06. Dec 22, 19:16:55

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Svein~B

1
Hvor er dette? / Hvor er dette? 1015
29. Jan 22, 10:15:42
Jeg har et forslag:

Kan de som med en gang ser hvor det er, ikke gi svaret med en gang, men heller hinte, sånn at andre kan få prøve å gjette?IMG_2967 (2).JPG
2
Språk / Gresk grammatikk
01. Apr 21, 19:17:32
Nå er det lenge siden jeg har startet en tråd her, så da er det vel på tide. Jeg tenkte igjen på å lage en tråd om grammatikk. Sist gang jeg gjorde det, hadde jeg en stor interesse for språk og jeg hadde lært meg litt gresk på egen hånd. Nå er jeg utdannet språklærer og har praktisert i noen år. Jeg har fortsatt ingen formell kompetanse i gresk.

Grunnen til at jeg er motivert for å ta opp igjen tråden, er at jeg har bestilt tur til Hellas igjen til sommeren. Det er vel tvilsomt om den blir noe av, men jeg håper og tror. Derfor vil jeg repetere gresk framover mot sommerferien.

Tidligere har jeg fullført det store Linguaphonekurset som jeg har anbefalt tidligere her i forumet. Jeg har også studert David Holton, Peter Mackridge og Irene Philippaki-Warburtons Greek - A Comprehensive Grammar of the Modern Language. Nå er jeg i gang med Rena Brisimi-Makaris Neoelleniki Grammatiki.

Dette blir repetisjon for meg, men utfordringen denne gangen ligger i at jeg tidligere har lest det på engelsk, mens jeg denne gangen skal lese, forhåpentligvis det samme, på gresk. Tidligere har jeg notert i ei skrivebok, for å huske. Denne gangen satser jeg på at overlæringen heller skjer ved at jeg oppsummerer her.

Så fortsettelsen på denne tråden blir at jeg tar for meg gresk grammatikk, sammenlignet med norsk og enkelte andre språk, med eksempler. Som før kommer jeg til å skrive en gang eller to i uka, mest i helgene. Still gjerne spørsmål angående det jeg skriver om, men start helst en ny tråd hvis du vil ta opp et nytt tema.
3
Som nevnt i en annen tråd, er det arkeologisk museum på flyplassen ved Athen. Den ligger i andre etasje, over den store avgangshallen. Her kan du altså få en siste smak av gresk kulturhistorie før du forlater landet eller før du reiser videre.
4
Posidon Hellas er bygget i Hellas i 1998. Hun går i rute mellom Pireus på fastlandet og øyene Egina og Agistri. Hun har tilhørt forskjellige rederier opp gjennom årene, men alltid gått i det samme farvannet. Her er hun i fargene til Hellenic Seaways. Hun skiftet eier igjen i 2015. Nå tilhører hun 2way Ferries.

Her ligger hun ved kai i Skala på Agistri.
5
Kreta / Tsatsiki, farsan og olivkriget
05. Jan 18, 18:36:13
Filmen Tsatsiki, farsan og olivkriget vises på svensk TV4 i kveld klokka 20.00. Filmen skal visst være særlig interessant for de som er kjent i områdene rundt Loutro og Sfakia på Kreta.
6
Egina / Agia Marina, Egina
02. Dec 17, 10:16:41
Agia Marina er en badeby på østsida av den forholdsvis store øya Egina som ligger i Saroniabukta. Det går ferjer hit direkte fra Pireus og det går busser fra Egina by.

Bostedet Magda har høy beliggenhet cirka 400 meter fra ferjekaien og sentrum. Her ser vi inn i bassengområdet og -baren fra veien. Hotellet har egen hjemmeside med flere bilder:

http://magdahotelaegina.gr/

7
Egina / Afeatempelet, Egina
07. Nov 17, 19:09:20
Afeatempelet er den viktigste turistattraksjonen på den forholdsvis store øya Egina som ligger i Saroniabukta. Tempelet ligger ganske nær badebyen Agia Marina som ligger på østkysten av øya. Bussen fra hovedstaden Egina by til Agia Marina stopper ved tempelet.

Nedenfor tempelet er det en kafé. Noen av bordene på terrassen utenfor kaféen ser ut som de er laget av stein fra tempelruinene.
8
Egina / Egina by
19. Oct 17, 19:52:18
Egina by er den viktigste havnebyen på øya Egina som ligger i Saroniabukta, omtrent midt mellom Atikka- og Pelopponnes-halvøyene. Byen ligger på vestsida av den forholdsvis store øya og den har forbindelse med Pireus og Methana på fastlandet og med øyene Agistri og Poros.

Den viktigste grunnen til de fleste av mine besøk i denne byen ser dere på dette bildet: Vaskeriet. To ganger har jeg levert klesvask her og begge gangene har jeg måtte komme tilbake dagen etter for å hente klesvasken.
9
Egina / Egina
17. Oct 17, 20:23:56
Egina er ei øy som ligger i Saroniabukta, ganske så midt mellom halvøyene Attika og Peloponnes. Øya er forholdsvis stor og har tre havnebyer: Egina by på vestkysten, Souvala på nordkysten og Agia Marina på østkysten. Alle tre byene har forbindelse med Pireus på fastlandet. Egina by har også forbindelse med øyene Agistri og Poros, samt Methana på Peloponnes.

Her er vi i ei gate rett bak havnepromenaden i Egina by.
10
Det meldes at Blue Star Patmos har gått på grunn ved Ios og at hun tar inn vann. :o

Noen som vet mer?

http://maritimebulletin.net/2017/08/30/ferry-blue-star-patmos-aground-breached-at-ios-greece/
11
Vasilaras er et bosted som ligger opp en liten bakke fra bystranda og ferjekaien. Til sentrum er det cirka 400 meter. Det er tre bygninger. Her ser vi litt av hovedbygningen.

Ser du balkongen din, Ole?
12
Om forumet / Ny layout
14. Jul 17, 12:26:09
Hva er det som har skjedd med layouten på sidene her? Jeg synes det har blitt mer rotete.
13
Saroniske øyer / Agistri
06. Jun 17, 19:37:05
Agistri er ei øy som ligger i Saroniabukta, rett vest for Egina. Øya er ikke stor, men den har likevel to havnebyer som begge ligger på nordsida av øya. Lengst vest ligger Megalochori, som også kalles Mylos, og bare to kilometer lenger øst ligger Skala. Hydrofoilene går til Mylos og bilferjene går til Skala. Den lille skyssbåten Agistri Express går innom begge byene i ei trekantrute med naboøya Egina.

Mellom de to byene går det en vei langs kysten. Her er vi ved enden av denne veien i Skala.
14
Transport / Ariadne, ei gresk ferje
01. May 17, 13:03:04
Ariadne er bygget i Japan i 1996. Hun het opprinnelig Rainbow Bell. Hun kom til Hellas i 2007.

Her ligger hun ved kai i Mytilini på Lesvos.
15
Amorgos / Bussruter Amorgos 2016
01. Feb 17, 07:56:41
Vedlagt følger pdf-fil med busstabell for Amorgos for 2016. Den går dessverre ikke lenger enn august. Jeg har ikke klart å finne for september.
16
Lesvos / Vatera, Lesvos
18. Jan 17, 15:06:52
Vatera er et strandsted som ligger på sørsida av den store øya Lesvos som ligger nord i Egeerhavet. Stedet ligger cirka 50 kilometer fra øyas hovedstad Mytilini.

Dette bostedet ligger helt i utkanten av bebyggelsen østover. Det heter Irida og de har leiligheter. Alle har havutsikt. Det går en vei mellom bostedet og stranda, men det er lite trafikk. Stedet har egen hjemmeside:

http://www.irida.net/
17
Agia Irini er navnet på en park som ligger rett sør for sentrum i Mytilini på den store øya Lesvos som ligger nord i Egeerhavet. Agia Irini, som parken er oppkalt etter, var en martyr som kom fra Lesvos. Kirka som vi skimter i bakgrunnen bærer også navnet hennes.
18
Lesvos / Agios Isidoros, Lesvos
03. Dec 16, 16:06:57
Agios Isidoros er et strandsted som ligger på sørkysten av den store øya Lesvos som ligger i Det nordlige Egeerhavet. Stedet ligger like øst for Plomari som er øyas nest største by. Ving markedsfører Agios Isidoros som Plomari.

Her ser vi den vestligste delen av stranda. Ett av Vings bosteder, Pebble Beach, ligger direkte på stranda her. Vi ser ikke selve bygningen, men vi ser litt av hagen og bassengområdet som ligger ut mot stranda, langt der framme, ved enden av stranda.

http://www.ving.no/hellas/plomari/pebble-beach-hotel?TravelFinderQuery=0%3ad000101010%3ad2017062312667%3a0%3a8%3af0%3a0%3a1_c2_42%3a42%3af0%3a0%3a

19
Lesvos / Plomari, Lesvos
04. Nov 16, 18:25:53
Plomari er en by som ligger på sørsida av den store øya Lesvos som ligger nord i Egeerhavet. Øya har egen flyplass og det går charterfly hit fra Norge. Apollo har tre bosteder i Plomari. Ett av dem ser vi på bildet. Det heter Irini og er det hvite vi ser litt opp og til høyre for midten av bildet. Det ligger ved den lille stranda Ammoudeli som ligger helt i utkanten av byen vestover. Til sentrum er det cirka 500 meter.

http://www.apollo.no/reiser/europa/hellas/lesvos/plomari/hotell/irini?productCategoryCode=flightAndHotel&displayBrochurePrice=false&page=priceCalendar&departureAirportCode=OSL&durationGroupCode=0&paxAges=18,18&departureDate=2016-11-04
20
Lesvos / Petra, Lesvos
31. Aug 16, 19:19:25
Petra er en by og et strandsted som ligger på nordsida av den store øya Lesvos som ligger nord i Egeerhavet. Øya har internasjonal flyplass. Det ser ut som Apollo planlegger reiser hit neste sommer.

Her er vi i utkanten av byen vestover, på hovedveien som går gjennom byen.
21
Lesvos / Molyvos, Lesvos
23. Aug 16, 19:20:50
Molyvos er en by som ligger på nordkysten av den store øya Lesvos som ligger nord i Egeerhavet. Øya har internasjonal flyplass. Det har pleid å gå charterfly hit fra Norge og de har pleid å ha bosteder i Molyvos.

Her befinner vi oss på hovedveien som går gjennom byen og ender ved havna. I dette området finner du blant annet turistkontoret, leiebilfirmaene og minibankene.
22
Lesvos / Mytilini, Lesvos
20. Aug 16, 13:02:48
Mytilini kalles også Mytilene. Det er hovedstaden og havnebyen på øya Lesvos som ligger nord i Egeerhavet. Det er internasjonal flyplass like utenfor byen og det har pleid å gå charterfly fra Norge hit.

Her er vi på ferjekaien som også ligger rett ved byen. Vi ser ferja Blue Star Patmos ved kai og byen i bakgrunnen.
23
Lesvos / Lesvos
18. Aug 16, 19:42:28
Lesvos er Hellas' tredje største øy. Den ligger i Det nordlige Egeerhavet. Øya har internasjonal flyplass og det går charterfly hit fra Norge.

Her er vi på ferjekaien i havnebyen Mytilini som ligger lengst sør på østkysten av øya. Det er den store ferja Blue Star Patmos som ligger ved kai. Den går herfra til øya Chios og til Pireus på fastlandet.
24
Thanos-stranda ligger på sørkysten av øya Limnos som ligger i Det nordlige Egeerhavet, nedenfor byen Thanos som vi ser i bakgrunnen. Det er cirka to kilometer fra byen til stranda. Fra hovedstaden Myrina er det cirka sju kilometer.

Stranda har blått flagg. Det vi si at den oppfyller strenge krav til blant annet vannkvalitet og søppelhåndtering.
25
Gode gamle Panagia Tinou, tidligere kjent blant annet som Agios Giorgios, holder på å synke ved kai i Pireus.

https://www.vesselfinder.com/news/5953-Greek-Ferry-Panagia-Tinou-sinking-at-Piraeus-Port-Video

http://faktaomfartyg.se/hengist_1972.htm
26
Evgatis er ei strand på øya Limnos som ligger nord i Egeerhavet. Øya har internasjonal flyplass, men ikke fly fra Norge. Nærmeste flyplass med fly fra Norge er Kavala på fastlandet. Derfra tar det fire og en halv time med ferje til havnebyen Myrina. Fra havna til Evgatis er det cirka åtte kilometer.
27
Myrina er hovedstad og havneby på øya Limnos som ligger i Det nordlige Egeerhavet. Byen ligger på vestkysten av øya og har litt over 5000 innbyggere. Havna ligger i den sørlige enden av byen.

Denne kaféen ligger meget sentralt til, innerst på havna og ved enden av gågata som går gjennom gamlebyen. Jeg kan absolutt anbefale den. Jeg var her flere ganger om dagen, for en matbit, en kaffe eller en øl.
28
Transport / Nissos Kalymnos
13. Feb 16, 10:46:39
Nissos Kalymnos ligger i Pireus og ser ut til å ha ligget der i to uker. Jeg ser på gtp.gr og finner ingen ruter med henne i det hele tatt. Noen som vet hva som skjer?
29
Theofilos er bygget i Tyskland i 1975. Hun het opprinnelig Nils Holgersson, tilhørte TT Line og gikk i rute mellom Trelleborg i Sverige og Travemünde i Tyskland. Hun har også gått i rute mellom Australia og Tasmania med navnet Abel Tasman.

Her er hun i ferd med å legge til kai i Kavala.
30
Thassos / Potos, Thassos
16. Aug 15, 20:41:35
Potos er en by som ligger på sørvestkysten av øya Thassos, som ligger nord i Egeerhavet. Du kan reise dit med Ving. Øya har ikke egen flyplass. Du flyr til Kavala på fastlandet. Fra flyplassen er det en kort busstur til Keramoti, deretter ferje som tar omtrent 40 minutter før det er cirka 50 minutter med buss til Potos.

http://www.ving.no/hellas/potos

Her står vi i det jeg vil kalle hovedgata, rett nedenfor hovedveien som går gjennom byen. Vi er på vei mot stranda.