Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - marjana

13
Naxos / Fra Amorgos via Naxos oktober 2021
20. Nov 21, 14:26:07
Etter to uker på Amorgos så var det på tide å dra "hjem" til Syros. Det ble med fergen Blue Star kl 06.55, Egialis-Naxos, og videre til Syros med kun den rådyre hurtigbåten den dagen. Jeg ventet på fergen på Naxos fra kl 10-14. Bagasjen ble parkert i en boks for 7 euro i havna, og da var det ut og opp i gamlebyen med kameraet i hånda.

14
Det er kritthvitt og knallblått, og helt rent og stille rundt i Potamos. Ingen trafikk.
Det gjorde at jeg smøg meg rundt som en katt med kameraet i hånda. Plutselig så kom jeg til denne "rotete" hagen.
Masse fine urter og planter der! Det er mange små insektshotell der også!

Alle hus har for øvrig hver sin trapp og sin egen dør.

Vet ikke om de to på siste bildet snakker om trappevask egentlig...
15
Hellas generelt / Re: Coronavirus
09. Nov 21, 19:49:48
Fint for deg mouche, men hvordan er stemningen på Kreta da? Det er jo høye smittetall der også. Hva sier og gjør de der? De liker vel ikke å bli fortalt hva de skal gjøre og ikke gjøre, særlig fra EU?

Barna på Syros bruker munnbind på skolen, og tar selvtest på apoteket stadig vekk. Det var ganske strengt på Syros da jeg dro derfra 20. oktober, og nå må man visst vise koronapass nesten overalt.

Det er ikke så veldig høye smittetall på Syros heldigvis, selv om det er på sykehuset i Ermoupolis koronapasientene sendes til fra øyene i Kykladene. Det går hardt ut over for lite bemanning/kompetanse og plass og ressurser og det hele.
16
Hellas generelt / Re: Coronavirus
09. Nov 21, 17:47:11
Det er vel fortsatt kun litt over halve befolkningen i Hellas som er fullvaksinerte nå? De jeg kjenner er vaksinerte, men jeg snakket med en fyr som jobber i det lille supermarkedet de driver som en familie. Han brukte ikke munnbind, og nekter å la seg vaksinere, "-for det er bare for å kontrollere befolkningen og holde oss nede. Og ikke minst den unge, kommende generasjonen", sa han.

Hvis det ikke er konspiratoriske tanker, så hjelper det ikke at de erkeortodokse prestene går ut og skremmer befolkningen og sier at det er guds vilje osv, og at man ikke skal vaksinere seg. 

Det er skyhøye smittetall i Øst-Europa nå, så det blir tiltak som gjør forskjell på de som er vaksinerte og de som ikke er det. Danmark også.


17
Utsikten fra øvre Potamos over Aegilais. Tholaria helt bak på fjellet i retning Danoussa.
Jeg trodde at jeg hadde sett alle husene og kryssene med alle trappene i Potamos, men det dukker alltid opp noen nye.
18
Rett nedenfor restauranten Kamara var det et esel som tydeligvis var veldig glad for å ha fri.

Kjøkkenhagen er laget i et fint system.

Den store, tunge salen til eselet var oppe på muren da jeg gikk nedover trappene til Aegialis igjen.
19
Ja, og det tar "bare" fire timer å gå denne turen, men alle sier at det er flott å gå langs fjellryggen på Amorgos. Man kan faktisk fortsette helt til Katapola langs stien. Det var noen tråder med bilder her i forumet om denne turen, som jeg ikke finner nå...
20
Jeg gikk en tur opp til Potamos en sen formiddag. Det er ikke så langt opp fra havna Aegialis, men det er bratt med trapper i alle retninger. Helt på enden i øvre Potamos er restauranten Kamara, som heldigvis fortsatt var åpen sent i sesongen. Flott utsikt derfra over hele bukta, og jeg har zoomet inn på stien som går derfra og videre mot Chora.


21
Det rister og klirrer en del, så hvis man vil sove ordentlig, så kan det være lurt med ørepropper. Ellers var det deilig å ha lugar, og tror aldri jeg har følt meg så uthvilt etter en reise fra Oslo.
De vekker deg litt tidlig, ca en halv time før havna, for de er ivrige etter å komme inn og gjøre rent til nestemann.
22
Hellas generelt / Re: Coronavirus
06. Nov 21, 22:37:21
Det er unntak for apotek, dagligvarebutikker og kirker.

Ole, regner med at du er i Athen? Sett noe til alle de 8000 politiene som skal være ute i helgen for å sjekke koronatiltakene?
Sikkert derfor du måtte vise koronapasset ca 20 ganger i dag!