Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Runar Solvik

1
Om forumet / Booking
11. Jan 22, 15:27:26
Det er så deilig med planlegging  :) Flybilletter er i boks både innenriks og utenriks, bosteder på Astypalea, Amorgos, Donoussa, Naxos og Antiparos er også i boks. Da er det bare ventetiden igjen og selvfølgelig at ting og tang ordner seg til sommeren med tanke på Co19. Viktig å ha noe å se frem til så dimmelenka er leita frem, "kun" 168 dager igjen til avreise. Lykke trenger ikke å være komplisert :)  :)  8)  8)
2
Om forumet / Re: Booking
10. Dec 21, 15:43:08
Nei, jeg flyr med KLM fra Ålesund. KLM er det greieste å fly med fra Ålesund da bagasjen blir sjekket inn helt frem i stedet for å fly om f.eks Oslo. Da må du ta ut bagasjen og deretter sjekke den inn på nytt da Oslo er første ankomst i Norge på returen. Dessuten er det omtrent håpløst å fly med SAS eller Norwegian via Oslo da det blir så lang reisetid og flere mellomlandinger. Når jeg reiser med KLM så er det ca. 7t nedover med en to timers mellomlanding i Amsterdam og 6 1/2 time hjem med mellomlanding på ca 1 time i Amsterdam.
3
Om forumet / Booking
12. Nov 21, 23:58:53
Da er neste tur forhåpentligvis klar. Billetterer er booket med KLM neste sommer, så da er det frem med dimmelenka igjen. Bare 221 dager igjen til avreise........ :)  :)  :)  :) Lykke trenger ikke å være komplisert.......
4
Hellas generelt / Re: Coronavirus
05. Nov 21, 22:03:19
Quote from: Ole on 04. Nov 21, 16:51:51Jeg snakket akkurat med en lokal dame som driver en kafe i Naxos by, og hun sa at i sommer ble 'alle' i turistbransjen på Naxos smittet av corona. De tok hjemmestester og de fleste var positive, men ingen rapporterte resultatene, for da måtte de ha stengt virksomhetene. Hun vet helt sikkert hva hun snakker om.

Det du sier det hørte jeg også når jeg var på Naxos i begynnelsen av oktober. Det har vært mye mer smitte på Naxos enn det som har kommet frem da de har underrapportert smittetilfeller for at det ikke skulle gå ut over turismen. Det er naturligvis i de tetteste områdene som Chora, Agia Anna og Agia Prokopios de fleste har blitt smittet.
5
Hellas generelt / Re: Endelig tur igjen…
07. Sep 21, 12:21:16
Quote from: JanBe on 06. Sep 21, 17:34:30Vi skal ha samme opplegg, bare at vi reiser et par dager før, torsdag kveld fra Norge, med ankomst rundt 01:15 og avgang videre til Paros kl 06:00 fredag morgen. Vi har reist mange ganger på denne måten og prøvd å "overnatte" på flyplassen. Vi har aldri funnet noen gode stoler, har vi vært heldig så har kanskje noen av de ordinære stolene vært ledige. Kanskje lettest å finne nede i ankomsthallen, nær der hvor innenriksflyene har utgang. Men mange ganger har vi bare måtte sette oss ned på gulvet og prøve å slappe av så godt som vi kan der.

Denne gang blir det ikke så mange timene å vente for oss, så jeg tipper vi blir værende mesteparten av tiden oppe i området rundt Burger King. Et annen mulighet er kanskje å finne seg noen stoler en i av flere kafebarer på flyplassen. Det er dog noen år siden vi gjorde dette sist og med de nye drifterne av flyplassen har det kanskje kommet nye muligheter..........

Jeg vet ikke hvordan det er med Aegwan/Olympic, men når vi har landet på natten og skal fly videre om morgenen så har jeg alltid booket med Sky Express og da har vi hatt tilgang til loungen på flyplassen i Aten. Stille,fredelig og god plass samt at man har tilgang til litt forfriskninger. Man sover jo aldri helt godt uansett på en flyplass men det har vært bedre der enn andre steder på flyplassen.
6
Hellas generelt / Re: Coronavirus
19. Aug 21, 15:04:26
Er det noen som er eller har vært i kykladene den siste ukene som kan komme med en liten rapport om hvordan det er på de ulike øyene nå? Prøver å planlegge en tur i løpet av september/oktober men er veldig usikker på hvordan det eventuelt kommer til å bli. Ser jo litt i nyheter om at det er rødt flere plasser, men savner en oversikt over de ulike øyene. Er det likt overalt eller er det mindre smitte på Antiparos og f.eks. småkykladene enn det er på Mykonos/Paros/Ios? Er smitten på vei ned eller er det fortsatt like stort smittetrykk som det var for noen uker siden? Tenker også på hvordan det går med de ulike skogbrannene og om hvordan de påvirker f.eks flytrafikken til/fra Aten. Hva med luftkvaliteten i Aten området pga. brannene, er det noe bedring ? Kan det kanskje være lurere å fly til Santorini i stedet for Aten? I just wonder......?
7
Hellas generelt / Re: Mens vi venter...
27. Apr 21, 21:50:50
Vi har øyhoppet fra Astypalea til Rafina to ganger, og det er ikke noe problem. Vi startet om morgenen med innenriksfly fra Aten til Astypalea. Hadde fire dager der før Blue Star balja tok oss til Aegiali på Amorgos. Tre dager der før vi tok balja videre til Donoussa for 3 dager. Deretter ble det Naxos i fire dager før turen gikk til Antiparos. Etter 5 dager på Antiparos dro vi til Andros for 3 dager før vi avsluttet i Rafina og fly hjem til Ålesund fra Aten dagen etter. To år senere tok vi båt fra Pireus til Naxos først for å vente på noen venner som skulle komme ett par dager etter oss. Dro deretter med Blue Star fra Naxos til Astypalea der vi møtte vennene våre. Dro videre til Amorgos, Donoussa, Koufinissi og Antiparos før turen gikk tilbake til Rafina og fly hjem. Denne turen brukte vi tre uker på. Vi har vært på alle øyene før, så derfor tar vi ikke så mange dager på hver øy. Noen mener det er for mange øyer og ønsker å være mer i ro på færre øyer, men dette er smak og behag. For oss er det helt greit å være litt på loffen. Savner alle øyene vi har besøkt tidligere, og derfor så vil vi tilbake på flest mulig uten at det blir altfor mye stress. 8)  8) 
8
Om forumet / Tv program
25. Apr 21, 21:53:16
Fantastisk serie programmer på National Geographic som heter Europa fra oven. I kveld var det Hellas det handlet om. Meget interessant.
9
Fascinerende å se hva dere klarer å finne ut. Flott å se så flotte bilder og reportasjer fra denne kirken. Litt artig at vi plutselig kom over dette bygget på en ATV tur langt utenfor allfarvei for å finne en øde strand. Det er jo også litt artig at det skapte litt problemer for flinke detektiver å finne ut hvor bildet var tatt. Regner med det blir en tur i retning varme Kalados for deg Jan Be for å besøke kirken når vi endelig kan begynne å reise igjen.
Jeg må jo også sende en liten takk til deg Jan Be for at du lagde www.islandstrolling.com. Det var ved en tilfeldighet jeg oppdaget den siden som ga oss mange tips, og som fattet interessen vår for øyloffing i Hellas og da spesielt Antiparos på slutten av 1990 tallet. Kanskje vi tilfeldigvis treffes der en gang da vi alltid legger inn siste uken der hvert år av ferien.
10
Quote from: JanBe on 24. Feb 21, 14:40:27Woow...

Det var flere ting som pekte mot Naxos, men jeg har virkelig søt etter kirker på Naxos uten at det har dukket opp bilder av den på noen søk.

Har du det greske navnet på den?

Den øya som man såvidt kan skimte i bakgrunnen må være Ios, tro til og med at man kan skimte omrisset av en Blue Star Ferge?

Først trodde jeg det var en gammel kirke, men det klokketårnet finnes jo ikke på gamle kirker så det er nok en nyere kirke, spesielt på Naxos som har kirker som har aner som er over 1000 år gamle. Dessuten så skal det være over 200 kirker på øya...........

Det er nok Amorgos eller Nisida Drima man ser langt i bakgrunnen bak Schinoussa. Navnet på kirka ser du på Google maps Hvis du ser Phiva stranden og Rhina cave så ser du enda litt til høyre der står det Ancient Marble Quarry. Rett over der ligger kirken. Man ser taket på satelitt bildet hvis man zoomer inn.

11
Nei, det er ikke Iraklia men naboøya Schinoussa vi ser i bakgrunnen. Da skjønner vi at kirka er på Naxos. Jan Be var inne på at han ikke trodde det var på Naxos, men det er på Naxos. Vi bruker å kjøre ned til Kalados hvert år vi er på Naxos da det er en fin tur og veldig lite turister, samt at vi bare MÅ ha en lunch og ei kald Mythos på den ene tavernaen som ligger der med en fantastisk utsikt og en veldig behagelig ro over seg. Når man kjører fra Kalados og begynner på stigningen oppover mot Troulos så er det ulike små grusveier som tar av fra hovedveien. Vi tok sjansen på en av de engang og det var da denne kirken dukket opp. Hvis man "googleoversetter" det greske navnet på kirken så heter den "Brigadegeneral Spedos Naxos"  ;)   
12
Ser ut som den er litt vanskelig, så her kommer et lite tips. Hvis man legger merke til øya i bakgrunnen så hadde den i 2011 ca.256 innbyggere.