen med oss var et par som ikke hadde vært i Hellas før,så dette var ekstra gøy.
11. september, tok vi omsider av fra Rygge,etter 2 timers forsinkelse pga gå sakte aksjon i Hellas. Ryanair ble da nedprioritert framfor charterflyene :-\ men,men......det kipeste var at vi da IKKE rakk fergen til Tilos. Måtte klekke ut plan B,som ble ferge til Rhodos m/overnatting- for så å ta morgenfergen til Tilos. Ja,så har vi vært på Rhodos også  ;D

Vi landet altså på Kos,og dette er vel et kjent motiv fra Kaien der !Her venter vi glade og fornøyde på ferge til Rhodos  ;) Det hadde vi ikke trodd for noen timer siden,men slik er "loffelivet" !Så er vi ombord,og vinker farvel til Kos!Vi setter nesen mot Rhodos....Det ble en flott tur i det fine været,flere grekere tok fram strengeinstrumentene sine, og flott underholdning ble det  :headset:


30
Hvor er dette? / Hvor er dette? 493 LØST
11. Dec 11, 21:06:32
Noen som vet hvor dette er?