24. Apr 24, 17:53:19

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Admirala

1
I midten av september hadde en venninne og jeg en kort tur til Kythira, men øya er liten og vi fikk sett mye. Vi hadde med bil, og jeg vil tro det er umulig å dra rundt der med buss, fordi flere av de fineste stedene ligger utenfor allfarvei. Men det er masse flotte vandreruter på øya, har vi blitt fortalt av andre som har reist på slike turer dit.

Det går båt fra Pireus til Kythira (og fra Gythio og Kreta), men vi var allerede i Nafplio, så det naturlige for oss var å dra fra Neapoli, om har daglig båtforbindelse med øya. Siden båten vi hadde valgt gikk klokka ni mandag, dro vi ned til Neapoli på søndagen, så fikk vi sett den byen også. Vi likte oss godt der :D Vi bodde på trivelige Hotell Aivali, med nydelig orkesterplass til en fantastisk solnedgang. (Enkeltrom, 35 euro med god frokost.)

De neste bildene er fra Neapoli, og båten som ligger til kai er Porfyroussa, den skulle ta oss med neste morgen, på én time og ett kvarters seilas til Kythira.

2
Peloponnes / En svipptur til Mani
02. Jun 17, 18:18:23
Takk for hjelpen jeg fikk her, spesielt en stoor takk til kaka. Nå er vi tilbake fra Mani, og her er reisebrevet.

Mandag: Nafplio - Kalamata - Kardamyli

En grå morgen i slutten av mai, satte jeg og min venninne, H, seg i bilen og kjørte fra Nafplio, via motorveien, til Kalamata, det tar under to timer, men vi synes likevel vi fortjente en kaffepause på strandpromenaden. Deretter satte vi nesen mot Kardamyli, veien dit var svingete, grønn og vakker.

I Kardamyli begynte vi først å lete etter hotell. Vi hadde fått tips (takk igjen, kaka, for alle dine gode råd og vink) om Kastro Angeliki, men det var et kaos av biler der og umulig å parkere, så vi kjørte litt videre. Vi vil ha to (enkelt)rom med bad og balkong, det første stedet vi stoppet skulle ha 70 euro for hvert rom, det andre stedet 120 euro for et studio med to soverom. Billigere enn det fikk vi ikke i Kardamyli, kunne de fortelle. Men det fikk vi hos Ifigenia Rooms, vi betalte 30 euro hver og var happy. Fin utsikt ned mot Kardamyli og havet fra begge balkongene, en fredelig sidegate, gullende rent. Eneste aberet var de knøttsmå baderommene.

Deilig lunsj ble inntatt hos Kiki, god, gresk husmannskost. Deretter tuslet vi rundt i den fine, lille gamlebyen. Gamle Kardamili er virkelig en perle, men ikke en sjel å se  ;D

H gikk for å få middagshvilen sin, jeg gikk tur ned til den fredelig havna helt sør i byen. Om kvelden ble det vin på balkongen, og deilig middag hos Harilaos, mens restene av solnedgangen farget himmelen rosa.

Mitt inntrykk av Kardamyli: Koselig by, og sikkert flott for folk som vil gå turer i området eller legge ut på korte eller lange bilturer. For meg ville den vært for liten og turistpreget for et lengre opphold, men den er en riktig søt by hvor jeg følte meg veldig velkommen. Når det er sagt, for folk som trives i landsbyer, og eventuelt foretrekker charter-turer, må Kardamyli være en av de aller beste reisemålene.



Smakfull lunsj hos Kiki. Og godt øl, har aldri smakt den sorten før!



Fra Gamle Kardamyli



Fra Gamle Kardamyli



Havnen



Fra havnen



Utsikt fra Harilaos, hvor vi nøt en bedre middag.


Fortsettelse følger...
3
I fjor fikk jeg god hjelp her da en venninne og jeg skulle reise rundt i Messinia. I år skal vi til Mani +++, i månedskiftet mai-juni (ukedager), og nå lurer jeg på hva dere synes om reiseruten. Jeg har vært på Mani før, men det er femten år siden, min venninne ikke. Jeg har samlet info på Hellasforum og andre steder, og satt sammen følgende rute, med bil:

Dag 1: Nafplio - Kalamata - Kardamili (2 t 23 m, 180 km). Bo i Kardamili, se byen og slappe av.

Dag 2: Fra Kardamili - Fjellandsbyene Exohori, Saidona, Kastania og Pirgos - Zorbas strand/Stoupa - Areopoli, overnatte der.
(Effektiv kjøretid er 2 timer/knappe 70 km) Andre steder på dette strekket som er verd et stopp? Ag. Nikolaos, men det kommer an på hvor sent på ettermiddagen det blir, vil ha litt tid i Areopoli også.

Dag 3: Fra Areopoli og Mani rundt og til Gythio. (2t 25 min, 100 km)
Tror det er mye å se, særlig i strekket fra Areopoli til sydspissen av Mani. Men er det noe særlig å se på østsiden?
På vestsiden skal vi def. se Vathia, men er byer som Limeni, Oitylo, Gerolimenas verd å se?

Dag 4: Hjem via (borgen i) Geraki eller Sparta/Mystras, samt Kosmas og Leonídio, dette strekket trenger jeg ikke hjelp til.

___

Grottene har jeg vært i, og ser dem gjerne igjen, men vet ikke om vi skal prioritere dem. Vi vil oppleve naturen, koselige byer, tårnhusene, gamle kirker og borger. Vi skal ikke bade eller sole oss. Vi skal bo på enkle hoteller, skal ha vært vårt enkeltrom med bad og balkong, gjerne med utsikt. Noen som har tips på det i Kardamyli og/eller Areopolis?

Vi gleder oss masse til turen, og håper på gode tips!
4
Peloponnes / Snøbilder!
10. Jan 17, 14:00:25
For første gang siden en dag på 80-tallet, ble Nafplio snødekket. Jeg måtte jo bare ut og ta noen bilder  ;D


Kalde duer, Palamidi-borgen bak.



Platia Trion Navachon



Akronafplia-borgen.



"Julekort" i gamlebyen



Megalos Dromos



Syntagma-plasssen



Platia Trion Navachon



Byparken med Kolokotronis-statuen



Ender i byparken.



Palamidi-borgen



Kalde appelsiner



Heter de Kalle i Hellas også?
5
Takk for all info jeg fikk her om utflukten vår!

Det er over ti år siden sist jeg var i Messinia (Peloponnes), og ganske mange år siden min venninne var der også, så vi bestemte oss for å ta en tredagers tur i månedsskiftet mai/juni. Var stedene som vi husket dem? Var stedene ingen av oss hadde vært på verd turen? Her er en oppsummering:

Det fineste stedet?
Polylimnio. En ansamling små innsjøer med vannfall imellom, grønt vann, grønne trær som skapte både vegger og tak over vannet, gule sommerfugler, smale stier som på et tidspunkt ble så steinete og bratte at vi bestemte oss for at det tross alt ikke var verd en forstuet ankel eller det som verre er. Vi var der tidlig om morgenen og hadde stedet nesten for oss selv, men det kom en del folk etter hvert, så det er muligens temmelig uframkommelig der i høysesongen? Uansett, det var vakkert, fredelig og kommer i kategorien "en helt ny Hellas-opplevelse".





Den største overraskelsen?
Antikke Messini. Ingen av oss hadde hørt om dette da vi var i Messinia forrige gang. For en sted! Et digert område, med stadion, agoraer, templer, bad, amfiteater... Det lå så vakkert til, høyt oppe i en åsside, med nydelig utsikt. Svært få andre besøkende, og gode informasjonstavler ved hver "bygning".





Den vakreste byen?
Koroni. Den er litt nedslitt, med mange tomme hus som begynner å se forfalne ut, men for en sjarm! Vi gikk gjennom gatene og opp til borgen, som ikke var så imponerende, det var ikke så mye igjen av den, men den har et kloster som er så fredelig og fint å besøke. Etterpå satt vi på havnepromenaden og så utover en blikkstille havbukt og mot de taggete fjellene i Mani på andre siden.



Klosteret:


Nedturen?
Pylos, hva har skjedd med Pylos? Jeg husker den som en liten og søt soveby, men husker jeg feil? De driver å anlegger ett eller annet på havnepromenaden, så det var mye støv og halvferdige ting, men jeg tror ikke det hadde noe med det å gjøre. Det var innpiskere på tavernaene, noen av dem temmelig aggressive, og det fristet bare ikke å gå rundt i gatene. Vi spiste en dyr salat til lunsj og dro videre.

Pylos, fin på avstand:


Fineste borgen?
De fleste av byene vi besøkte hadde borger. Methoni har den fineste. Jeg har vært der før, men det var et strålende gjensyn. Den ligger der med sjø på de fleste kanter, mens selve borgområdet virker som det er i kamp ned naturen, med gress og strå og andre vekster som liksom kjemper med de gamle steinveggene for å ta over kontrollen. Mektig er det første ordet jeg tenker på mht borgen i Methoni.





Det kuleste?
Kalamata! For en kul by! Vi bodde midt i sentrum, mellom jernbanestasjonen og Den sentrale plassen, på Hotel George. 40 euro natten per enkeltrom, de var store og rene og hadde både eget bad og balkong. Mer krever vi ikke. Supre shoppingmuligheter, mange fristende kafeer og barer, og god stemning fra a til å.





Hva jeg ikke hadde trodd?
Siden vi bodde en natt midt i en stor by, ville vi bo den neste ved havet. Selv om Finikounda lå lagelig til, antok vi at vi ikke vi ville trives der, begge trodde det var en kunstig oppbygget turistby. Så feil kan man ta! Lille Finikounda er muligens overlesset av turister i høysesongen, nå framsto den som en fredelig liten fiskerlandsby med tre-fire hoteller, og bortsett fra et monsterbygg av en kafé (?) helt i enden av bukten, var den full av sjarm og lokalt liv. Vi fikk rom og balkonger side-by-side på hotell Finissia, til 45 euro med god og stor frokost, samt en halvkilo duggfrisk balkongvin som vi fikk gratis. Vi både sovnet og våknet til lyden av de milde bølgene på stranden like utenfor.





Det verste?
Jeg har aldri sett så mange ormer i mitt liv. Vel var de døde, påkjørte i veibanen, men jeg så flere døde ormer på de tre dagene enn jeg har sett etter å ha kjørt i ti år på Argolidas veier. Jeg vet ikke om noen av dem var av den giftige sorten, men de er nå ekle uansett. (Dere skal få slippe foto.)

Beste maten?
Svin kokt i vin i Finikounda. Fikk ikke med meg navnet på tavernaen, men den er den siste før den nevnte monsterkafeen. Utsikt mot fiskebåter i solnedgang, og en halvkilo rosévin som var helt vidunderlig. Og en servitør som vi falt litt for begge to. (Neida, vi har kjærester.)

Katter på tavernaen i Finikounda:


Helt forglemmelig?
Petalidi. Vi stoppet for å drikke kaffe, og fant en kjedelig, ustelt og totalt usjarmerende liten landsby. (Unnskyld hvis jeg fornærmer noen nå!)



Hva hadde ikke forandret seg?
Messinia er så utrolig grønt og frodig og saftig, akkurat som vi husket det. Det er et mildt og vennlig landskap, uten den helt store dramatikken.



Blir det et snarlig gjensyn?
Det er så mye å se i Hellas, ikke minst på Peloponnes, men vi har planlagt å dra på en dagstur til Kalamata for shopping. Med den nye motorveien tar det bare litt over to timer (vi holder fartsgrensen) fra Nafplio, hvor vi begge har feriebolig. Neste år tenker vi på å reise til Kardamyli og resten av Mani, for det et årevis siden jeg har vært der, og min venninne har aldri vært der. Eller kanskje vi drar til fjellandsbyene i Arkadia samt Tripoli. Det finnes ikke noe annet sted i Hellas som er så rikt på severdigheter, vakker natur og pittoreske byer som Peloponnes!

Reiserute: Nafplio, Antikke Messini, Kalamata, Polylimnio, Pylos, Methoni, Finikounda, Koroni, Petalidi, Nafplio.

På vei mot Koroni:
6
I juni skal jeg og en venninne se det aller fineste av sørvestre Peloponnes. En eller to overnattinger, det er ikke bestemt ennå, men kjøreturen fra Nafplio (hvor vi begge er da), tar bare knappe 2,5 timer, og vi satser på å starte tidlig og komme sent hjem. Vi har lyst å overnatte i Kalamata, iallfall en av nettene (eventuelt den ene natten), men satser på masse sightseeing (og kjøring, om det må til) disse dagene, avstandene er jo forholdsvis korte.

Vi har begge vært i området før, men har lyst å oppleve noe nytt, og det er også ca ti år siden vi var der sist, om enn ikke sammen - så vi har vært delvis ulike steder. Jeg vet at flere av dere reiser til området, så jeg håper på tips om det som ikke er helt opplagt. Vi har, f,eks., begge vært ute på Mani"fingeren" og i Methoni, som vi synes var strålende, men vi gidder ikke dra dit igjen, det er ikke målet med turen å gå opp våre gjengrodde stier. Vi har vært i endel av de andre byene også, men kanskje gikk vi glipp av noe? Vi liker historiske/antikke steder, museer, vakker natur, pittoreske byer. Styrer unna masseturisme-steder og har ikke behov for strender. Vi liker å gå tur, men det blir ikke tid til det nå, her er det steder som kan nås med bil som gjelder.

Håper på gode tips!

7
Et slag i ansiktet er en serie som går på NRK for tiden, hver torsdag i åtte uker. Jeg har bare sett første episode, men det lover bra. Serien foregår i Australia, men blant skuespillerne er det flere grekere og gresk-australere, og det snakkes gresk rett som det er. Får litt samme feeling som i filmen "My big fat Greek wedding".
Fikk faktisk anbefalt serien for en tid tilbake av en engelsk venninne som har bodd i Hellas hele sitt voksne liv, og hun synes den var super.

Så, altså, bare et tips til dere! Serien kan ses på nettet via NRK også.

8
imgur.com fant jeg dette kartet, hvor navnene på metrostasjonene i Athen er oversatt til engelsk. Tar også med originalkartet for sammenligningens skyld.
9
Tenkte jeg skulle gjøre dere oppmerksom på en litt annerledes hellasferie.

I uke 11 arrangerer to danske kvinner vandreferie i Nafplio/Argolida på Peloponnes, 15 mil sørvest for Athen. Du ordner flyturen selv, de fikser buss som frakter deg til og fra Nafplio. Vandreturene er ikke "vanskelige", og noen går innom severdigheter som Epidavros og Mykene, det er også en byvandring i vakre Nafplio.
Les mer her: http://www.kreative.dk/vandrerejse
10
Her annonseres alle streikene i Athen - ikke bare når det gjelder transport, men jeg tenkte det var her lenken gjorde mest nytte for seg.

http://www.xpatathens.com/news/22183
11
er navnet på en artikkel i Aftenbladet:

http://reise.aftenbladet.no/reise/article4022520.ece

Jeg støtter det som står der, selvsagt, og synes særlig det syndes mye mot det første punktet. Ved boarding står folk i evigheter i midtgangen, mens de tar av seg yttertøyet, fisker bok/mp3-spiller/laptop/vannflaske/avis/frukt osv opp fra veska, legger pass og billett i veska, og samtidig sperrer for alle som står lenger foran i flyet. Det går jo an å forberede seg litt, slik at det bare er å legge veska og jakka i bagasjehyllen og sette seg ned.

Og unger som igjen og igjen sparker i seteryggen foran skulle det vært lov å binde fast. For foreldrene sier selvsagt ikke et ord.

Hva irriterer deg når du er ute og flyr?
12
Inspirert av andre på forumet som lager gode presentasjoner av sitt favorittsted i Hellas, vil jeg lage en presentasjon av mitt paradis. Mest bilder, for dem som vil ha mer informasjon henviser jeg via linker til nettstedet mitt, visitnafplio.net.

Mesteparten av stedene jeg skal vise ligger i Argolida fylke, så her er et enkelt kart som viser det:
13
Splittet fra denne tråden: http://hellasforum.net/index.php?name=ForumsPro&file=viewtopic&t=5718


Quote from: \"JohnS\"Han var forresten ganske klar på at ouzo alltid skal blandes ut, det er bare \"idiots and drunks\" som drikker bar ouzo, ifølge ham...  

Nå må selvsagt du og andre drikke ouzoen akkurat som dere vil  :cheers: , og har man ikke vann oppi ouzo-glasset, drikker man vann til ouzouen om man er greker (Kanskje ikke \"idiots and drunks\" gjør det...). Men det finnes faktisk en korrekt måte å drikke den på, for å få mest mulig ut av smaken:

1.Ha aldri is i ouzoen. Da formes krystaller, og drinken blir litt kornete. Det sies også at krystallene forårsaker hodepine og bakrus!
2.Hvis du vil tynne ut ouzoen, bruk litt kaldt vann. Tøm glasset helt før du lager deg en ny drink.
3.Ouzoglass må være smale. Det er ikke meningen at du skal puste inn lukten mens du drikker.
4.Du skal alltid spise litt til ouzoen, enten det bare er noen oliven eller et helt mezémåltid.
14
Dette berører nok ikke så mange på forumet, men for dem som leier ut eller har tenkt å leie ut eiendom i Hellas er dette viktig informasjon.
For å leie ut må man ha en EOT-lisens (EOT = Elliniko Organismo Tourismo). Det er vel de fleste klar over, men ikke alle har brydd seg om det. Imidlertid har greske myndigheter fra i år av begynt å slå hardt ned på utleiere uten lisens. Utleie uten lisens betyr i beste fall en høy bot.
Man trenger EOT-lisens selv om man bare leier ut til venner. Og av inntektene må man betale skatt. Unntaket er hvis man leier ut til samme person i mer enn tre måneder - man trenger ikke EOT-lisens, men må levere selvangivelse.

De greske myndighetene trenger penger, så ikke regn med at de er "snille" med folk som ikke har EOT-lisens.
15
Alt annet / Er det virkelig så enkelt
12. Oct 10, 15:33:55
Først, til dere som ikke er norske, Tine er nesten den eneste osteprodusenten vi har i Norge, og dermed kjempestor.

Jeg har reagert på at Tine selger ost de kaller feta, og hendvendte meg til dem ang. dette. Det er nemlig bare ost produsert i Hellas - av saue- og geitemelk - som kan kalle seg feta. Ikke bare er Tines ost norskprodusert, den er laget på kumelk.
Her er svaret fra Tine:

Kybos - bruk av fetaost i navnet

Vi takker for din henvendelse på internett vedrørende bruk av betegnelsen fetaost..

I 2002 ble produktnavnet Feta registrert som et \"Product of Designation of Origin\" av \"European Commission Regulation tilknyttet
fetaost produksjon gjort på den gamle greske metoden. Svært mange produsenter mistet da muligheten til å bruke Feta som del av produktnavnet.
Osten kalles derfor salatost eller salatterninger. Det er riktig som du skriver at \"Fetaost\" ikke skal være en del av produktnavnet. Vår Ost heter Kybos, f.eks. Kybos - med soltørket tomat - fetaost i olje. Her er ikke \"Feta\" en del av produktnavnet, og dermed lov.

Med vennlig hilsen
TINE SA
Ann Kristin Bugdø-Petersen
Forbrukerkonsulent


Noen som reagerer på dette? Jeg synes det virker som en tilsnikelse! Som om grekerne skulle kalt en gulost for Fage - med kumelk - jarlsbergost i skiver.

Er veldig fristet til å rapportere dem til de greske ostemyndighetene...  :bom:
16
Ioniske øyer / Engelsk pdf-magasin
04. Oct 10, 18:30:40
Kom tilfeldigvis over dette magasinet http://www.theionian.com/
Det er på engelsk, gratis (i form av pdf-fil), og har artikler fra de Ioniske øyer.
17
Mat og drikke / Gresk matblogg på norsk
26. Sep 10, 19:33:46
Har så vidt begynt å blogge om gresk mat, dvs det kommer en oppskrift i hvert blogginnlegg. Ikke så mye ennå, men mer kommer etter hvert. Har haugevis av oppskrifter og lager mye gresk mat, problemet er å huske å ta bilde før jeg spiser den opp :whistle:

Håper bloggen kan være til nytte for noen:

Den gode greske maten
18
Life har lagt ut 44 gamle bilder fra Hellas  her.
Mange er 60 - 80 år gamle, noen enda eldre. Det er bl.a. interessant og hjerteskjærende å se hvor fattigslig noen levde selv rundt 1950, og kjenne seg godt igjen på steder som ikke har forandret seg så mye fram til i dag (noe som kan ha med at de er 2500 år gamle å gjøre...) Og bilde nr 17 viser en rekonstruksjon av Parthenon-tempelet. Jeg har alltid lurt på hvordan det så ut der den gangen den enorme Athene-statuen sto der!
19
Språk / Ett gresk ord om dagen
25. Jun 10, 11:12:16
Nettstedet http://www.greektionary.com sender deg et gresk ord til dagen (vel tre, fordelt på enkel, middels, avansert), med uttale, skrivemåte og eksempel på bruk. Sikkert ikke den mest effektive måten å lære gresk på, men gøy likevel :D

Dagens enkle ord σπασμένοÏ,, ødelagt.
20
Hvis man utstår tanken på å i det hele tatt gå til tannlegen når man er på feire, kan det være mye å spare på det.
Selv om det kan være vanskelig å sammenligne priser direkte, så fikk jeg og en venninne utført omtrent det samme: bedøvelse og skifting av en stor ødelagt fylling. Hun betalte ca 1200 kroner i Norge, jeg 400 kroner (50 Euro) i Hellas.
Lurer forresten på hva jeg skal bruke de 800 kronene til...  :cheers:
21
Skal oversette et dikt fra gresk, men har problemer med siste linje i dette utdraget:

ΚαÏ,,ηφόριζα Ï,,ὸ σÏ,,ενάκι Ï,,οῦ Ἅϊ ΣπÏ...ρίδωνα
κι á¼"ξω ἀπὸ Ï,,ὴν πόρÏ,,α ὁ ΙωάννηÏ, ΚαποδίσÏ,,ριαÏ,
λαβωμένοÏ, μὲ χαιρέÏ,,ησε

Har det noe med såret å gjøre? Er det et ordspill? Et idiom? En sår hilsen?

Hellas første president, Ioannis Kapodistrias ble skutt og drept utenfor døren til Ag. Spyridon-kirken, like etter å ha hilst på Mavromichalis-brødrene - som altså sekunder etterpå drepte ham, så her er en sammenheng jeg ikke helt klarer å formidle på norsk.

Kan noen hjelpe?
22
Andre som har samme problemet som meg?

I går og i dag har jeg hatt problemer med å se nye poster etter siste besøk. Jeg går inn på forumet, klikker på \"View posts since last visit\" og får beskjed om at \"No posts matced your search criteria\".
Men jeg ser jo på tidspunktene som oppgis for siste innlegg i trådene at det er postet innlegg i tråder etter at jeg var her sist gang.

Prøvde nå, var sist på forumet en gang tidlig i går kveld, men fikk opplyst at:
You last visited on Søn Mai 23, 2010 08:21 AM
The time now is Søn Mai 23, 2010 09:19 AM

Men 08:21 i morges var jeg IKKE på forumet.
Så enten er det noe galt med den søkefunksjonen.
Kanskje jeg har en eller annen gal innstilling et eller annet sted?
Ellers så er det noen som logger seg inn med min identitet  :tongue2:

(Tidene som oppgis er i henhold til gresk tid - jeg har ikke endret på disse innstillingene på lenge.)
23
Alt annet / Tvilsomme ferieantrekk
09. May 10, 15:32:22
Fant denne listen med tvilsomme feriantrekk på dinside.no.
Jeg er enig i alle sammen...

Speedo: Et glimt av \"bikinilinjen\" (den fraværende) og rumpeskalken til den noget velfødde strandløven på solsengen ved siden av kan vi være foruten. Unntaket er om du er aktiv svømmer, selvsagt.

Korte shorts på menn: For mye lår er ingen god ting. Shortsen bør stoppe nærmere knærne enn familiejuvelene. (Unntaket er kanskje veltrente brasilianere og James Bond.)

Stringbikini: Hvis du har snerten nok rumpe så la gå, men du verden så mange stringdamer som IKKE har det. Og apropos bikini - har man digre (silikon)pupper bør man sørge for å ha mer inni bikinien enn utenpå.

Saltrandspupper: Det som skjer hvis du drar toppen rett over den våte bikinitoppen. Når det endelig tørker, har du saltflekker på brystpartiet. Skift til en annen bikinitopp eller bh, eller vent med å kle på deg til bikinitoppen er tørr.

Hawaiiskjorte: Ikke stilig, ikke kult, og heller ikke morsomt - uansett om du er på Hawaii eller ikke.

Rumpetaske: Kjekt å ha kontroll på verdisakene, men rumpetaske er bare ikke lekkert. Særlig ikke hvis du går med den på magen.

Pengeveske rundt halsen: Greit hvis du gjemmer den under klærne og den er usynlig, men å ha den hengende utenpå klærne ser ganske rart ut.

Man U-skjorte i Liverpool: Hvis du ikke har lyst til å ommøblere ansiktet ditt.

Sokker i sandaler: Poenget med sandaler er liksom at du skal få luftet tærne, da.

Crocs: Et lett ferieantrekk ser helt rart ut når det avsluttes av to klumpete gummiklatter på beina.

Solbrille clip ons: Du slipper riktignok å kjøpe solbriller med styrke hvis du trenger det, men det ser uansett ganske fjernt ut.

Solskygge: Vi snakker her om det som ligner på caps uten selve toppen som dekker håret. Ja, det er viktig å beskytte ansiktet mot sola, men sats heller på en vanlig caps.

Baris utenfor strandområdet: Bar overkropp er ok på stranda og ved bassenget. Men ikke i hotellresepsjonen, på kafé eller bar.

Grilldress: Uansett hvor du befinner deg, på Larkollen camping eller Amfi del Mar på Gran Canaria. En grilldress gjør deg ingen tjenester - stilmessig eller på andre måter.

Turist t-skjorte: Alle sier at kjøpet var ironisk. Det ironiske er at det slett ikke er ironisk. Bare teit.

For trange klær: Dette gjelder generelt også, men særlig på ferie. For trang shorts/t-skjorte/badedrakt etc. får deg ikke til å se slankere ut. Tvert om.

Safarilook på storbyferie: Safariklær fra topp til tå er OK, det ... når du faktisk er på safari.

Allværsjakke i storbyen: Praktisk for tur i skog og mark, men ikke spesielt stilig. Ta heller med en stor paraply.
24
En herre i min umiddelbare nærhet vurderer en ukes opphold i Rethymnon i perioden 26. juni til 3. juli.
Er det noen som kan anbefale et hyggelig og rimelig hotell i eller nær gamlebyen? (På strandpromenaden vil han definitivt ikke bo, så vi trenger ikke slike forslag  :cheese: )
25
I fire år har jeg jobbet med et nettsted om Nafplio og Argolida spesielt og Hellas generelt. Endelig er det klart for lansering!
Besøk det gjerne her: http://www.visitnafplio.net/
26
Min niese på 18 samt et par venninner skal til Hellas i sommer, og vurderer Skiathos eller Skopelos. De skal på én ukes charter, så bare en av øyene er aktuelle.
De legger vekt på fin strand, basseng, bra natteliv - men ikke vilt natteliv - og god mat, shopping og en hyggelig by å bo i. De skal ikke reise rundt, derfor er det viktig at byen ikke er for liten, slik det blir kjedelig.

Noen forslag fra dere som har vært på disse øyene?
27
Peloponnes / Kveldsstemning i Nafplio
29. Mar 10, 20:13:52
Jeg liker godt å ta bilder i kveldingen, og her en noen jeg har tatt i Nafplio. Håper dere ikke er lei av all Nafplio-infoen min!
28
Hellas generelt / Malekurs i Hellas
23. Mar 10, 19:01:46
Har nylig blitt kjent med en hyggelig og dyktig dansk maler som bor delvis i Nafplio, Birthe Kjærsgaard. Hun arrangerer malekurs (for amatører) i Hellas hvert år:
På Kalymnos to uker i slutten av mai og
i Nafplio/Tolo to uker midt i september, samt ukeskurser i høst- og vinterferien.
I Nafplio kan man også delta på \"maledager\", hvor man selv kan bestemme antallet dager (oktober - november og januar - april).

Høres ut som en fin og lærerik ferie for maleglade, synes jeg!
Du kan lese mer her.
29
Reisetips og spørsmål / Supre reisetips
09. Feb 10, 11:40:03
Her er et utvalg av de beste reisetipsene fra Lonely Planets leserblogg, som jeg fant på trykk i Dagsavisen. Man får garantert mye mer ut av ferien hvis man følger dem  :cheers:

1) Kom deg opp tidlig om morgenen! Da er det ikke så mange turister, og du kan få et glimt av dagliglivet på en helt annen måte. Det er en helt spesiell stemning så tidlig på dagen.

2) Reis lett! Du trenger ikke være rustet for absolutt enhver anledning, det meste kan kjøpes. En god måte å forhindre å ta med seg altfor mye på, er å ha en liten koffert eller ryggsekk. Har du en stor variant, er det altfor fristende å fylle den opp!

3) Ikke nøy deg med en reiseguide eller reiseselskapets miniguide til de beste barene i området. Les romaner, historiebøker og biografier om kjente folk fra området, se filmer og dokumentarprogrammer før du drar. Da får du en mye bedre forståelse av stedet!

4) Bruk lokaltransport og ikke bare ta taxi hele tida. Gjennom å ta buss, trikk eller T-bane får du et glimt av det virkelige livet på stedet, og føler deg ikke så mye som turist, siden du smelter mer inn i hverdagen deres.

5) Snakk med folket som bor der! Også de som ikke jobber i serviceindustrien. For eksempel kan du spørre etter veien, en god restaurant eller ett eller annet rart. Det gir rom for hyggelige møter.

6) Lær deg noen fraser på lokalspråket. Hei/god dag, takk, hvordan har du det, ha det og ja og nei er en god start.

7) Gå deg vill! Legg vekk kartet og sett kursen inn i en labyrint der du lar intuisjonen og lysten råde. Slik kan du bli kjent med nye sider av et sted. Lei en sykkel og dra ut til en av byens roligere og finere nabolag. Eller besøk en lokal park på en søndag, som er familiedag i de fleste land, og parkene syder av liv.

8 ) Det er gøy å prøve mange forskjellige steder å spise og handle. Men noen ganger er det hyggelig å komme tilbake til samme sted dag etter dag, så servitørene begynner å hilse og kjenne deg igjen. For eksempel til frokost, lunsjkaffe eller middag. Eller samme bar.

9) Ta med deg hobbyene dine på tur! Er du interessert i arkitektur, kan du bli med på en guidet tur med dette som tema. Er du glad i å sykle, lei sykkel. Liker du bøker, oppsøk biblioteker eller antikvariater. Eller oppsøk en forening i området som har samme interesser som deg, enten det er frimerker eller fotturer.

10) Spis lokal mat! Ikke la deg skremme inn i burger- og pizzasjapper av naboens gru somme turistmagehistorier. Prøv lokale spesialiteter som ofte er forbausende velsmakende, ferske og spennende (de behøver ikke nødvendigvis bestå av larver, insekter og hunder). Bli også gjerne med på et lokalt matkurs! Det er den beste veien til å bli kjent med et nytt lands matkultur på og lære noen spennende triks selv også. Slik er du også med på å opprettholde stedets egenart.

11) Respekter de lokale skikkene. Gå anstendig kledd spesielt på hellig grunn, som i kirker, templer og moskeer. Men også ute på gaten i land der kvinner og menn dekker seg mer til. Da vil du få mer respekt og hyggelig hjelp tilbake, og «flyte» lettere i samfunnet.

12) Bo på små hoteller og pensjonater, gjerne familiedrevne. Der er det lettere å komme i kontakt med andre folk, både lokale og andre reisende med et åpent sinn, noe som kan berike reisen mye. Dessuten kommer det den lokale økonomien mer til gode.

13) Ikke planlegg hvert bidige sekund av ferien. Legg inn blanke timer og dager. Og tid til å bare sitte på en benk og titte på livet.

14) Du trenger ikke se alle museene, kirkene og de historiske bygningene. Bruk heller god tid på tingene du synes er mest interessant. Museer er som supermarkeder, men bør behandles som delikatesser. Det handler om at inntrykkene også skal få tid til å synke inn.

15) Skal du reise lenge, kan det være en god idé å variere reiseselskapet en smule. Kanskje du kan reise noen dager alene, eller sammen med noen andre du treffer på reisen. Husk at reising også kan sette vennskap på prøve. Reiser dere som et par, kan man med hell gjøre litt forskjellige ting iblant. Hun vil kanskje ligge på stranden med en god bok, mens han vil rappellere i fjellene. Det er ikke ensbetydende med krise i forholdet å splitte opp litt!
30
Peloponnes / Liten film fra Nafplio
04. Feb 10, 09:51:56
Har fått nytt filmredigeringsprogram på mac\'en, og for å lære det gikk jeg rundt i Nafplio i går og filmet litt, for så å redigere det i det nye programmet. Film og regi er ikke noe å skryte av, og jeg har brukt masse unødvendige effekter bare for å se hvordan de virker, og har ikke filmkamera, bare vanlig kamera med filmopptaksmuligheter.
Vel, nok unnskyldninger.
Legger filmen ut likevel, den gir en idé om hvordan det er i Nafplio en helt vanlig onsdag i februar.

Det kan ses her: