Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - marjana

25
Hellas generelt / Re: Coronavirus
04. Nov 21, 17:44:35
Syrostoday.gr skriver at 8000 politifolk skal ut og sjekke koronatiltak i helgen. Man kan få en bot på opptil 5000 euro ved brudd på koronatiltakene.

https://www-syrostoday-gr.translate.goog/News/139939-Koronoios-Kloios-elegxon-gia-ta-nea-metra-to-Savvatokyriako.aspx?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=no&_x_tr_hl=no&_x_tr_pto=nui,sc

26
Jeg måtte lete litt i bildene mine, men her er det samme huset i 2021 og i 2018.
27
Naxos / Re: Hilsen fra Naxos
02. Nov 21, 19:56:31
Men hva gjør du på Naxos nå, siden du synes det er helt "konge"?
28
Hellas generelt / Re: Coronavirus
02. Nov 21, 19:06:24
Health authorities reported 6,700 new coronavirus infections in the preceding 24 hours on Tuesday, breaking a previous single-day record of 5,449 that was recorded on Monday.

https://www.ekathimerini.com/news/1170986/new-restrictions-announced-for-the-unvaccinated/

Det kan bli forskjell for vaksinerte og uvaksinerte og hvor de kan bevege seg ute i samfunnet.
29
Naxos / Re: Hilsen fra Naxos
02. Nov 21, 14:36:15
Du får vel stikke innom på Meltemi for å se om det er noen forumister der, hvis det er fortsatt åpent da. Hvis det er åpent så må du hilse så mye, og si at Anders og Hellasforumgjengen kommer nok snart tilbake igjen!
30
Naxos / Re: Hilsen fra Naxos
02. Nov 21, 14:09:52
Nå lurer jeg litt! Siste var at du/dere var i Athen og på stranda i Glyfada, og nå er du plutselig på Naxos! Har du/dere vært hjemom og vasket klær for så å dra igjen, eller?

Uansett, fine bilder fra Naxos! Noen forumvenner der nå?

31
Hellas generelt / Re: Coronavirus
01. Nov 21, 23:11:03
Ikke bra! 5449 registrert smittet i dag, og fortsatt er bare rundt 60 % av befolkningen vaksinerte i Hellas.

https://www.ekathimerini.com/news/1170905/new-coronavirus-cases-in-greece-shatter-the-5000-mark-and-reach-5-449/
32
Flere bilder fra enden av stranda Levrossos. Det var deilig temperatur i vannet i slutten av september selv om det var litt skiftende vær.
33
Flere bilder fra Levrossos. Vet ikke om det synes så godt på bildet nede fra stranda på Levrossos, men man kan se fotstien som går på skrå oppover fjellsiden fra havna og videre sydover mot Chora.
34
Jeg gikk langs stien rundt klippen på enden av "bystranda" bort til stranda Levrossos. Det tar ca 10-15 minutter. I Levrossos er det noen få private hus, noen leiligheter/studioer til leie, og en taverna opp fra stranda med en flott utsikt over hele bukta og over til Aegialis.
Hyggelig å stoppe på tavernaen på vei til stranda for en kaffe, og å stoppe der igjen på veien tilbake for en øl og noe å spise. Det er hyggelig der og jeg kjenner han som jobber der nå, og den svære tavernahunden Loufas.
(Jeg har lagt ut en del bilder fra Aegialis her i forumet fra 2018, så der kan man sammenligne bildene fra da og nå).
35
Hellas generelt / Re: Coronavirus
31. Oct 21, 01:08:03
Av det jeg har sett av greske nyheter om dette, så kommer Hellas ikke til å stenge ned igjen. De prøver heller å få de uvaksinerte til å vaksinere seg, og heller gi fordeler til de som er vaksinerte.

Hellas åpner for å gi barn mellom 5 og 11 år Pfizer-vaksinen.

Men vaksinemotstanden er stor i Hellas, dessverre, og det er mange av de eldre i faresonen som ikke vaksinerer seg. Det hjelper heller ikke når flere biskoper har gått ut og bedt folk om å ikke vaksinere seg, for alt dette er guds vilje osv.

Det var strengt med bruk av munnbind på all kollektiv transport og i butikkene da jeg var i Hellas nå i høst. Men folk satt tett sammen i større grupper på kafeer og restauranter - uten munnbind siden de spiste og drakk.

Barna må bruke munnbind på skolen, og Marias sønn på 8 syntes det var helt greit. Han kunne tenke seg å sove med munnbind på til og med! Han må ta en covid-19 selvtest på apoteket hver 14.dag og vise på skolen.

Får bare håpe denne pandemien blir over snart!

36
Ja, det var livlig i havna. Masse mannskap fra de forskjellige båtene satt og spiste på tavernaene. Båtene hadde flagg fra de respektive landene, så det var mange forskjellige flagg. Visste ikke at for eksempel Georgia var en seilnasjon, men selvfølgelig har de jo tilgang til Svartehavet!