Logg inn med Facebook eller Google!

Kaperssalat

Started by marjana, 01. Oct 11, 14:47:28

Previous topic - Next topic

marjana

01. Oct 11, 14:47:28 Last Edit: 11. Mar 21, 02:46:24 by marjana
I kopp kapers i eddik
En rød løk kuttet i smått
Et fedd hvitløk
En grønn "pepper"/paprika/
2 kopper tørt brød

Dette knuses sammen. Når dette er most, tilsettes olivenolje, og litt vineddik.
Bladpersille som garnityr.

Dette er kaperssalat som er veldig godt til fisk og annen sjømat.
Glika i zoi

marjana

Jeg tar oppskriften opp igjen, og lurer på om noen har prøvd denne?

Tørt brød brukes jo til å spe ut de fleste greske kremete salatene/dipene, men her har jeg brukt moste kokte mandelpoteter.

Jeg moste potetene med en gaffel og helte i en veldig god jomfruolivenolje litt og litt.

Vinedikk litt og litt til alt blir kremete mens man rører.

Masse kapers, et fedd hvitløk finhakket, og her brukte jeg finsnittet purreløk.

Kali oreksí




Glika i zoi

mouche

Vi har alltid med oss glass med kapers hjem, store gode greske kapers! Noen som har prøvd å plukke de selv (før eller etter blomstring?) og selv behandlet de og lagt de ned på glass? Har et område vi finner masse kapers, og maur!

marjana

Javisst! Vårens høydepunkt er å gå rundt og ta bilder, og å plukke kapers!
Det ble jo ingen Hellastur for min del i 2020, så nå er det siste rest av kapersene fra 2019 som jeg laget salaten av.

Vanligvis så plukker jeg nok til å gi bort til venner og familie, og nok til meg selv over en vinter.

Her er tråder om kapers fra tidligere:
https://hellasforum.no/index.php?topic=8414.0
https://hellasforum.no/index.php?topic=10946.0
Glika i zoi

Siste innlegg i forumet

Re: Kalo mina 2020-2021
by marjana | 01. Dec 21, 20:03:07
Kalo mina desember.Bildet er tatt ut havna i Ermou...
Re: Metro til Syros
by kaka | 28. Nov 21, 17:58:12
Nå måtte jeg inn og Google litt :)...
Re: Hvor er dette? 1011
by kaka | 27. Nov 21, 15:14:56
Nå fikk jeg veldig lyst på en tur! :)...
Re: Fra Amorgos via Naxos oktober 2021
by marjana | 27. Nov 21, 06:06:49
Ned til havna.I Naxos by har de en bokhandel der j...
Re: Kreta september 21.
by Anders | 24. Nov 21, 09:53:26
Det er ikke så helt enkelt på min mobil, iallfal...
Booking
by Runar Solvik | 12. Nov 21, 23:58:53
Da er neste tur forhåpentligvis klar. Billetterer...
Re: Coronavirus
by kaka | 10. Nov 21, 10:48:48
Interessant å lese, mouche....
Re: Aegialis og landsbyene rundt høsten 2021
by marjana | 09. Nov 21, 21:02:22
Det er kritthvitt og knallblått, og helt rent og ...
Re: Lugar på Blue Star fergene
by marjana | 07. Nov 21, 18:53:10
Det rister og klirrer en del, så hvis man vil sov...
Re: Flyttelass til Hellas
by mouche | 07. Nov 21, 16:30:37
Både gammel moped bil og moped må jo omregistrer...
Re: Tykk tåke på Syros
by marjana | 05. Nov 21, 14:30:19
Fortsatt masse tåke på både Syros og på Amorgo...
Re: Hilsen fra Naxos
by Ole | 03. Nov 21, 18:49:22
Kjapp matbit på YaSouvlaki! 👍🇬...
Safran høsting i Hellas er i gang
by JanBe | 31. Oct 21, 13:44:57
Kanskje ikke så mange som vet det men i området ...
Re: Høsten på Syros 2021
by marjana | 26. Oct 21, 22:13:19
Ja, det var livlig i havna. Masse mannskap fra de ...
Re: Ikoner og kirkekunst
by Kabi | 26. Oct 21, 17:44:27
Nå har jeg spurt kursholder Hvalvik om gresk/bysa...