06. Dec 22, 19:38:29

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - marjana

2
Andros og Tinos / Tinos en formiddag.
07. Nov 22, 16:07:06
Siden jeg må ut fra hotellet her på Syros kl 11, og ikke skal dra med Blue Star før kl 16.45 til Pireus når jeg skal dra hjem, så tenkte jeg at det kan være like morsomt å ta Blue Star kl  11.30 over til Tinos og være der i 3.5 timer og ta Blue Star derfra i stedet. Det er den samme fergen som går i ring.
Så, har dere noen gode forslag til hva jeg bør se og gjøre i Tinos Chora? Et godt spisested for lunsj? Det er mange år siden sist jeg var på Tinos, og lurer også på om de har bagasje oppbevaring ute i den nye havna?
3
Jeg er IKKE på Facebook, men så tilfeldigvis da jeg var inne på Tripadvisor og bildene der at mange av mine bilder ligger ute på Facebook. Går alt automatisk fra Hellasforum her over til Hellasforumet på Facebook?
4
Jeg så på nyhetene på tv i dag, - ()Jeg er fortsatt på Syros). Vinden og regnet har skapt store ødeleggelser på Kreta, særlig i Sitia. Flom nedover fra flere retninger, inn i hus og butikker, og mange biler sto oppned, og flere hadde havnet langt ute i sjøen. Masse rot og kaos overalt.
Det er kanskje noen forumister som er der nå, og som kan fortelle hvordan det står til. Ser ut som oppryddingen kommer til å ta sin tid.
5
Syros / September og oktober 22:på Syros.
09. Oct 22, 19:22:27
Jeg har vært i Galissas på Syros i hele september. Stort sett sol og bad, men med veldig skiftende vær. Der kom også masse folk som jeg ikke har sett på flere år! Veldig hyggelig!
Jeg flyttet inn til Ermoupolis 1. oktober og blir her ut måneden, kanskje utover november også hvis været er ok. Skal prøve å legge ut noen bilder:
6
Athen og Pireus / Aten 29.06. 2022
30. Jun 22, 23:07:22
Jeg hadde god tid, en hel dag i Aten, før jeg skulle dra hjem. Det var veldig varmt, så jeg gikk i skyggen ved Hadrians bibliotek og opp til Anafiotika, tilbake rundt Vindenes tårn, og rundt på Monastirakis Flea Market.

Legger ut bilder fra loppemarkedet. Der har de jo alt mulig til salgs, og de har jo en del fine, gamle møbler og andre antikviteter, og ikke minst en utstoppet gås! Det hadde sikkert vært noe å ta med seg på flyet!
7
Fra i morgen, 1.juni 2022 blir påbud om munnbind opphevet. Unntakene er i helsesektoren og på offentlig transport som t-bane, trikk, buss osv. Der det er nummererte seter som på fly osv. trenger man ikke munnbind.

https://www.syrostoday.gr/News/143816-Koronoios-Arsi-metron-apo-ayrio-Tetarti-1-Ioynioy.aspx

Regner med at man trenger munnbind på Blue Star-fergen hvis man sitter ute på økonomidekket. Jeg reiser til Syros i morgen, så jeg finner fort ut hva som gjelder!
8
Kultur / Syros
10. Apr 22, 18:32:38
En dag på Syros:


9
Etter lenge å ha vært frivillig i flyktningeleirene på Lesvos, og tatt fotografier av folk og alt rundt der, så ble fotografen Knut Bry arrestert for å ha tatt bilder av marine skip, så derfor er han siktet som en spion!

Det virker som om alt i verden har gått av skinner! Det virker som om ingen tenker klart lenger.


https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/jaJRye/fotograf-knut-bry-siktet-for-spionasje-i-hellas-latterlig


10
Det ser litt dårlig ut for tiden, men en tur til Hellas har jeg bestilt og betalt, så det blir i hele juni 2022.

Norwegian hadde noen sene nattreisetider, men det ser ut som de har fått noen bedre tider tur/retur fra Oslo til Athen, som også kan ombookes hvis man kjøper innen april.

Da jeg dro fra Syros i oktober i fjor, så lurte de på når jeg skulle komme tilbake. Juni vil jeg tro, sa jeg, må bare ordne en del først. Juni er jo fint for å plukke både kapers og timian, og vi er her, sa de.

Det er mange grekere blant annet i Odessa i Ukraina som er drept, og i greske nyheter følger de selvfølgelig med, sånn som her. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal hjelpe til, utenom penger. Denne galskapen må bare stoppe!
12
Hellas satser på en svært god og lang turistsesong i 2022. De åpner for turister allerede i mars.

https://news.gtp.gr/2022/02/09/greece-ready-to-welcome-travelers-earlier-this-year/
13
Mange av dere, meg selv inkludert, har fått deres favorittsteder i Hellas.
Hvor er det dere vil dra tilbake igjen, og hvorfor?

(Jeg har lyst til å utvide "horisonten" og dra til et annet sted i tillegg til min favorittøy som er Syros).
16
Syros / Metro til Syros
28. Nov 21, 11:36:42
Kunstneren Martin Kippenberger laget et metrosystem på kryss og tvers på denne planeten.

Syros har en av metro-inngangene helt nede i bunnen i landsbyen Chroussa.

Sylvie som er fra Sveits bor like ved metroinngangen på Syros, og like ved den i Geneve også! Hun sa at det hadde vært fint å finne ut av billettsystemet, for da hadde det vel tatt kun noen minutter til og fra Syros-Geneve.

Det finnes flere av Martin Kippenbergers metroinnganger rundt omkring. Den som flyter på vannet, og på en flyplass som bare er opp en trapp og ender i en vegg.

En del ventilasjonsrør som stikker opp av bakken i noen parker...

Bilder av metroinngangen på Syros:
https://publicdelivery.org/martin-kippenberger-metro-net/#Syros_Greece_1993
17
Naxos / Fra Amorgos via Naxos oktober 2021
20. Nov 21, 14:26:07
Etter to uker på Amorgos så var det på tide å dra "hjem" til Syros. Det ble med fergen Blue Star kl 06.55, Egialis-Naxos, og videre til Syros med kun den rådyre hurtigbåten den dagen. Jeg ventet på fergen på Naxos fra kl 10-14. Bagasjen ble parkert i en boks for 7 euro i havna, og da var det ut og opp i gamlebyen med kameraet i hånda.

19
Hilsen fra Hellas / Høsten på Syros 2021
16. Oct 21, 21:40:37
Er på Syros nå, og drar tilbake til Oslo på onsdag. Jeg har vært to uker på Amorgos, og to uker her på Syros. I det siste har det vært veldig skiftende vær, og kraftig regn og torden, så det har vært litt late dager, men ellers helt fint. Fint å være sammen med gamle, gode venner! Og litt sol og bad også.

20
Etter to år borte med Covid-19 var det fint å gå rundt rundt i Aegialis igjen. I fjellandsbyene var det bare esler og haner som laget lyd, for der er det ikke trafikk.
"Spiti Kardia" er fortsatt til salgs i Lagada. Flott hus i tre deler, men litt stort for bare meg, og det er vel mer praktisk uansett å bo nede i Aegialis.
Det er ca en halv time å gå opp til både Tholaria og Lagada. Ca 20 minutter opp til Potamos, som er rett over havna.
Ti minutter rundt en klippe til stranda Levrossos der man kan kaste klærne hvis man vil.
21
Transport / Lugar på Blue Star fergene
30. Aug 21, 22:08:28
Jeg har tenkt å dra rett ut til Amorgos i September, og tar Blue Star Naxos fra Piraeus til Aegials. Fremme rundt klokken 01 om natten.
Siden det er en lang åtte timers tur ut dit, etter en tidlig flytur i morgengryet fra Oslo, så tenker jeg å bestille en lugar, - helt for meg selv! Enkel lugar koster 47 euro. Da slipper jeg å ha på munnbind på hele reisen, og kan også få sovet litt kanskje. Egen dusj og toalett er også fint!

Er det noen her i forumet som har erfaringer med lugarer på Blue Star fergene?
Noe jeg må vite, tenke på, og ha med meg?
22
Rom/studios/hotell / Triton Hotel Piraeus
21. Aug 21, 22:05:39
Nå har jeg bestilt en natt før jeg drar tilbake i oktober - på Triton Hotel. Jeg har overnattet der før.
Det er med frokostbuffet inkludert for kun ca 40 euro!
Tilbudet ligger på nettsiden deres.
https://www.htriton.gr/

Fint å dra derfra om morgenen når hele lokalmarkedet er i full sving. Forrige gang syntes absolutt en fiskeselger at jeg skulle legge en fersk fisk oppi kofferten!
Jeg har lagt ut bilder i en egen tråd om dette tidligere.
https://hellasforum.no/index.php?topic=10959.0
23
Det står ikke når den begynner runden rundt i Kykladene og via Lavrio, men det var en testreise i dag.
Da blir det litt flere valg enn det er nå for tiden. Det er ikke ruter lagt ut på gtp.gr ennå, men de kommer vel snart. Ellers er det ruteoversikt på hjemmesiden til Seajets.

E / G O / G T / H "Caldera Vista", påtar seg igjen serviceoppgaver på øyene våre, etter ni måneders avbrudd i reiseplanene.

Skipet, utført i dag 18/8, en testreise, hvor det nådde hastigheten på 27+ knop. Umiddelbart etter fortøyd den i havnen i Pireás og forventes å reise til Lavrio for å løse kabler til Syros, men også de andre øyene i Kykladene, etter lang tid.

Linjene mer detaljert, hvor det vil tjene:

- Syros - Tinos - Andros med retur
- Syros - Kythnos - Kea - Lavrio med retur
- Syros - Paros - Naxos - Donoussa - Aegiali (Amorgos) - Katapola (Amorgos) - Koufonisi - Schinoussa - Heraklion - Naxos
- Syros - Paros - Naxos - Folegandros - Sikinos - Ios - Thirasia - Thira - Anafi med retur.

Arikkel fra syrostoday.gr

Seajets ruter:
https://www.seajets.gr/travel-with-us/routes
Mellom Kykladene per uke:
https://static.seajets.gr/seajets-files/docs/default-source/schedule/within-cyclades-andros-jet-2020-en.pdf?sfvrsn=e3e7f381_20
24
Transport / Kø i Piraeus
02. Aug 21, 06:16:08
Jeg har fulgt med litt nå og køen av folk gikk nedover hele veien til enden på Blue Star-fergen. Kystvaktene sjekker papirene og siga siga så kommer folk seg inn på fergen. Det tar tid! På hjemmesiden til Blue Star skriver de at man må møte opp i minst en time før avgang, og gjerne før.

Her er webkameraet i Piraeus der man kan følge med på trafikken:

Se på Blue Star fergen for eksempel klokken 17.30 .

https://www.skylinewebcams.com/webcam/ellada/atiki/piraeus/piraeus.html
25
Musikk / Never on a Sunday
17. Jul 21, 15:19:08
Her er Melina Mercouri på you tube:

26
Nå må man møte opp 1,5 time før avgang før en fergeavgang. Alle dokumentene må være tilgjengelige før man kan gå om bord: Pass, koronapass, også dette for fergene som må vises til kystvakten.

Det er å finne på https://sea.travel.gov.gr


27
Musikk / Kosmos radio
09. Jul 21, 15:34:01
28
Her står det alt om utreise og innreiseregler fra norske flyplasser og annet man lurer på i disse koronatider:

https://avinor.no/informasjon-i-forbindelse-med-koronaviruset/

Fint hvis dere kan komme med erfaringene deres når det gjelder køer og hvordan ting fungerer osv. Flere skal jo reise fra 5.juli.

29
Her er sommerens kulturprogram på Syros 2021. Det mange typer konserter, teater, film, kunst og mye mer.

Blant annet har Glykeria en gratis konsert!

https://www.syrostoday.gr/files/2021/file/SYROS_POLITISMOS_PROGRAM.pdf
30
Transport / Online fergebilletter
14. Jun 21, 12:46:33
Er det noen som har erfaring med online fergebilletter? Jeg tenker spesielt på Blue Star-fergene der man kan bestille billetter på nettet, og da skal man få billettene på mail senest 48 timer før avgang. Fungerer dette? Og man skal da kunne vise nettbilletten på mobilen sammen med passet når man går om bord. Noen som har prøvd dette?
Det bli en del å vise når man skal på en ferge nå, for man må ha dette helseskjemaet også, og det skal også bli digitalt.