20. Jan 22, 06:29:10

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Anders

1
Hilsen fra Hellas / Kreta september 21.
05. Sep 21, 13:16:24
Hei :-)
Så var man på plass i Nea Chora ... turen gikk helt fint, med forbløffende assistanse både på Flesland og her i Chania. Tror jeg må bruke noen dager til å akklimatisere meg ... 30 grader nå, så det ble en litt sjokkartet overgang utover dagen :-) Men "heldigvis"skal det regne ettpar dager, så da gjelder det vel bare å finne seg en taverna nede på promenaden? Rommet helt okay (plenty plass til meg iallfall!), men balkongen får sol hele ettermiddagen, så jeg søker skyggen og den "relative" kjøligheten andre steder. Men kjekt å kunne nyte utsikt over by og sjø mens man får i seg morgenkaffen ...
Og så må jeg vel finne ut hvordan jeg får bilder fra nettbrettet til lap-top'en ... :-)
2
Om forumet / Om Moderforumet
18. Aug 21, 23:12:10
Hei.
Noen av dere som husker meg? En hilsen til marjana og kaka og tjorven og alle andre "veteraner" ... jeg lever, mot alle odds, og lever både for og av den energien Ellada kan gi meg. Jeg har jo ikke gjort så mye av meg de siste årene, men det har sine grunner, det også. Men jeg pleier nå kikke innom her sånn annenhver dag, og har et lite øye til dere. For meg blir dette alltid "Moderforumet" ... det var liksom her jeg "vokste opp" ... og jeg håper at Ole både har lyst og vilje til å fortsette med det.
Men det koster jo. Mer enn bare tid og engasjement. Det koster kroner også. Ingen av oss dør av en hundrelapp eller to, men det kan gjøre det hele lettere for Ole. Så ... et lite bidrag syns jeg er på sin plass. Jeg dømmer ingen, men de fleste av oss vil vel helst gjøre opp for oss? Enten det nå er på bussen eller fergen til en eller annen øy. Så spytt inn noen kroner, så holdes det gående en stund til. Okay?
Selv ... reiser jeg til Kreta om ikke altfor lenge. Det gleder jeg meg til. Og de av dere som har vært med noen år vet at jeg ikke er fremmed for å ordsette mine tanker i løpet av en slik tur. Det ... hadde jeg tanker om å dele her. På Moderforumet. Fordi det føles trygt og koselig og i selskap med andre som tenker og føler litt sånn på samme måten. Noen av dere kan sikkert ikke fordra det, men sånn er nå jeg. Skrudd sammen av deler fra en bilopphugging ...
Så jeg håper dere ikke har noe imot noen rapporter etterhvert som dagene går, og så håper jeg at dere viser det med litt vippsing til Ole. Både han og forumet fortjener det.
6
Data, foto, lyd, mobil etc. / GoPro?
16. Mar 17, 21:18:38
Noen som har peiling på sånne GoPro cameraer? Er de små/store? Noe som kan festes til et håndledd/overarm/sykkelhjelm? Innebygget lagring, eller noe annet? Jeg har ikke peiling selv, men hvis man fyker rundt alene på en firhjuling så kunne det jo gjort seg? Hvordan er det med lydopptak/mikrofon?
7
Hilsen fra Hellas / Naxos sept 16
15. Sep 16, 10:14:40
God morgen der hjemme. Håper alle forumister har det bra. Hører mange av dere er velsignet med fint, varmt vær. Selv har jeg nå snart vært her i to uker med strålende sol, og temp langt over det jeg iallfall er vant med på denne tiden.Etter ti dager på Diogenes måtte jeg ut, og fikk altså rom her i "kjelleren" på hotell Saint George. Herlig svalt og upåvirket av livet utenfor. Og en "patio" hvor man kan sitte og våkne :-)
8
Data og foto / Nettmangel....
09. Aug 16, 21:17:24
Trasig å ha kjøpt seg ny pc som ikke vil på nett. Sitter her på "gammel-pc'en" og skriver. Har trådløs router i huset, med to ulike nett, den nye pc'en finner bare ett, og nekter å akseptere sikkerhetsnøkkelen. Sverger ved alt som er hellig, har ikke forandret på noe som helst, har skrevet med store og små bokstaver og prøvd både O og null. Men uten hell. Hva er det egentlig som er den "sikkerhetsnøkkelen"? SN eller WPA2 eller hva? Og går det an å kontakte Telenor og få dem til å nullstille og maile meg en ny? PC'en var jo ellers grei.... startet som et lyn sammenlignet med dette treskeverket her :-)
9
Transport / Rafina-Naxos
01. Aug 16, 17:14:54
Noen som kjenner til båten Paros Jet, som går denne ruten nå? 4 timer, med anløp på Tinos-Mykonos-Paros først. Ca 4 timers tur. Okay båt? Kan man bevege seg litt rundt (evt ut?). eller bør man helst holde seg i "flysetet"? Og er det nødvendig å forhåndsbooke? Ser den tar 850 passasjerer.
10
Naxos / Web-cam på Coronis
26. Feb 16, 17:18:39
Selv om mange kanskje har fått det med seg, så vil jeg bare gjøre oppmersom på at de to kameraene nå nærmest "strømmer" det som skjer. Artig å høre lydene og stemmene også :-)
http://www.naxosisland.eu/portara.html
11
Naxos / Naxos Karneval
17. Jan 16, 12:21:31
Vurderer sterk et nytt besøk til karnevalet. Det er midt i Mars.... andre som kunne tenkt seg en sånn "oval weekend"? Avslutte med en aften i Athen?
13
Noen kjenner kanskje denne profilen?

14
Hilsen fra Hellas / Tur med Karoline
11. Jun 15, 09:21:50
En nydelig morgen på Naxos. Igår skremte jeg vettet av henne i en buggy. Vi var over halve øyen.... og for oss som er glade i de greske øyer.... hennes dom så langt er at de fleste andre øyer (inkludert Karibian) kan gå og legge seg! Nå skal jeg pakke og flytte over til Deogenis.... håper alle der hjemme har det bra!
15
Naxos / Påske 2015
04. Apr 15, 19:11:32
Hipp hei. Bare en liten hilsen. Varmt om dagen, kaldt om natten! Men ellers olla kala!
16
Noen andre som har tenkt å være sånn cirka i nærheten av Naxos på denne tiden? Jeg tok like god med den norske påsken når jeg først var igang... fjorten dager i himmelrik er vel ikke å forrakte?
17
Naxos / Skogbrann?
20. Nov 14, 12:35:36
Har forstått at det brant ganske heftig opp mot Zas igår... noen som vet noe mer?
18
Ante meg at du ville kikke innom.....
19
Hipp hei og Kalimera fra et glohett Rhodos! Skyfritt og vindstille, så her går tilogmed klokkene for halv maskin :-) Hotellet (!?) vi havnet på her i Archangelos har nok endel mangler og "skjevheter", bl.a. bruker geitene bassenget som drikkekar, men det kan jeg heller fortelle mer om siden :-) Reisedagen ble lang og slitsom, men stort sett bare hyggelige mennesker underveis. Selv har jeg sovet relativt greit (kanskje myggen ikke liker Ouzo?), mens reisefølget må ha seg ettpar timer på puten nå etter å ha blitt oppspist gjennom natten. Blir nok AC heretter, ja :-) Ellers fikk vi oss en rusletur nedi "sentrum" igår kveld, og dette er vel det man kan kalle det "ekte" Hellas. Midt inn i hverdagen til folk. Fin utsikt over byen her fra balkongen, men tror nok vi må komme oss til sjøen og litt trekk utover dagen. Men turen har begynt akkurat så "på skeivo" som jeg håpet på, så dette blir nok bra :-)
20
Hellas generelt / Mange fine videosnutter!
11. Aug 14, 15:06:54
Har det blitt lenket til denne før? Bare å zoome seg inn, så finnes mange ting og steder å se på. "Låner" den fra FB ;.)

http://www.atlasvisual.com/
21
Det blir en september-turné i år også. Har et litt røfft bilde i hodet av ruten.... overkommelig etter min mening, men ønsker andre synspunkter og innspill. Regner med at det blir rutefly til Athen, fly samme dag ut til Rhodos og noen dager der, før man hopper videre via Symi, Tilos og Nissyros og tilslutt ender opp på Kos for fly derfra tilbake til Athen. Vi har tre uker til rådighet, så dette burde vel gå bra? Og vi kan jo kutte ut noe hvis noe annet er overveldende bra :-)
Hvordan smartest og mest komfortabelt reise mellom disse øyene? Noen gode forslag til overnattingsteder, eller ting&tang vi bør få med oss? Denne delen av Egeerhavet er som sagt den store hvite flekken på mitt reisekart.
22
Hilsen fra Hellas / Tjorven på tur, 2014
26. May 14, 20:28:59
Damen storkoser seg :-)   Når meldingen starter med "Koko, livet er herlig!", da vet man :-) De ble mange til bords igår kveld, og samme blir det ikveld også visst. Og hun føler seg som en femogtjueåring :-) Sitter med vin i solnedgangen, og ba meg hilse forumet.
23
For godt til å være sant? Tror det ikke helt før jeg får billetten i mailen..... en uke i Hellas og jeg SPARER penger på det! Slår av alt av strøm og lunsjen koster en tredjepart og i det hele.... snakk om å være i "Führ und Flammen" her! Rom nr 3 er lovet hos Sofia, værmeldingene for neste uke veldig bra, alt klarert med jobb etc.... og fly med mat t/r koster altså mindre enn det jeg betalte for en pakke tobakk i dag morges! Dessuten.... man må jo bruke opp alle "evråene" som ligger igjen etter karnevalet.... egentlig for godt til å være sant, er det ikke?
25
Streamer (Roger) hilser via FB. 25 grader og blå himmel, sier han. Høres veldig bra ut, synes jeg :-) Mange steder har åpnet nå før påsken, mens Meltemi (hvor vi hadde forumtreffet ifjor) er under full oppussing og klargjøring før åpning om en uke. Ellers har han visst truffet mange kjente og har det veldig bra :-)
26
Jeg vet det kanskje er litt tidlig, men jeg ber om forslag og gode idéer uansett :-) Etter "ordre" fra mitt reisefølge må jeg se etter noe annet enn de sentrale Kyklader.... hun ville oppleve noe annet iår :-)
Av alle ting har jeg sånn smått om senn havnet på en litt sånn "kortreist turist"-rute... enkel og håndterbar, men like fullt innholdsrik og spennende. Etter alle bilder og beskrivelser her inne, så ser jeg for meg en rute som inneholder både øyer og fastland (Peloppones). Egina, Agistri og Poros, før vi tar for oss av kultur og Nafplio og kanskje utvide kjennskapet til Athen?  Men med muligens MER enn tre uker tilgjengelig, så bør vi vel klare å bli ganske mett de fleste steder?
Eller skal vi satse på de sydlige Doddiser... eller Chios og Lesvos... "jeg spørger kun, mitt kall er ei at svare" (iallfall ikke ennå :-) Noen gode argumenter for det ene eller det andre?
27
Naxos / Naxos Guide
26. Mar 14, 08:04:36
28
Filmet en av de siste dagene?


29
Vi kan jo ta en liten diskusjon her? Noen som har sterke synspunkter på dette? Positive eller negative.... liker du best å sitte i fred og ro og se bilder som andre har lagt ut, eller hender det at en video kan gi deg et lite "kick" også? Jeg har jo bare et sånt lite idiotsikkert kamera fra tidenes opprinnelse, og ikke har jeg særlig øye for gode motiver heller, men jeg knipser nå ivei uten å tenke så mye over det. Og jeg liker å se bilder :-)  Men jeg syns også det er spennende og okay å se "levende film" fra egne og andres opplevelser. Høre lyder og prat og omgivelsene... gir meg mye. Noen som mener noe?
30
Naxos / Naxos Karneval 2014
15. Mar 14, 10:03:02
Her kommer det hulter-til-bulter med mine og Atle (og kanskje andre?) sine bilder og videoer. Det ble en kort,hektisk,våt og vindfull week-end, men du verden så moro det var!