20. Jan 22, 05:29:23

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - mouche

1
Hellas generelt / Re: Coronavirus
06. Jan 22, 19:18:39
Vil nok tro at det er litt tilfeldig og kan ha med testkapasitet å gjøre?
2
Hellas generelt / Re: Coronavirus
31. Dec 21, 08:47:38
Bare vent, kommer snart her i landet også!
3
Hellas generelt / Re: Coronavirus
29. Dec 21, 13:02:48
I Frankrike er det over 100.000 om dagen, i USA 450.000 så det er bare å holde seg fast for det kommer her (Norge) olgså. Får bare håpe at dette er siste krampetrekning og at det som allerede nevnt dette ender opp med å bli et slags influensavirus noe vi har levd med lenge (alltid?). Og ja, møkk lei er vi vel alle sammen.
4
Hellas generelt / Re: Coronavirus
10. Nov 21, 06:23:59
Siste smittetallet på Kreta tilsvarer (størrelsen på befolkningne tatt i betraktning) at vi i Norge skulla ha rundt 3.000 nye tilfeller hver dag, et tall vi vel nærmer oss, dessverre. Men; kretenserne tar nok ike dette like alvorlig som oss, tester seg ikke i samme grad og er langt mer skeptiske til vaksine enn vi er som mine hovedinntrykk. Joda, munnbind benyttes, også av barn, men hva hjelper det når det henger på haken og i beste fall dekker kun munnen?

Forøvrig har jeg i år ikke hørt en eneste kommentar om dårlige tider eller at det er Tyskland, og Merkel, som er skyld i "alt"

Hører også (fra lokale) at mange tavernar er meget fornøyde med sesongen og i perioder har det vært mangel på leiebiler. Om den mangelen skyldes konkret mangel på biler eller at utleiere har latt være å sette skilt på en del av bilene de har er jeg litt usikker på.

Overrasket over å se hvor stor byggeaktivitet det er i "vårt" omnråde, privateide feriehus og små hoteller og leilighetskomplekser. De ikke bare bygges, men selges! ANdre butikker melder om en sesong langt bedre enn ifjor, men fortsatt under 2019.
5
Hellas generelt / Re: Coronavirus
09. Nov 21, 18:16:33
Vi kom hjem fra Kreta i dag, like greit med den utviklingen man har sett også der siste ukene!
6
Hellas generelt / Re: Coronavirus
07. Nov 21, 16:57:34
Kontroller på Kreta:

Yesterday's inspections approached 3,000 and several fines were imposed throughout the island.

Police checks continue to comply with the new measures that have been imposed to limit the spread of the new coronavirus.

Especially yesterday in Chania, a total of 9 fines were imposed for not using a mask. Of these, 2 were imposed on employees of health stores, 2 on employees of optical stores, 2 on customers of a fish shop, 1 on an employee of a fish shop, 1 on a taxi driver and 1 on a bus driver.

In Rethymno, 3 employees were given fines for masks to business employees.

In Heraklion, there were 8 fines for car passengers for not using a mask, 2 fines for a mask for customers of an OPAP store, 1 fine for a mask for a customer of a supermarket, 2 fines for a mask for hairdresser customers and 3 fines for not using a mask for customers of commercial stores and 2 fines for not using a mask on employees of health stores.

Finally, in Lassithi, 2 fines were imposed on public market customers for not wearing a mask and there was overcrowding and a fine for not using a mask on a restaurant business employee.
7
Om forumet / Re: Flyttelass til Hellas
07. Nov 21, 16:30:37
Både gammel moped bil og moped må jo omregistrerres og om det er lønnssomt, eller ikke, er vanskelig å vurdere, men vil påløpe kostnader (og byråkrati!). Når det gjelder innbo og løsøre har jeg hørt fra flere at det er litt av et lotteri og vanskelig å mene noe sikekrt om.Til din orientering legger jeg ved en link til skatter og avgifter for kjøretøy i Hellas. Nederst i linken kan du velge/endre språk.

https://www.apokoronaslife.gr/%ce%bc%ce%ad%cf%83%ce%b1-%ce%bd%ce%bf%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf/

8
Syros / Re: Tykk tåke på Syros
05. Nov 21, 13:13:37
Kommer og går lokalt her på Kreta oså!
9
Hellas generelt / Re: Coronavirus
01. Nov 21, 06:31:41
Quote from: Ole on 31. Oct 21, 22:42:55Ellers så er det hyggelig å være tilbake, men trist at de prøver å stjele fra turistene. Tre ganger har jeg fått for lite tilbake. Tilfeldig, eller??

Det har jeg aldri opplevd, men nu bruker jeg konsekvent kort (Visa fra lokal bank) og legger igjen tips i mynter på bordet.

Har vært på Kreta i tre uker nå og har vel til gode å se at ansatte i butikkene bruker munnbindet riktig!
10
Hadde et tidlig morgenfly til Kreta (06.40) i midten av august på en tirsdag og da var det en kø som kanskje var på fem minutter.
11
Takk for herlige bilder, men hva er galt med fisk?
12
Jeg har faktisk aldri sett en toller på Kreta (Chania) på de ti årene jeg har reist dit mange ganger i løpet av året.